Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM114846
Első szerző:Törős Gréta (tanszéki mérnök/élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök)
Cím:Hőkezelési eljárások hatása a gomba minőségére / Törős Gréta, Prokisch József, Peles Ferenc
Dátum:2023
Megjegyzések:Az elmúlt években a vegetarianizmus terjedése világszerte növelte a gombafogyasztás mértékét. Az ehető gombák táplálkozási és gyógyászati értéke jelentős. A friss gombák hajlamosak a romlásra, mikrobiális fertőzésekre és táplálkozási értékük elvesztésére, ezért fontos feladat a megfelelő feldolgozási és tartósítási eljárások kiválasztása. A hőkezelési eljárások negatív és pozitív hatással is lehetnek a gombák jellemzőire. A feldolgozásuk során fontos szempont a mikrobiológiai biztonság, hiszen patogén baktériumok is előfordulhatnak.
ISBN:978-963-490-525-7
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok tanulmány, értekezés
könyvrészlet
gomba minőség
hőkezelés
szárítás
bioaktív hatóanyagok
Megjelenés:Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig / szerk. Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit. - p.241-247. -
További szerzők:Prokisch József (1966-) (vegyész) Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1