Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM079216
Első szerző:Csapó János (agrármérnök)
Cím:Production of prebiotics via reactions involving lactose as well as malic acid and citric acid / Csapó János, Kiss Dóra, Albert Csilla
Dátum:2018
ISSN:1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:Prebiotics are such indigestible food ingredients that enter the colon and serve as nutrient for bifidobacteria and lactobacilli. Since fibres and oligosaccharides are the typical prebiotics, we produced prebiotics in our experiments with the reaction of lactose and malic acid as well as citric acid, where these reactions made use of an appropriate concentration of these substances, had an adequate duration, and were carried out under optimal temperature conditions. We determined the optimal parameters of the reaction, measured the loss of the starting materials as well as the increase in concentration of the end-product, and analysed the total sugar content of the hydrolysed prebiotics after hydrolysis by hydrochloric acid. In vitro experiments were performed to demonstrate our end-product's resistance to carbohydrate-degrading enzymes, which is a fundamental requirement for a prebiotic so that upon reaching the colon it can serve as nutrient for the probiotic bacteria found there.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
lactose
malic acid
citric acid
prebiotics
determination of sugar
enzymatic breakdown
Megjelenés:Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria. - 11 : 1 (2018), p. 97-109. -
További szerzők:Kiss Dóra (1992-) (vegyészmérnök, élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Albert Csilla (1976-) (gyógyszerész)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1