CCL

Összesen 2 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM037470
035-os BibID:PMID:755345
Első szerző:Pálos László A.
Cím:Air reoxidation and reactivation of reduced thrombin / L. Á. Pálos, Gy. Blaskó, Angela Kosztovics, R. Machovich
Dátum:1978
Megjegyzések:About 80% of thrombin was inactivated after 50 minutes chemical reduction at 22 degrees C in a reaction mixture containing o.1 M mercaptoethanol and 2.6 M urea. The reduced protein was spontaneously reoxidated in air at 22 degrees C in 30--60 minutes. The reoxidation of disulphide bonds in thrombin led to partial reactivation of the enzyme. Recovery of thrombin activity after oxidation ranged from 0 to 60% according to the conditions of reoxidation in air. Heparin and copper ion increased the rate of reactivation, whereas in the presence of 10 mM iodoacetamide there was no reactivation.
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
egyetemen (Magyarországon) készült közlemény
Megjelenés:Acta Physiologica Academiae Scientiarum Hungaricae. - 51 : 3 (1978), p. 299-303. -
További szerzők:Kosztovics Angéla Machovich, Raymund Blaskó György (1947-) (belgyógyász, klinikai farmakológus)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM037471
035-os BibID:PMID:754468
Első szerző:Pálos László A.
Cím:Some properties of human progressive antithrombin / L. Á. Pálos, Gy. Blaskó, R. Machovich
Dátum:1978
Megjegyzések:The effect of some mono- and divalent cations was examined on thrombin--antithrombin reaction in vitro. It was found that 0--0.1 M sodium- or potassium chloride did not affect either thrombin or antithrombin activity; at higher concentrations thrombin activity decreased. Calcium chloride as well as magnesium chloride at concentrations from 0 to 0.5 M increased enzyme activity, whereas at higher concentrations the activity decreased. Thrombin inactivation by antithrombin was also accelerated at calcium or magnesium chloride concentrations above 0.04 M. Antithrombin was inactivated at pH 7.3 at 65 degrees C in some minutes and heparin failed to protect it against heat denaturation. Thrombin inactivation by antithrombin did not proceed at 0 degrees C in 60 min, but the interaction between thrombin and antithrombin was facilitated in the presence of heparin.
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
egyetemen (Magyarországon) készült közlemény
Megjelenés:Acta Physiologica Academiae Scientiarum Hungaricae. - 49 : 2 (1977), p. 95-101. -
További szerzők:Machovich, Raymund Blaskó György (1947-) (belgyógyász, klinikai farmakológus)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1