Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM103810
Első szerző:Fischinger László Ádám
Cím:Beltartalmi paraméterek vizsgálata kereskedelmi forgalomban kapható fokhagymákban és fokhagymakrémekben / Fischinger László Ádám, Czipa Nikolett, Alexa Loránd, Kovács Béla, Kántor Andrea
Dátum:2018
Megjegyzések:Vizsgálatunk alapjául a fokhagyma (Allium sativum) szolgált. A fokhagyma évszázadok óta az emberiség egyik legfontosabb étrendi és gyógyászati növénye (Rivlin, 2001). A Bibliában és az egyiptomi Ebers-papiruszokban is beszámolnak jótékony és gyógyító hatásáról. A Középkorban is alkalmazták betegségek megelőzésére, mint a pestis és a kolera elleni prevenció (Csupor, 2016). Mára tudományosan is alátámasztották antibakteriális hatását (Csupor, 2016). A fokhagymában egészséges fitokémiai anyagok nagy mennyisége megtalálható, mint az antioxidánsok, a fenolok, a flavonoidok és az allicin (Lanzotti, 2006). Vizsgálataink során meghatároztuk a beszerzett minták szárazanyag-, összes sav-, összes polifenol-, flavonoid- és makroelem-tartalmát.
ISBN:978-615-5545-81-8
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században / szerk. Irinyiné Oláh Katalin, Tóth Csilla. - p. 93-94. -
További szerzők:Czipa Nikolett (1980-) (környezetgazdálkodási agrármérnök) Alexa Loránd (1993-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Kántor Andrea (1991-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1