Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 4 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM069556
Első szerző:
Móré Mariann (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök)
Cím:
Investigation of rheological properties winter wheat varieties during storage / M. Móré, G. Diósi, P. Sipos, Z. Győri
Dátum:
2015
ISSN:
1844-7449 2066-7744
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
winter wheat
reological properties
storage
valorigraph test
Megjelenés:
Acta Universitatis Sapientiae. Alimentaria 8 (2015), p. 63-69. -
További szerzők:
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Sipos Péter (1975-) (agrármérnök)
Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM073025
Első szerző:
Salamon Rozália Veronika (élelmiszermérnök)
Cím:
Changes in fatty acid composition of different milk products caused by different technology / R. V. Salamon, Zs. Mándoki, Zs. Csapó-Kiss, A. Győri, Z. Győri, J. Csapó
Dátum:
2009
ISSN:
1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:
The fatty acid composition of cow's milk with fat contentsof 3.6%, Dalia cheese with fat contents of 44%, butter with fat contentsof 80% and margarine with fat contents of 24% was determined after aheat treatment performed on cooking plate and microwave treatment,respectively of different durations. The biggest difference was obtainedfor oleic acid and elaidic acid since with the exception of the margarinein each case proportion of the cis-configurated oleic acid decreased whilethat of the trans-configurated elaidic acid increased. For all of the otherfatty acids in the foodstu?s examined no such differences were obtainedregarding change in fatty acid composition, which differences could in-?uence healthy nutrition to considerable extent, therefore we can take itas a fact that neither heat treatment performed on a traditional cookingplate nor microwave treatment affects considerably the composition offood fats.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
milk, cheese
butter,
margarine
fatty acid composition
cis-trans isomers
microwave
Megjelenés:
Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 2 : 1 (2009), p. 101-109. -
További szerzők:
Mándoki Zsolt (1970-) (vegyészmérnök)
Csapóné Kiss Zsuzsanna
Győri A.
Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Csapó János (1950-) (agrármérnök)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM073006
Első szerző:
Salamon Rozália Veronika (élelmiszermérnök)
Cím:
The influence of the season on the fatty acid composition and conjugated linoleic acid content of the milk / R. V. Salamon, E. Varga-Visi, Zs. Csapó-Kiss, A. Győri, Z. Győri, J. Csapó
Dátum:
2009
ISSN:
1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:
The purpose of the research was to determine the fatty acidcomposition of milk of general varieties in Hungary that is HungarianSimmenthal, Red Holstein Friesian and Black Holstein Friesian and the changes in the fatty acid composition of their milk fat throughout theyear with special respect to the conjugated linoleic acid content. Theamount of unsaturated fatty acids (oleic acid, linoleic acid and linolenicacid) including conjugated linoleic acid was higher in summer than inwinter. In the case of the saturated fatty acids (butyric acid, caproicacid, caprylic acid, capric acid, myristic acid, palmitic acid and stearicacid) an opposite tendency has been shown. The amount of conjugatedlinoleic acid ranged from 0.8 to 1.4%, with an average value of 1.1%.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
conjugated linoleic acid
fatty acids
milk fat
season
Hungarian Simmenthal
Red Holstein Friesian
Black Holstein Friesian
Megjelenés:
Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 2 : 1 (2009), p. 89-100. -
További szerzők:
Vargáné Visi Éva (1971-) (agrármérnök)
Csapóné Kiss Zsuzsanna
Győri A.
Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Csapó János (1950-) (agrármérnök)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Saját polcon:
4.
001-es BibID:
BIBFORM100180
Első szerző:
Shavcina, E.
Cím:
The comparative analysis of some Hungarian and Moldavian vines: The promise of protected geographical indication / E. Shavcina, A. M. Borta, L. Csige, Z. Győri, J. Szepesi, E. Máthé
Dátum:
2021
ISSN:
1844-7449 2066-7744
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria. - 14 : 1 (2021), p. 95-116. -
További szerzők:
Borta Anna Mária
Csige László
Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Szepesi Judit
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Internet cím:
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.