Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM096804
Első szerző:Gyimes Ernő
Cím:Effect of short term storage on wheat quality parameters / Gyimes Ernő, Csercsics Dóra, Magyar Zoltán
Dátum:2020
ISSN:2064-7964
Megjegyzések:Eleven samples of registered wheat varieties of bread with diverse technological qualities were used in this study. The samples were devided into two groups. The first group including all the 11 variety were stored for 3 months, while the second group of the samples were stored for 9 months at an ambient temperature. The results of quality evaluation showed that 5 soft wheat varieties (GK Csongrád, GK Garaboly, GK Hattyú, GK Holló, GK Nap) and 6 hard wheat varieties (GK Ati, GK Békés, GK Élet, GK Kalász, GK Petúr, GK Verecke) were involved in the study. Further, the flour yield, the gluten index and the water absorbance capacity has significantly decreased after 9 months storage time when compared to 3 months storage interval.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
wheat quality
Hungarian wheat varieties
short term storage
Megjelenés:Analecta Technica Szegedinensia. - 14 : 1 (2020), p. 130-141. -
További szerzők:Csercsics Dóra (1980-) (élelmiszermérnök) Magyar Zoltán (1993-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök, élelmiszermérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1