Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM110295
Első szerző:
Topa Emőke (Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök)
Cím:
Fűszerek és gyógynövények összes polifenol és flavonoid tartalmának meghatározása / Papp-Topa Emőke, Kántor Andrea, Alexa Loránd, Kovács Béla, Czipa Nikolett
Dátum:
2018
Megjegyzések:
A fűszerek és a gyógynövények polifenol és flavonoid tartalma igen magas, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségben beépítsük mindennapi étrendünkbe. Ezeknek a növényeknek bár nagyon jó beltartalmi paramétereik vannak, sajnos keveset használunk fel az ételeink elkészítéséhez, ugyanakkor számos komponenst veszíthetnek hő hatására is. Ezért érdemes olyan további kutatásokat végezni, melyekkel a főzés, esetleg sütés utáni növényeket vizsgálunk meg. Így számos növényt teaként is fogyaszthatunk, mellyel több antioxidáns összetevőt juttathatunk be szervezetünkbe.
ISBN:
978-615-5545-90-0
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században / szerk. Tóth Csilla. - p. 401-407. -
További szerzők:
Kántor Andrea (1991-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Alexa Loránd (1993-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Czipa Nikolett (1980-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.