Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM115540
Első szerző:Khalfalla Maha (PhD hallgató / nutrition science)
Cím:Proximate assessment of crude protein content in Hungarian Sorghum (S.bicolor (L.) Moench) grain varieties / Maha Khalfalla, Zsombik László
Dátum:2023
Megjegyzések:Sorghum bicolor is a versatile cereal crop with nutrient content, including crude protein. Crude protein refers to amino acids necessary for growth, development and quality maintenance. research shows an acceptable range of crude protein and levels in the different sorghum varieties after applying nitrogen fertilizer. Treatment included a control (standard) and treated (fertilizer) varieties. the results indicated variation in the crude protein uptake based on the varieties with in each group. For instance, Zádor had the highest crude protein N (12-18) g/kg range. The significant range of mineral and protein amounts among tested varieties suggests that they may be an essential source of resource for enhancing sorghum nutritional quality. Based on the results, Brown and red grain pericarp hybrids have promising potential in the manufactering sector due to their high crude protein characteristics.
ISBN:978-963-490-525-7
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok könyvfejezet
könyvrészlet
Megjelenés:Minőségvizsgálattól az élelmiszerbiztonságig / Máthé Endre, Sipos Péter, Szepesi Judit. - p. 103-109. -
További szerzők:Zsombik László (1976-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1