CCL

Összesen 2 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM064720
Első szerző:Baján Beáta (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:A nitráttartalom lehetséges csökkentése a konyhánkban / Baján Beáta, Kovács Béla
Dátum:2011
ISSN:1785-3184
Megjegyzések:Napjainkban egyre több ember próbál az egészséges életmód fényében élni. Az 1950-es évek végétõl kezdõdõ "zöld forradalom" során korábban soha nem látott mértékben megnõtt a mûtrágya és a növényvédõ szerek alkalmazása. Napjainkban is megmaradt az a tendencia, hogy a kijuttatott mûtrágya hatóanyagok közül a nitrogéntartalmú mûtrágyáknak legnagyobb a felhasználása. A túlzott mértékû nitrogénmûtrágyázás hatására azonban a növényi élelmiszerekben jelentõs nitrátkoncentráció alakulhat ki. Becslések szerint a napi nitrátbevitel 75-80%-a a zöldségfélékbõl származik.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
nitráttartalom
Megjelenés:Élelmezés, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének szakmai és információs folyóirata. - 9 : 3 (2011), p. 22. -
További szerzők:Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM043633
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Csírafogyasztás : a legegyszerűbb út az egészséges táplálkozáshoz / Bódi Éva, Peles Ferenc, Kovács Béla
Dátum:2012
ISSN:1785-3184
Megjegyzések:Napjainkban egyre többet hallunk az egészségtudatos táplálkozás fontosságáról. Egyre többen keresik a vitaminokban, ásványi sókban gazdag, kímélő módon előállított, magas tápértékű élelmiszereket, amelyek természetes tápanyagtartalmukat megőrizték. Nagyon sokfajta zöldséget, gyümölcsöt és magvakat kellene beépíteni a mindennapi étrendünkbe ahhoz, hogy tökéletesen kielégítsük a szervezetünk tápanyagszükségletét. Meglepő azonban az a tény, hogy a csírák a szervezetünk számára az összes szükséges tápanyagot tartalmazzák, ráadásul olyan formában, amely könnyen és hatékonyan szívódik fel a szervezetünkben.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok ismeretterjesztő, népszerűsítő cikk
étkezési csíra
egészséges táplálkozás
Megjelenés:Élelmezés, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének szakmai és információs folyóirata. - 3 (2012), p. 16-17. -
További szerzők:Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1