CCL

Összesen 4 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM093943
Első szerző:Bodnárné Skobrák Erika (Szegedi Tud.egy Mg. Kar)
Cím:The Comparison Analysis of the Main Chemical Composition Parameters of Wild Boar Meat and Pork / Erika Bodnárné Skobrák, Károly Bodnár, Edit Mikóné Jónás, János Gundel, András Jávor
Dátum:2011
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Animal Science and Biotechnologies. - 44 : 1 (2011), p. 105-112. -
További szerzők:Bodnár Károly Jónás Edit (1974-) (agrármérnök) Gundel János (1941-) (agrármérnök) Jávor András (1952-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM087902
Első szerző:Bodnárné Skobrák Erika (Szegedi Tud.egy Mg. Kar)
Cím:Analyses of macro- and microelements of wild boar meat in three different regions of Hungary / Bodnárné Skobrák Erika, Jávor András, Gundel János, Bodnár Károly
Dátum:2010
ISSN:1221-5279
Megjegyzések:The aim of the study was the comparative evaluation of the chemical composition traits of wild boar meat from three different wild boar populations. The three populations were kept in three wild boar parks with different habitat conditions (Southern Great Plain and Southern and Middle Transdanubian Regions) with special regard to nutritional circumstances. Samples were collected from the m. serratus anterior of the animals. The following chemical parameters of the meat were examined: calcium, phosphorus, magnesium, iron, manganese, zinc, copper, iodine, selenium. We looked for relationship between habitat, the different traits of the animals, and the mineral content of the wild boar meat. It seems that samples from intensive nutritional circumstances and from animals provided with intensive supplementary feed contain more of the studied elements. The habitat and nutritional intensity made significant difference among the examined traits of the different wild boar groups.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
wild boar
habitat
meat
mineral content
Megjelenés:Lucrari Stiintifice Facultea de Agricultura: Scientific Papers (Timisoara). - 53 : 1 (2010), p. 22-25. -
További szerzők:Jávor András (1952-) (agrármérnök) Gundel János (1941-) (agrármérnök) Bodnár Károly
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM087736
Első szerző:Bodnárné Skobrák Erika (Szegedi Tud.egy Mg. Kar)
Cím:Analyses of some main macro- and microelements of meat of wild boars were kept in captivity / Bodnárné Skobrák Erika, Jávor András, Gundel János, Bodnár Károly
Dátum:2010
ISSN:1788-5345
Megjegyzések:The aim of the study was the comparative evaluation of the chemical composition traits of wild boar meat from three different wild boar populations. The three populations were kept in three wild boar parks with different habitat conditions (Southern Great Plain and Southern and Middle Transdanubia Regions) with special regard to nutritional circumstances. Samples were collected from the m. serratus anterior of the animals. The following chemical parameters of the meat were examined: calcium, phosphorus, magnesium, iron, manganese, zinc, copper, iodine, selenium. We looked for relationship between habitat (especially the soil), the different traits of the animals, and the mineral content of the wild boar meat. It seems that samples from intensive nutritional circumstances and from animals provided with intensive supplementary feed contain more of the studied elements. The habitat and nutritional intensity made significant difference among the examined traits of the different wild boar groups.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
wild boar
habitat
meat
mineral content
Megjelenés:Agrár- és Vidékfejlesztési Szemle. - 5 : 2 (2010), p. 171-175. -
További szerzők:Jávor András (1952-) (agrármérnök) Gundel János (1941-) (agrármérnök) Bodnár Károly
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM021913
Első szerző:Bodnárné Skobrák Erika (Szegedi Tud.egy Mg. Kar)
Cím:Különböző ivarú vaddisznók húsának néhány fontosabb beltartalmi értéke / Bodnárné Skobrák Erika, Gundel János, Jávor András
Dátum:2010
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 37 (2009), p. 25-29. -
További szerzők:Gundel János (1941-) (agrármérnök) Jávor András (1952-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1