CCL

Összesen 5 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM089844
Első szerző:Csapó János (agrármérnök)
Cím:Effect of UV light on food quality and safety / J. Csapó, J. Prokisch, Cs. Albert, P. Sipos
Dátum:2019
ISSN:1844-7449 2066-7744
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria. - 12 : 1 (2019), p. 21-41. -
További szerzők:Prokisch József (1966-) (vegyész) Albert Cs. Sipos Péter (1975-) (agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM016606
Első szerző:Győri Zoltán (vegyész)
Cím:Cd, Cu, Pb and Zn content of the riparian zone of the Tisza River (Hungary) after heavy metal pollution / Zoltán Győri, Krisztina Alapi, József Prokisch, Tamás Németh, Domy Adriano, Péter Sipos
Dátum:2010
ISSN:0002-1873 1588-2713
Tárgyszavak:Természettudományok Földtudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Agrokémia és Talajtan. - 59 : 1 (2010), p. 117-124. -
További szerzők:Alapi Krisztina Németh Tamás (1952-) (agrármérnök) Adriano, Domy Sipos Péter (1975-) (agrármérnök) Prokisch József (1966-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM114879
035-os BibID:(cikkazonosító)2822 (WoS)001089978500001 (Scopus)85175168495
Első szerző:Répás Zoltán (Okleveles élelmiszermérnök)
Cím:The Relationship between Rehydration Time and Tenderness at Different Rehydrating Water Temperatures in Freeze-Dried Pork Loin / Répás Zoltán, Prokisch József, Győri Zoltán, Sipos Péter
Dátum:2023
ISSN:2227-9717
Megjegyzések:Meat tenderness is one of the key factors determining consumer satisfaction and food quality. Freeze drying is a critical aspect of food preservation. Foods produced this way can be stored for an exceedingly long time, but they are characterized by being very hard in texture and requiring rehydration before use. This study presents an investigation focusing on finding preparation parameters of freeze-dried meat that would enable rehydration when left in an environment below 50 degrees C for 10 min, qualities that are ideal for hikers or soldiers. The meat samples were cooked at both 100 degrees C and 120 degrees C, cooled, and freeze-dried. Optical analysis, conducted using a microscope, was conducted to assess tissue damage. A compact and uniform structure was observed in the samples cooked at 120 degrees C, whereas fractures and gaps were detected on the surfaces of those cooked at 100 degrees C. Various rehydration durations and temperatures were explored to attain the samples' original tenderness, as measured using the Warner-Bratzler method, and identify the optimal rehydration conditions. Based on this investigation, it was determined that with proper preparation, the original tenderness can be restored at temperatures below 50 degrees C within a 10 min rehydration period. It was determined that the recommended rehydration temperature is 40 degrees C for a 10 min duration.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Processes. - 11 : 10 (2023), p. 1-11. -
További szerzők:Prokisch József (1966-) (vegyész) Győri Zoltán (1948-) (vegyész) Sipos Péter (1975-) (agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM089813
Első szerző:Sipos Péter (agrármérnök)
Cím:Changes in the Element Composition of Flours during Maturation of the Winter Wheat Kernel / Sipos Péter, Prokisch József, Tóth Árpád, Győri Zoltán
Dátum:2006
ISSN:0010-3624 1532-2416
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Communications In Soil Science And Plant Analysis. - 37 : 15-20 (2006), p. 2883-2897. -
További szerzők:Prokisch József (1966-) (vegyész) Tóth Árpád (1980-) (agrármérnök) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Pályázati támogatás:T038450
OTKA
T042534
OTKA
T034213
OTKA
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM089812
Első szerző:Tóth Árpád (agrármérnök)
Cím:Effects of Particle Size on the Quality of Winter Wheat Flour, with a Special Focus on Macro? and Microelement Concentration / Tóth Árpád, Prokisch József, Sipos Péter, Széles Éva, Mars Éva, Győri Zoltán
Dátum:2006
ISSN:0010-3624 1532-2416
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Communications In Soil Science And Plant Analysis. - 37 : 15-20 (2006), p. 2659-2672. -
További szerzők:Prokisch József (1966-) (vegyész) Sipos Péter (1975-) (agrármérnök) Széles Éva (1979-) (vegyész) Mars Éva Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Pályázati támogatás:T038450
OTKA
T042534
OTKA
T034213
OTKA
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1