Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 2 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM079248
Első szerző:
Győri Zoltán (vegyész)
Cím:
Findings on the Making of Triticale and Wheat-Based Low Calorie Flour / Zoltán Gyori
Dátum:
2018
Megjegyzések:
By means of this triticale experiment we determined the chemical composition (protein, wet gluten, gluten index, Zeleny number, Hagberg number, fiber, ash, fat, carbohydrate, mineral content) and rheological properties (alveograph, amylograph, extensograph, compression of bread) of triticale flour. The approximately 20% gluten content justified the addition of wheat flour to triticale flour in proportion of 10% - 50%, thus increasing the volume of the produced bread. The 50% - 50% ratio produced a bread that was 10% bigger in volume than the loaf made of only triticale flour. Our other aim was to produce a bread characterized by the ratio 1/3, 1/3, 1/3, mixed with a premix (?) that had a low carbohydrate content. As a result, the calorie content of the obtained bakery products were significantly reduced. Their glycemic indices were lower and the sugar absorption dynamics were more favourable than those of traditional products.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Növénytermesztési és kertészeti tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Triticale
Wheat
Flour
Bread
Composition
Megjelenés:
EC Nutrition. - 13 : 3 (2018), p. 113-125. -
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM079247
Első szerző:
Győri Zoltán (vegyész)
Cím:
Essential Mineral Element Status in Wheat and Maize Grains / Győri Zoltán
Dátum:
2018
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Növénytermesztési és kertészeti tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Mineral Content
Wheat
Corn
Zinc
Iron
Selenium
Calcium
Megjelenés:
EC Nutrition. - 13 : 1 (2018), p. 1-3. -
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.