CCL

Összesen 8 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM044217
Első szerző:Domokos-Szabolcsy Éva (molekuláris biológus)
Cím:Effect of selenium on the in vitro growth and development of vegetables / É. Domokos-Szabolcsy, Zs. Veres, B. Kovács, J. Prokisch, I. Holb, M. Fári
Dátum:2005
ISBN:963 9274 85 2
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
Megjelenés:Sustainable agriculture across borders in Europe conference proceedings Debrecen-Oradea, 6 May 2005 / [ed. András Jávor, János Kátai, János Tamás]. - p. 136. -
További szerzők:Veres Zsuzsanna (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Prokisch József (1966-) (vegyész) Holb Imre (1973-) (agrármérnök) Fári Miklós (1953-) (kertészmérnök)
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM043786
Első szerző:Domokos-Szabolcsy Éva (molekuláris biológus)
Cím:Enhancing the selenium content of green onion made from bulb hydroponic culture / É. Domokos-Szabolcsy, J. Prokisch, B. Kovács, S. Marosi, J. I. Holb, M. G. Fári
Dátum:2006
ISBN:963-7067-13-2
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Trace elements in the food chain : proceedings of the International Symposium on Trace Elements in the Food Chain : Budapest, May 25-27, 2006 / eds. Mihály Szilágyi, Klára Szentmihályi. - p. 51-56. -
További szerzők:Prokisch József (1966-) (vegyész) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Marosi S. (agrár) Holb Imre (1973-) (agrármérnök) Fári Miklós (1953-) (kertészmérnök)
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM047336
Első szerző:Domokos-Szabolcsy Éva (molekuláris biológus)
Cím:Zöldségcsírák dúsítása szelénnel in vitro körülmények között / Domokos-Szabolcsy Éva, Kovács Béla, Veres Zsuzsanna, Holb Imre, Fári Miklós
Dátum:2005
ISSN:0006-8144
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Botanikai közlemények. - 92 : 1-2 (2005), p. 211-212. -
További szerzők:Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Veres Zsuzsanna (1978-) (élelmiszermérnök) Holb Imre (1973-) (agrármérnök) Fári Miklós (1953-) (kertészmérnök)
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM047311
Első szerző:Domokos-Szabolcsy Éva (molekuláris biológus)
Cím:Nátrium-szelenát hatása retek és paprika in vitro fejlődésére szövettenyészetekben / Domokos-Szabolcsy Éva, Veres Zsuzsanna, Holb Imre, Kovács Béla, Fári Miklós
Dátum:2005
ISSN:1587-1282
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 16 (2005), p. 149-155. -
További szerzők:Veres Zsuzsanna (1978-) (élelmiszermérnök) Holb Imre (1973-) (agrármérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Fári Miklós (1953-) (kertészmérnök)
Internet cím:elektronikus változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM047287
Első szerző:Domokos-Szabolcsy Éva (molekuláris biológus)
Cím:Impact of sodium-selenate on the growth of radish (Raphanus sativus L.) seedlings in vitro / Domokos-Szabolcsy Éva, Holb Imre, Prokisch József, Kovács Béla, Veres Zsuzsanna, Fári Miklós
Dátum:2005
ISSN:1585-0404
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:International Journal of Horticultural Science. - 11 : 2 (2005), p. 109-111. -
További szerzők:Holb Imre (1973-) (agrármérnök) Prokisch József (1966-) (vegyész) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Veres Zsuzsanna (1978-) (élelmiszermérnök) Fári Miklós (1953-) (kertészmérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM003090
Első szerző:Domokos-Szabolcsy Éva (molekuláris biológus)
Cím:Impact of sodium-selenate on the growth of radish seedlings in vitro / É. Domokos-Szabolcsy, Zs. Veres, M. G. Fári, B. Kovács, J. Prokisch, I. Holb
Dátum:2006
Megjegyzések:V International Symposium on In Vitro Culture and Horticultural Breeding
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Acta Horticulturae. - 725/1 (2006), p. 181-185. -
További szerzők:Veres Zsuzsanna (1978-) (élelmiszermérnök) Fári Miklós (1953-) (kertészmérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Prokisch József (1966-) (vegyész) Holb Imre (1973-) (agrármérnök)
Internet cím:elektronikus változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM106585
035-os BibID:(cikkazonosító)355 (WoS)000915334800001 (Scopus)85146812207
Első szerző:Rakonczás Nándor (agrármérnök, szőlész borász szakmérnök)
Cím:Comparison and Intercorrelation of Various Bentonite Products for Oenological Properties, Elemental Compositions, Volatile Compounds and Organoleptic Attributes of White Wine / Nándor Rakonczás, Zoltán Kállai, Béla Kovács, Gabriella Antal, Szilárd Szabó, Imre J. Holb
Dátum:2023
ISSN:2304-8158
Megjegyzések:Bentonite fining is one of the generally applied wine-making technological elements that may seriously affect wine components. The aim of this study was (i) to investigate the effect of 21 bentonite products on eight oenological parameters, 19 elements, 21 volatile organic compounds (VOCs) and 10 organoleptic properties of white wine; and (ii) to quantify intercorrelations among the parameters separately for each of the four quality attributes. Among oenological parameters, sugar, acidity, malic-, lactic-, citric acid and total phenol contents were significant among several bentonite products. The amounts of elements were the lowest in the control wine treatments (with exceptions of, e.g., Ni and Cu); and these values were significantly different from several bentonite products. The relative presence of the VOCs was above 100% for most VOCs, but it was below 100 % for 1-propanol, 4-amino-1,5-pentandioic acid and butane-dioic acid, and diethyl ester in all treatments. For organoleptic parameters, the values of clearness, colour, flavour intensity and taste persistency was the lowest in the control wine treatment, while the values of flavour character, flavour quality, taste intensity, taste character, and overall harmony were the highest for the bentonite products of AP, EBE, M-SA, EBE, EBE, respectively. Results of correlation and factor analyses showed strong intercorrelative effects of bentonite fining on the four quality attributes. In conclusion, this study can help in the proper choice of a specific bentonite product in relation to complexity effects of bentonite fining.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
bentonite fining
macro- meso- micro-elements
sensory parameters
aroma compounds
Pearson correlation
factor loadings
biplot
acids
Megjelenés:Foods. - 12 : 2 (2023), p. 1-30. -
További szerzők:Kállai Zoltán (1986-) (biológus) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Antal Gabriella (1987-) (kertészmérnök) Szabó Szilárd (1974-) (geográfus) Holb Imre (1973-) (agrármérnök)
Pályázati támogatás:K 131478
OTKA
TÁMOP 4.2.4.A/2 11/1 2012 0001
TÁMOP
TKP2020 NKA 04
Egyéb
A2 SZJ TOK 13 0061
TÁMOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM087651
Első szerző:Rakonczás Nándor (agrármérnök, szőlész borász szakmérnök)
Cím:Could bentonite product choice fit the desired wine style? / Nándor Rakonczás, Réka Juhászné Tóth, Áron Soós, Zoltán Kállai, Béla Kovács, Imre Holb, Sándor Kovács
Dátum:2020
ISSN:0007-5922
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Mitteilungen Klosterneuburg. - 70 (2020), p. 87-101. -
További szerzők:Juhászné Tóth Réka (1992-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Soós Áron (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kállai Zoltán (1986-) (biológus) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító) Holb Imre (1973-) (agrármérnök) Kovács Sándor (1978-) (matematika tanár)
Pályázati támogatás:ÚNKP-19-4-DE-5
Egyéb
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1