CCL

Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM087493
035-os BibID:(WoS)000456956500049 (Scopus)85059320432
Első szerző:Ahmed, Abdelhakam Esmaeil Mohamed (Food Engineer)
Cím:Effects of ethephon and methyl jasmonate on physicochemical properties of Acacia seyal var. seyal (L.) gum produced in Sudan / Abdelhakam Esmaeil Mohamed Ahmed, Ashraf Mohamed Ahmed Abdalla, Béla Kovács, Fukuju Yamamoto, Roberta Foligni, Massimo Mozzon
Dátum:2019
ISSN:0268-005X
Megjegyzések:The study aimed to investigate the effect of two plant growth regulators, namely ethephon (Eth) and methyl jasmonate (Ja-Me) at different concentrations and combinations (1% Eth; 1% Ja-Me; 5% Ja-Me; 1% Eth+1% Ja-Me; and 1% Eth+5% Ja-Me) on physicochemical properties of Acacia seyal var. seyal gums. The study covered two areas within the Sudanese "gum belt" (Shambat and Kenana), thus exemplifying the potentials and problems of gum Arabic production under clay soil in the dryland of Sudan. The results indicated that pedoclimatic conditions (locations) significantly affected gum characteristics; treatments, too, affected physicochemical properties of gum, but in an unpredictable way and with different intensities in the two study areas. Gums obtained by the application of growth regulators, complied with international laws and standards (European Council; Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives; U.S. Food and Drug Administration; United States Pharmacopeia).
Tárgyszavak:Természettudományok Kémiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Food Hydrocolloids. - 90 (2019), p. 413-420. -
További szerzők:Abdalla, Ashraf Mohamed Ahmed Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Yamamoto, Fukuju Foligni, Roberta Mozzon, Massimo
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1