Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM114846
Első szerző:
Törős Gréta (tanszéki mérnök/élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök)
Cím:
Hőkezelési eljárások hatása a gomba minőségére / Törős Gréta, Prokisch József, Peles Ferenc
Dátum:
2023
Megjegyzések:
Az elmúlt években a vegetarianizmus terjedése világszerte növelte a gombafogyasztás mértékét. Az ehető gombák táplálkozási és gyógyászati értéke jelentős. A friss gombák hajlamosak a romlásra, mikrobiális fertőzésekre és táplálkozási értékük elvesztésére, ezért fontos feladat a megfelelő feldolgozási és tartósítási eljárások kiválasztása. A hőkezelési eljárások negatív és pozitív hatással is lehetnek a gombák jellemzőire. A feldolgozásuk során fontos szempont a mikrobiológiai biztonság, hiszen patogén baktériumok is előfordulhatnak.
ISBN:
978-963-490-525-7
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
tanulmány, értekezés
könyvrészlet
gomba minőség
hőkezelés
szárítás
bioaktív hatóanyagok
Megjelenés:
Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig / szerk. Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit. - p.241-247. -
További szerzők:
Prokisch József (1966-) (vegyész)
Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.