Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 3 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM116772
035-os BibID:
(cikkazonosító)100883 (WoS)001129983900001 (Scopus)85178340436
Első szerző:
Török Áron (közgazdász)
Cím:
European consumers' preferences for fresh fruit and vegetables : a cross-country analysis / Áron Török, Ching-Hua Yeh, Davide Menozzi, Péter Balogh, Péter Czine
Dátum:
2023
ISSN:
2666-1543
Megjegyzések:
Although fresh fruit and vegetables are essential for a balanced diet, their per capita consumption in Europe is below the recommended minimum intake. This study investigates 14 product attributes of fresh fruit and vegetables in a European cross-country analysis. Based on an online survey conducted in France, Germany, Hungary, Italy, and Norway (n = 3093), an object-case Best-Worst Scaling approach was applied. Results revealed both international and country-specific preference characteristics. Best-Worse scores revealed that freshness and taste scored highest in all five countries, while knowledge of the producer was considered the least important attribute. The study also derived three consumer segments by applying cluster analysis, with each segment assessed according to socio-demographic profiles. The novelty of the study is to offer a cross-country analysis of fresh fruit and vegetable consumption patterns in multiple European countries based on the Best-Worst Scaling approach and international segmentation. Managerial implications are proposed.
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Fresh fruit and vegetables
Consumer preferences
Best-worst scaling
Cross-cultural
Segmentation
Megjelenés:
Journal of Agriculture and Food Research. - 14 (2023), p. 1-11. -
További szerzők:
Yeh, Ching-Hua
Menozzi, Davide (közgazdász)
Balogh Péter (1970-) (agrármérnök)
Czine Péter (1994-) (közgazdász)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM114480
035-os BibID:
(Cikkazonosító)33 (WoS)001058655900001 (Scopus)85169316977
Első szerző:
Török Áron (közgazdász)
Cím:
Consumers' preferences for processed meat: a best-worst scaling approach in three European countries / Áron Török, Ching-Hua Yeh, Davide Menozzi, Péter Balogh, Péter Czine
Dátum:
2023
ISSN:
2193-7532
Megjegyzések:
Processed meat products are a staple part of the typical European diet. Product packaging can include a considerable amount of information and, with other intrinsic and extrinsic attributes, substantially influence consumers` preferences and purchasing decisions. This study investigates 14 product attributes of processed meat products using a cross?country analysis. Based on an online survey conducted in Hungary (n = 410), Italy (n = 268), and Serbia (n = 402), an object?case best-worst scaling approach was applied. Results reveal both international and country?specific characteristics of preferences. Best?Worst scores reveal that taste and best?before date are among the most significant considerations in all three countries, while brand is among the attributes considered least important. Comparisons indicate significant differences according to country and socioeconomic characteristics. The study provides managerial implications.
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Processed meat
Best-worst scaling
Hungary
Italy
Serbia
Megjelenés:
Agricultural and Food Economics. - 11 : 1 (2023), p. 1-24. -
További szerzők:
Yeh, Ching-Hua
Menozzi, Davide (közgazdász)
Balogh Péter (1970-) (agrármérnök)
Czine Péter (1994-) (közgazdász)
Pályázati támogatás:
Horizon 2020
Egyéb
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM101265
035-os BibID:
(cikkazonosító)997 (WoS)000781527400001 (Scopus)85128218653
Első szerző:
Török Áron (közgazdász)
Cím:
Understanding Consumers' Preferences for Protected Geographical Indications: A Choice Experiment with Hungarian Sausage Consumers / Áron Török, Matthew Gorton, Ching-Hua Yeh, Péter Czine, Péter Balogh
Dátum:
2022
ISSN:
2304-8158
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Foods. - 11 : 7 (2022), p. 1-19. -
További szerzők:
Gorton, Matthew
Yeh, Ching-Hua
Czine Péter (1994-) (közgazdász)
Balogh Péter (1970-) (agrármérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.