Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM116052
Első szerző:Kiss Virág Ágnes (közgazdász, oktatáskutató)
Cím:A kényelmi étkezés és az íz kapcsolatának meghatározása / Kiss Virág Ágnes, Soós Mihály, Szakály Zoltán
Dátum:2019
Megjegyzések:A kényelmes étkezés, azaz hogy minél kevesebb időt és energiát fordítsunk az ételek elkészítésére, már egyre jellemzőbb elvárásként jelentkezik, melyekre egyre több nagyvállalat reagál a joghurtos müzlitől az étel házhozszállításig. Azonban az emberek alapvető elvárása a jó és friss íz is, mely külön kihívást jelent a vállalatok számára. A kutatásunkat az idevonatkozó irodalmak áttekintése után egy reprezentatív mintán végeztük, ahol egy korábban validált állítássor segítségével mértük az otthoni kényelmi étkezéssel és az íz fontosságával kapcsolatos attitűdöket. Az adatokat leíró statisztikai elemzés után korrelációs elemzéssel vizsgáltuk. Eredményeink alapján elmondható, hogy a kényelmi élelmiszerek és a nem-tudatos ételválasztással kapcsolatos állításokkal való azonosulás közepesnek mondható, míg az íz fontosságához kapcsolódó attitűdök azok, melyekkel a leginkább egyetértett a hazai lakosság. Az elemzések során arra is fény derült, hogy a jó ízzel kapcsolatos elvárások és a kényelmi élelmiszerek, mint az ételízesítők vagy kész ételek fogyasztása enyhén ellentétes irányú viszonyban vannak.
ISBN:978 963 490 132 7
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok könyvfejezet
könyvrészlet
Megjelenés:Egészségpiaci kutatások : lektorált tanulmánykötet : Fogyasztói vizsgálatok munkacsoport / szerk. Fehér András, Szakály Zoltán. - p. 75-83. -
További szerzők:Soós Mihály (1985-) (közgazdász) Szakály Zoltán (1965-) (agrár-közgazdász)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.2-16-2017-00003
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1