CCL

Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM073006
Első szerző:Salamon Rozália Veronika (élelmiszermérnök)
Cím:The influence of the season on the fatty acid composition and conjugated linoleic acid content of the milk / R. V. Salamon, E. Varga-Visi, Zs. Csapó-Kiss, A. Győri, Z. Győri, J. Csapó
Dátum:2009
ISSN:1844-7449 2066-7744
Megjegyzések:The purpose of the research was to determine the fatty acidcomposition of milk of general varieties in Hungary that is HungarianSimmenthal, Red Holstein Friesian and Black Holstein Friesian and the changes in the fatty acid composition of their milk fat throughout theyear with special respect to the conjugated linoleic acid content. Theamount of unsaturated fatty acids (oleic acid, linoleic acid and linolenicacid) including conjugated linoleic acid was higher in summer than inwinter. In the case of the saturated fatty acids (butyric acid, caproicacid, caprylic acid, capric acid, myristic acid, palmitic acid and stearicacid) an opposite tendency has been shown. The amount of conjugatedlinoleic acid ranged from 0.8 to 1.4%, with an average value of 1.1%.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
conjugated linoleic acid
fatty acids
milk fat
season
Hungarian Simmenthal
Red Holstein Friesian
Black Holstein Friesian
Megjelenés:Acta Universitatis Sapientiae, Alimentaria 2 : 1 (2009), p. 89-100. -
További szerzők:Vargáné Visi Éva (1971-) (agrármérnök) Csapóné Kiss Zsuzsanna Győri A. Győri Zoltán (1948-) (vegyész) Csapó János (1950-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Rekordok letöltése1