Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM100795
Első szerző:Papp-Bata Ágnes
Cím:A pozitív attitűd és a hiteles információ jelentősége a funkcionális élelmiszerek fogyasztásában / Papp-Bata Ágnes, Szakály Zoltán
Dátum:2019
Megjegyzések:A funkcionális élelmiszerek piaca dinamikus bővülést mutat, melynek hátterében a kutatás-fejlesztés és élelmiszertechnológiai innovációk mellett a lakosság fokozódó egészségtudatossága és folyamatos ismeretbővülése áll. Habár gyakorlatilag bármelyik élelmiszertípus gazdagítható úgynevezett funkcionális tulajdonságokkal, hazánkban elsősorban a szív- és érrendszeri problémák megelőzésére, a baktériumflóra befolyásolására, a testtömeg-szabályozásra, az energia- valamint a vitaminpótlásra alkalmas készítmények a dominálóak. Egy új funkcionális készítmény kifejlesztése igen magas költségekkel jár, továbbá a technikai nehézségek mellett a fő kihívást az élelmiszergyártók számára a fogyasztók meggyőzése jelenti a termékük kipróbálására, illetve annak folyamatos használatára. A funkcionális élelmiszerek piaci sikerességében a kutatás-fejlesztés és innováción túlmenően a vásárlói tudatformálás és a folyamatos ismeretbővítés játszik kulcsszerepet. Mindezek tükrében különösen indokolt a hiteles egészségügyi szakemberek és az egészségvédő élelmiszereket gyártó vállalatok közötti kollaboráció megerősítése, ugyanis egy eredményes és széleskörű együttműködés igen előnyös hatást gyakorolhat az új funkcionális termékek kifejlesztésére, illetve azok társadalmi elfogadottságára egyaránt.
ISBN:978-963-490-132-7
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Közgazdaságtudományok könyvfejezet
könyvrészlet
egészség
táplálkozás
funkcionális élelmiszerek
fogyasztói magatartás
attitűd
Megjelenés:Egészségpiaci kutatások / szerk. Fehér András, Szakály Zoltán. - p. 66-74. -
További szerzők:Szakály Zoltán (1965-) (agrár-közgazdász)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.2-16-2017-00003
EFOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1