CCL

Összesen 3 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM107849
Első szerző:Jávor András (agrármérnök)
Cím:Juhtenyésztés haladóknak : az extenzívtől a precíziósig / Jávor András, Kukovics Sándor, Oláh János, Bodó Szilárd, Egerszegi István, Kusza Szilvia, Monori István, Cehla Béla, Jávor Bence, Buzás Ferenc, Nábrádi András
Dátum:2022
Megjelenés:Debrecen : Debreceni Egyetem, 2022
Terjedelem:402 p.
ISBN:9789634904083
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok szakkönyv
könyv
További szerzők:Kukovics Sándor (1950-) (agrár) Oláh János (1976-) (állattenyésztés) Bodó Szilárd Egerszegi István Kusza Szilvia (1979-) (agrármérnök) Monori István (1976-) (agrármérnök) Cehla Béla (1984-) (gazdasági agrármérnök) Jávor Bence (1979-) (juhkereskedelmi szakember) Buzás Ferenc Ede (1968-) (agrárökonómus) Nábrádi András (1956-) (közgazdász, agrárökonómus)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM088088
Első szerző:Kusza Szilvia (agrármérnök)
Cím:The milk protein allergy and its genetic background in the case of goat milk / Kusza Szilvia, Jávor András, Jávor Bence, Kukovics Sándor
Dátum:2015
ISSN:1583-4301
Megjegyzések:The main aim of this paper is to summarize the most current knowledge in the field of genetic polymorhism of the main caprine milk protein genes, namely: ?-lactalbumin, ?-lactoglobulin and ?s1-, ?s2, ?- and ?-caseins. In almost all European countries, the primary utilization of goat is for milk and cheese. During cheese production, the amount and quality of the product are determined primarily by caseins (especially by ?s1-casein) from the 6 major milk protein fractions. There are several association studies about polymorhism of milk protein genes and milk traits. We would like to refer these results and give a brief review about the current knowledge of the main caprine milk protein gene structure, as well. These information will be followed by a comparison review with polymorhism of bovine and ovine milk protein genes and their special characteristics about milk protein allergy. In Europe and worldwide, the consumption of cow's milk is dominant, but interest toward the milk of other species is increasing. It has a very important role in the human diet, in spite of that, the number of those stopping its consumption is increasing, the reason for which is the spreading of milk allergy.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
polymorphism
goat
review
allergy
Megjelenés:Analele Universitătii din Oradea Fascicula: Ecotoxicologie, Zootehnie şi Tehnologii de Industrie Alimentară.. - 14 : B (2015), p. 273-283. -
További szerzők:Jávor András (1952-) (agrármérnök) Jávor Bence (1979-) (juhkereskedelmi szakember) Kukovics Sándor (1950-) (agrár)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM101077
Első szerző:Tóth Bianka (biológus)
Cím:A short review of molecular genetics studies on common carp (Cyprinus carpio L.) highlited the mtDNA markers / Tóth Bianka, Bagi Zoltán, Balog Katalin, Bársony Péter, Jávor Bence, Kusza Szilvia
Dátum:2021
ISSN:2066-6276 2601-5676
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
common carp
(Cyprinus carpio L.)
climate change
mtDNA
Hungary
history
Megjelenés:Natural Resources and Sustainable Development. - 11 : 1 (2021), p. 51-65. -
További szerzők:Bagi Zoltán (1987-) (természetvédelmi mérnök, állatgenetika) Balog Katalin (1998-) (állatgenetika) Bársony Péter (1975-) (agrármérnök) Jávor Bence (1979-) (juhkereskedelmi szakember) Kusza Szilvia (1979-) (agrármérnök)
Internet cím:DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1