CCL

Összesen 5 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM100916
035-os BibID:(Scopus)85110351767
Első szerző:Dobos Ádám
Cím:Különböző nyersrosttartalmú takarmányok etetésének hatása a húsludak teljesítményére és a bél morfológiai állapotára / Dobos Ádám, Bársony Péter, Posta János, Mándoki Míra, Rusvai Miklós, Babinszky László
Dátum:2021
ISSN:0025-004X
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
húslúd
nyersrost
bélmorfológia
Megjelenés:Magyar Allatorvosok Lapja. - 143 : 5 (2021), p. 301-312. -
További szerzők:Bársony Péter (1975-) (agrármérnök) Posta János (1978-) (informatika tanár, agrármérnök) Mándoki Mónika Rusvai Miklós Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM093318
035-os BibID:(Scopus)85094666632
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:A hőstressz káros hatásának csökkentése nagy genetikai kapacitású hízósertésekben speciális diétákkal / Horváth Márta, Babinszky László
Dátum:2020
ISSN:0025-004X
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Magyar Allatorvosok Lapja. - 142 (2020), p. 145-158. -
További szerzők:Babinszky László (1950-) (agrár)
Pályázati támogatás:ÚNKP-18-3
Egyéb
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM068524
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: I. rész A hőstressz és az antioxidáns védelmi rendszer / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:2016
ISSN:0025-004X
Megjegyzések:A közlemény első részének célja, hogy bemutassa az állatok hőtermelése és a környezeti hőmérséklet közötti kapcsolatot, továbbá a hőstressz biokémiai, élettani háttérét és káros hatásait a brojlerek viselkedésére, fiziológiás állapotára, antioxidáns státuszára. A szerzők a következő fontosabb megállapításokat tették: az antioxidáns védelmi rendszernek nagyon fontos szerepe van a hősokk okozta lipidperoxidációs folyamatok csökkentésében. A hőstressz következtében jelentős mennyiségű oxigénközpontú szabadgyökök képződnek, amelyek egy része az ún. enzimatikus útvonalon keresztül eliminálódnak. A hőstressz kivédésében fontos szerepet játszanak a C- és E- vitaminok, mint kis molekulájú, nagy antioxidáns-kapacitású vegyületek. A hőstressz hatására sérült fehérjéket a HSP70 hősokkproteinek javítják, ill. távolítják el a sejtekből.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
hőstressz
antioxidáns rendszer
broiler
Megjelenés:Magyar Állatorvosok Lapja. - 138 (2016), p. 471-481. -
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM068525
Első szerző:Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: II. rész A hőstressz csökkentése takarmányozási módszerekkel / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:2016
ISSN:0025-004X
Megjegyzések:A tanulmány második részének célja, hogy a szakirodalmi adatok alapján áttekintést adjanak azokról a takarmányozási módszerekről, melyekkel csökkenteni lehet a hőstressz káros hatásait. A szerzők az alábbi fontosabb megállapításokat tették: a hőstressz esetén a brojlerek takarmányába kevert állati eredetű zsír (baromfizsír) szignifikánsan csökkentette a madarak hőtermelését. Alkalmazhatók direkt vagy indirekt antioxidáns tulajdonságú takarmányadalékok: a C-, A-, E-vitamin önmagában vagy más elemekkel pl. krómmal, cinkkel együtt. Az elektrolitok ivóvízbe való keverése ugyancsak javítja a brojlerek hőstresszel szembeni ellenálló képességét. A betain takarmányba való keverése csökkenti a madarak hőtermelését és javítja a termelési paramétereket.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
hőstressz
broiler
takarmányozás
Megjelenés:Magyar Állatorvosok Lapja. - 138 (2016), p. 559-564. -
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM101844
Első szerző:Ütő Dániel
Cím:Száraz és mélyvizes futópadon végzett standardizált edzésmunka közben in situ mért laktátszint-változások összehasonlítása ugrólovakban / Ütő Dániel, Takács Noémi, Vincze Anikó, Szabó Csaba, Hevesi Tibor Á
Dátum:2019
ISSN:0025-004X
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Magyar Állatorvosok Lapja. - 141 : 6 (2019), p. 331-339. -
További szerzők:Takács Noémi Vincze Anikó Szabó Csaba (1968-) (agrármérnök) Hevesi Tibor Á.
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1