Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM102337
035-os BibID:(cikkazonosító)7104 (Scopus)85132700393 (WOS)000816815700001
Első szerző:El-Ramady, Hassan (agrármérnök)
Cím:A Comparative Photographic Review on Higher Plants and Macro-Fungi : a Soil Restoration for Sustainable Production of Food and Energy / Hassan El-Ramady, Gréta Törős, Khandsuren Badgar, Xhensila Llanaj, Péter Hajdú, Mohammed E. El-Mahrouk, Neama Abdalla, József Prokisch
Dátum:2022
ISSN:2071-1050
Megjegyzések:The Kingdom of Plantae is considered the main source of human food, and includes several edible and medicinal plants, whereas mushrooms belong to the Kingdom of fungi. There are a lot of similar characteristics between mushrooms and higher plants, but there are also many differences among them, especially from the human health point of view. The absences of both chlorophyll content and the ability to form their own food are the main differences between mushrooms and higher plants. The main similar attributes found in both mushrooms and higher plants are represented in their nutritional and medicinal activities. The findings of this review have a number of practical implications. A lot of applications in different fields could be found also for both mushrooms and higher plants, especially in the bioenergy, biorefinery, soil restoration, and pharmaceutical fields, but this study is the first report on a comparative photographic review between them. An implication of the most important findings in this review is that both mushrooms and plants should be taken into account when integrated food and energy are needed. These findings will be of broad use to the scientific and biomedical communities. Further investigation and experimentation into the integration and production of food crops and mushrooms are strongly recommended under different environmental conditions, particularly climate change.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Sustainability. - 14 : 12 (2022), p. 1-34. -
További szerzők:Törős Gréta (1991-) (tanszéki mérnök/élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök) Badgar, Khandsuren (1987-) (állattenyésztés) Llanaj, Xhensila (1992-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Hajdú Péter (1992-) (táplálkozástudományi szakember) Elmahrouk, Mohammed Abdalla, Neama Prokisch József (1966-) (vegyész)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Szerző által megadott URL
Borító:
Rekordok letöltése1