Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM087665
Első szerző:
Hunyadi Gergely (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Cím:
Hőfelvételek és interpolációs eljárások alkalmazhatósága komposztprizmák felszíni hőmérsékletének vizsgálatára / Hunyadi Gergely, Tamás János
Dátum:
2010
ISSN:
1418-1789
Megjegyzések:
A szennyvíziszap-komposztálás jelenleg a legelfogadhatóbb hulladékártalmatlanítási eljárás, hiszen a biológiai degradáció során a mezőgazdasági tápanyag-gazdálkodásban felhasználható végterméket nyerünk. A kapott komposzt felhasználhatósága érettségétől függ. A leggyakrabban alkalmazott eljárás a komposztérettség meghatározására a hőmérséklet mérése, és nyomon követése. Ebben az esetben a komposzt halom belsejében lévő hőmérsékletet mérik, a vizsgálat nem terjed ki a felszín hőmérsékletére. A felszíni hőmérséklete mérése lehetőséget ad az érettség meghatározása mellett a prizma homogenitásának ellenőrzésére, az eltérő hőmérsékletű foltokban lejátszódó folyamatok elemzésére. A vizsgálatok célja a hőkamerával készített felvételek, valamint a helyszíni pontmérések interpolálása után kialakított hőeloszlás-görbék összehasonlítása volt, a felvett pontsűrűség függvényében.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Növénytermesztési és kertészeti tudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
komposztálás
interpolálás
hőfelvétel
érettség
Megjelenés:
Acta Agraria Kaposváriensis. - 14 : 3 (2010), p. 293-302. -
További szerzők:
Tamás János (1959-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.