Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM110295
Első szerző:Topa Emőke (Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök)
Cím:Fűszerek és gyógynövények összes polifenol és flavonoid tartalmának meghatározása / Papp-Topa Emőke, Kántor Andrea, Alexa Loránd, Kovács Béla, Czipa Nikolett
Dátum:2018
Megjegyzések:A fűszerek és a gyógynövények polifenol és flavonoid tartalma igen magas, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő mennyiségben beépítsük mindennapi étrendünkbe. Ezeknek a növényeknek bár nagyon jó beltartalmi paramétereik vannak, sajnos keveset használunk fel az ételeink elkészítéséhez, ugyanakkor számos komponenst veszíthetnek hő hatására is. Ezért érdemes olyan további kutatásokat végezni, melyekkel a főzés, esetleg sütés utáni növényeket vizsgálunk meg. Így számos növényt teaként is fogyaszthatunk, mellyel több antioxidáns összetevőt juttathatunk be szervezetünkbe.
ISBN:978-615-5545-90-0
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Őshonos- és Tájfajták - Ökotermékek : Egészséges táplálkozás : Vidékfejlesztés Minőségi élelmiszerek : Egészséges környezet: Az agrártudományok és a vidékfejlesztés kihívásai a XXI. században / szerk. Tóth Csilla. - p. 401-407. -
További szerzők:Kántor Andrea (1991-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Alexa Loránd (1993-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Czipa Nikolett (1980-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1