CCL

Összesen 4 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM055659
Első szerző:El Shal, Ahmed M.
Cím:The effect of storage to optical properties in case of two apple fruit varieties / Ahmed M. El Shal, Riczu Péter, Nagy Attila, Sulyok Erika, Tamás János, Szabó Zoltán, Nyéki József
Dátum:2012
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
apple fruit
spectrometer
spectral profile
reflectance
vegetation indices
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 18 : 2 (2012), p. 33-36. -
További szerzők:Riczu Péter (1986-) (környezetgazdálkodási agrármérnök) Nagy Attila (1982-) (környezetgazdálkodási agrármérnök) Sulyok Erika (1986-) Tamás János (1959-) (környezetgazdálkodási agrármérnök) Szabó Zoltán (1960-) (kertészmérnök) Nyéki József (1944-2022) (kertészmérnök)
Pályázati támogatás:NKTH - TECH_08-A4/2-2008-0138
Egyéb
NKTH - TECH_08-A3/2-2008-0373
Egyéb
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM092587
Első szerző:Mézes Lili (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Cím:Novel approach of the basis of FOS/TAC method / Mézes Lili, Biró Györgyi, Sulyok Erika, Petis Mihály, Borbély János, Tamás János
Dátum:2011
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:International Symposium "Risk Factors for Environment and Food Safety" & "Natural Resources and Sustainable Development" & "50 Years of Agriculture Research in Oradea" / ed. Vasile Bara, Cornel Domuta. - p. 802-807.
További szerzők:Biró Györgyi (1986-) (molekuláris biológus) Sulyok Erika (1986-) Petis Mihály (1947-) (agrármérnök) Borbély János (1950-) (vegyész) Tamás János (1959-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM055660
Első szerző:Riczu Péter (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Cím:Determination of chlorophyll content in case of peach leaf curl disease (Taphrina deformans) with spectral analysis / Riczu Péter, Biró Györgyi, Sulyok Erika, Nagy Attila, Tamás János, Szabó Zoltán
Dátum:2012
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Taphrina deformans
leaf curl disease
Prunus persica
chlorophyll content
spectral analysis
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 18 : 2 (2012), p. 49-52. -
További szerzők:Biró Györgyi (1986-) (molekuláris biológus) Sulyok Erika (1986-) Nagy Attila (1982-) (környezetgazdálkodási agrármérnök) Tamás János (1959-) (környezetgazdálkodási agrármérnök) Szabó Zoltán (1960-) (kertészmérnök)
Pályázati támogatás:NKTH - TECH_08-A4/2-2008-0138
Egyéb
NKTH - TECH_08-A3/2-2008-0373
Egyéb
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM046987
Első szerző:Sulyok Erika
Cím:Saccharomyces cerevisiae szaporodáskinetikájának vizsgálata tejipari mellékterméken / Sulyok Erika, Biró Györgyi, Tamás János
Dátum:2013
ISSN:1587-1282
Megjegyzések:Évente Földünkön becslések szerint 185-190 millió tonna tejsavó képződik, és ez a mennyiség a következő években várhatóan tovább fog emelkedni. Nagy szárazanyag-tartalma miatt a tejsavó jelentős biokémiai oxigénigénnyel rendelkezik, ezért az élelmiszeripar egyik legkörnyezetszennyezőbb mellékterméke lenne, ha szennyvízként tekintenénk rá. A környezetvédelmi okon túl a savó hasznosításának szükségességét alá támasztja, hogy alkotórészei közül több is rendelkezik az emberi szervezet számára kedvező élettani hatással. A kukorica, ill. burgonya, valamint a tej feldolgozása során az élelmiszeriparban nagy mennyiségben keletkező olcsó melléktermékek, jelentős mennyiségű keményítőt és tej savót tartalmaznak, melyeket magas biológiai oxigénigényük miatt veszélyes hulladékként tartanak számon. Egy részük megsemmisítésre kerül a szennyvíztárolókban, pedig ezek a termékek kiváló táptalajok lehetnének a mikroorganizmusok szaporodásához. A hagyományos táptalajoptimalizálási módszerek táptalaj- és időigényesek és nem képesek a valós optimum meghatározására az optimalizálásban résztvevő faktorok kölcsönhatása miatt.By guess, annual volume of milk whey is 185-190 million tons and this volume probably will increase next years. Whey has significant biochemical oxygen demand due to its high organic matter content so whey as sewage is one of the most pollutant by-products in the food industry. Apart from environmental pollution, benefit of several whey constituents for human health is another reason to utilize whey. Corn and potato, as well as the processing of milk in the food industry in large quantities of by-products generated by low cost, substantial quantities of starch and lactic acid, which are due to high biological oxygen demand are considered as hazardous waste. Some of them are destroyed sewage storage tanks, and those products are excellent substrates for the growth of microorganisms could be. The traditional nutrient solution optimization methods are solution and time-consuming and are not able to determine the real optimum because of the interaction of factors involved.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 51 (2013), p. 169-172. -
További szerzők:Biró Györgyi (1986-) (molekuláris biológus) Tamás János (1959-) (környezetgazdálkodási agrármérnök)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1