Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM087498
Első szerző:
Rahmani Mohammad Saleh (közgazdász)
Cím:
Gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói attitűdök és piaci lehetőségek / Rahmani Mohammad Saleh
Dátum:
2020
Megjegyzések:
Gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatos fogyasztói attitűdök és piaci lehetőségek Consumer attitudes and market opportunities for gluten-free foods A cöliákia egy olyan autoimmun betegség, amely genetikai alapon alakul ki. Ezen betegségnek a tudomány jelenlegi álláspontja szerint nincsen gyógymódja, viszont egész életen át tartó szigorú gluténmentes diétával lehet kezelni. Napjainkban egyre jobban érzékelhető az egészségtudatosság térnyerése, az egészségtudatos fogyasztói magatartás egyik meghatározó része a megfelelő élelmiszerek kiválasztása. Az emberek nagy része mára már trendnek tartja az egészségtudatos életmódot, melynek következménye, hogy egyes fogyasztók egészségük megóvása érdekében valamilyen "mentes" élelmiszer diétát folytatnak. Dolgozatom általános célkitűzése az volt, hogy felmérjem a fogyasztók magatartását a gluténmentes élelmiszerekkel kapcsolatban. Kutatómunkám során a marketing kutatás két alapvető módszerét alkalmaztam a primer és a szekunder kutatást. Szekunder kutatásom után primer kutatásom során pedig kvantitatív (mennyiségi) eljárásként egy célcsoport-orientált kérdőíves felmérést alkalmaztunk (N=1382). A kiértékelés során leíró statisztikai vizsgálatok mellett a szegmentálás elősegítő eszközöket használtam. Megállapítható, hogy a kitöltők többségénél ? elmondásuk szerint ? fontos az egészséges táplálkozás, odafigyelnek a kiegyensúlyozott táplálkozás fenntartására, és nyitottak újfajta élelmiszerek és diéták kipróbálására. További eredményeink során kiderült, hogy sokan alkalmaznak különböző diétákat vegyesen. Illetve, hogy a szegmentálás után létrejött csoportok másképp viszonyulnak az egészségtudatos, illetve a gluténmentes termékekhez
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
Kari tudományos diákköri konferencia : rezümé kötet / szerk. Dajnoki Krisztina, Héder-Rima Mária, Szőllősi László. - p. 28
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.