Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM075564
Első szerző:Harcsa Imre Milán (közgazdász)
Cím:Turizmus és gasztronómia adta lehetőségek a pálinka népszerűsítésére / Harcsa Imre Milán
Dátum:2017
ISSN:0237-4323
Megjegyzések:A magyarországi pálinkafőzés több évszázados múltra tekint vissza. A pálinka sajátos termék, minőségi voltát a fogyasztók is kezdik meg-, illetve elismerni. Nemzeti italunk az utóbbi években jelentős változáson ment keresztül, hiszen kilépett a falusi környezetből, hungarikummá, és a fiatalok körében is népszerű itallá vált. Elterjedésének elősegítésében nagy szerepet játszott a 2010 szeptemberében engedélyezett magánfőzés. A rendszerváltás óta egyre inkább jellemző a minőségi pálinkakészítés, mely mind a szemléletváltásnak, mind a jogszabályi környezetnek köszönhető. A fogyasztók sem a kerítésszaggatókat, hanem a kellemes, gyümölcsös, üde párlatokat keresik, melyekhez jellemzően alacsonyabb alkoholtartalom társul. A kulturált pálinkafogyasztás, illetve a terjedő pálinkakultúra hozadéka, hogy a pálinka beférkőzött a konyhákba. Egyre több pálinkás ételrecept jelenik meg és napjainkban már olyan különlegességek is helyettesíthetik a fűszereket, mint például a medvehagyma párlat. Ne feledkezzünk meg azonban az arisztotelészi mértékletességről!
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
pálinkaturizmus
pálinkagasztronómia
pálinkafesztivál
tematikus utak
Megjelenés:A falu. - 32 : 2 (2017), p. 53-65. -
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1