Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM090393
Első szerző:Novák Anna (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Méz és gyógynövény-kivonatos méhtermékek minőségi paramétereinek összehasonlító vizsgálata / Novák Anna, Kovács Béla, Czipa Nikolett
Dátum:2017
ISSN:1587-1282
Megjegyzések:A méz az egyik legrégebben ismert és fogyasztott élelmiszerünk. Kellemes édes íze mellett kedvező élettani hatásai miatt is előszeretettel fogyasztják. A mézelő növények nagy száma mellett sok olyan közkedvelt gyógynövényt ismerünk, amelyről a méhek nem hordanak nektárt. Hogy ezen növények kedvező tulajdonságait egy termékben élvezhessük, a mézek pozitív hatásaival kerültek kifejlesztésre a gyógynövénykivonatos méhtermékek. Munkánk során gyógynövény-kivonatos méhtermékek és akácmézek minőséget meghatározó paramétereit hasonlítottuk össze egymással és a vonatkozó előírásokkal
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
méz
méhtermék
prolintartalom
Megjelenés:Agrártudományi közlemények. - 72 (2017), p. 117-120. -
További szerzők:Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Czipa Nikolett (1980-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1