Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM078004
Első szerző:Popp József (közgazdász)
Cím:Élelmezés- és táplálkozásbiztonság : lehetőségek és kihívások / Popp József, Lakner Zoltán, Pető Károly, Oláh Judit
Dátum:2018
ISSN:0237-4323
Megjegyzések:Az EU élelmiszeripari politikája a nem fogékony a tudományos innovációk gyakorlati alkalmazására. A klímaváltozás, illetve a szélsőséges időjárás negatív hatásainak erősödése rákényszerítheti az európai lakosság fogyasztói szokásainak megváltoztatására. Amíg az európai lakosság nagyon sokféle táplálék közül választhat és meg tudja fizetni azt, addig nem várható az alternatív élelmiszerek elterjedése. A klímaváltozás felgyorsulásával az élelmiszerárak gyors mértékben emelkedhetnek. Ebben a helyzetben a politika is kénytelen lesz felkarolni azokat a tudományos kutatásokat és eredményeket, amelyek például a környezetszennyező módon előállított "hagyományos" állati eredetű fehérjék helyett az alternatív élelmiszerfehérjét próbálják elérhetővé tenni a széles tömegek számára. Az EU-nak nincs is élelmiszerpolitikája, az élelmiszersegély programjai pedig csak szegény harmadik országokba irányulnak, holott az Unión belül is van éhezés és "rejtett éhezés" is.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:A Falu. - 33 : 1 (2018), p. 55-67. -
További szerzők:Lakner Zoltán (agrárökonómia) Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Oláh Judit (1973-) (agrárközgazdász, logisztika)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1