Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM119309
035-os BibID:
(WoS)000081556400045 (Scopus)0042587526
Első szerző:
Győri Zoltán (vegyész)
Cím:
Determination of the chromium content of Hungarian winter wheat / Zoltán Győri, József Prokisch
Dátum:
1999
ISSN:
0021-8561 1520-5118
Megjegyzések:
Bread and different winter wheat (Triticum aestivum) products are the main sources of chromium in the human diet in Hungary. Graphite furnace atomic absorption spectrometry (GF-AAS) is able to give reliable results for Cr. In this study the chromium content of some winter wheat species was determined after wet digestion. Contamination was the most critical part of chromium measurement; thus, appropriate sample preparation and the cleaning of kernels before digestion were required. The chromium content was 2-3 times higher than expected when contamination occurred. Samples came from a field plot experiment and, therefore, the effect of fertilization (150 kg/ha N, 112.5 kg/ha P2O5, and 132.5 kg/ha K2O) on chromium content of grains was studied. The average measured values of different species were 114 ( 3 and 134 ( 4 ?g/kg for the control and fertilized plots, respectively.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Chromium
wheat
GF-AAS
sample preparation
Megjelenés:
Journal of Agricultural and Food Chemistry. - 47 : 7 (1999), p. 2751-2754. -
További szerzők:
Prokisch József (1966-) (vegyész)
Internet cím:
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.