Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM079275
Első szerző:Kántor Andrea (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Determination of nutritional parameters of commercial and homemade jams / Kántor Andrea, Alexa Loránd, Kovács Béla, Czipa Nikolett
Dátum:2018
ISSN:1338-5178
Megjegyzések:In this present study, 26 fruit jams with different botanical origin were examined. 10 samples were commercial and 16 samples were homemade products. Dry matter and water contents, total phenolic contents, flavonoid contents and total acid contents of jams were measured. Important differences were determined in these parameters. Commercial products had higher dry matter contents than the homemade samples. The highest total phenolic content was measured in homemade blackberry jam. One of the homemade plum jams and homemade blackberry jam showed the highest flavonoid contents. Higher than 20% of total acid content was determined in one of the homemade plum jams. According to the LSD test more significant differences were determined among the analysed jam samples in total phenolic content and flavonoid content. In case of total acid concentration there were not determined any significant differences.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
jams
TP contents
flavonoid contents
total acid contents
Megjelenés:Journal of Microbiology, Biotechnology and Food Sciences. - 7 : 3 (2018), p. 407-411. -
További szerzők:Alexa Loránd (1993-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Czipa Nikolett (1980-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1