CCL

Összesen 7 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM069558
Első szerző:Diósi Gerda (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Reological properties of the mixture product of apple pomace and wheat flour / Gerda Diósi, Mariann Móré, Péter Sipos
Dátum:2014
ISSN:1821-4487
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
reological
apple pomace
wheat flour
Megjelenés:Journal on Processing and Energy in Agriculture 18 (2014), p. 151-153. -
További szerzők:Móré Mariann (1985-) (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök) Sipos Péter (1975-) (agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM010160
Első szerző:Mezei Zoltán (agrármérnök)
Cím:Variations in quality parameters of forage and medium quality winter wheat varieties in storage in different years / Zoltán Mezei, Ágnes Pongráczné Barancsi, Péter Sipos, Zsuzsanna Tarján, Zoltán Győri
Dátum:2009
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
búza
tárolás
Megjelenés:Journal of Processing and Energy in Agriculture 13 : 3 (2009), p. 251-254. -
További szerzők:Pongráczné Barancsi Ágnes (1975-) (agrármérnök) Tarján Zsuzsanna (1984-) (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök) Sipos Péter (1975-) (agrármérnök) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM069559
Első szerző:Móré Mariann (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök)
Cím:Influence of storage time on the gluten properties of winter wheat / Mariann Móré, Gerda Diósi, Zoltán Győri, Péter Sipos
Dátum:2014
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
gluten
winter wheat
storage
Megjelenés:Journal on Processing and Energy in Agriculture 18 (2014), p. 197-199. -
További szerzők:Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Győri Zoltán (1948-) (vegyész) Sipos Péter (1975-) (agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM010167
Első szerző:Pongráczné Barancsi Ágnes (agrármérnök)
Cím:Examination of extensigraph parameters of winter wheat (Triticum aestivum) flour / Barancsi Pongráczné Ágnes, Paszternák Ferenc, Mezei Zoltán, Győri Zoltán, Sipos Péter
Dátum:2009
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
extenzográf
búzaliszt
Megjelenés:Journal of Processing and Energy in Agriculture 13 : 4 (2009), p. 317-319. -
További szerzők:Paszternák Ferenc Mezei Zoltán (1980-) (agrármérnök) Sipos Péter (1975-) (agrármérnök) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM090905
Első szerző:Sipos Péter (agrármérnök)
Cím:Effects of salt forms and concentrations on the Alveograph parameters of winter wheat / Péter Sipos, Zsófia Szigeti, Mária Borbély
Dátum:2014
Megjegyzések:The strong connection between sodium intake and high blood pressure draws attention to the salt content of foodstuffs and initiated programs for reduction sodium chloride contents of foods. About 30% of sodium intake consumed by bakery products, therefore this product group is especially affected. The effects of different salt concentrations and salt forms on the reologic properties of dough were evaluated to explore whether their effect can be measured by alveograph test. Five concentrations of five inorganic salt forms were tested on the alveograph P, L, P/L and W values and it was found that both the form and concentration of used salt influence the rheological readings
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
alveograph
sodium chloride
bakery products
Megjelenés:Journal on Processing and Energy in Agriculture. - 18 : 3 (2014), p. 126-128. -
További szerzők:Szigeti Zsófia Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM010164
Első szerző:Sipos Péter (agrármérnök)
Cím:Effect of freezing desiccation and liofilisation on the biologically active compounds of fruits / Péter Sipos, Zsuzsanna Kátai, Ágnes Barancsi, Zoltán Mezei, Mária Borbély, Zoltán Győri
Dátum:2009
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
gyümölcsök
antioxidáns-tartalom
vitamintartalom
Megjelenés:Journal of Processing and Energy in Agriculture 13 : 3 (2009), p. 293-294. -
További szerzők:Kátai Zsuzsanna Pongráczné Barancsi Ágnes (1975-) (agrármérnök) Mezei Zoltán (1980-) (agrármérnök) Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM060992
Első szerző:Tarján Zsuzsanna (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök)
Cím:Effect of milling and sieving on some quality parameters of wheat flour / Zsuzsanna Tarján, Norbert Boros, Zoltán Mezei, Péter Sipos
Dátum:2009
ISSN:1450-5029
Megjegyzések:Wheat is one of the most important cereals in the world and the bread made of its flour belongs to the everyday life of humanmankind. The Hungarian standard relating to the laboratory production of wheat flour (MSZ 6367/9-1989) does not mention the typeof laboratory mill used for milling, and it only builds up some general criteria, such as: the laboratory mill should be provided withfour differently nicked barrels, a sieve with appropriate hole sizes, and also with the separated collections of the pilot flour and thebran. Our study was started at this point and the answers for the following questions were aimed to be found: do the flour patternsstudied and produced with different grinding and sieving techniques, widely used in laboratory mills of the same wheat pattern showany alterations after the impact of the formula production as regards chemical constitutions (protein content, wet gluten content).Various flours and whole grains of the wheat patterns sieved with different particle sizes were studied in this experiment. The resultsour research confirm that the quality of wheat flour can be modified by different methods of pattern production.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
mills
sieving
particle sizes
Megjelenés:Journal on Processing and Energy in Agriculture 13 : 4 (2009), p. 332-334. -
További szerzők:Boros Norbert (1977-) (agrármérnök) Mezei Zoltán (1980-) (agrármérnök) Sipos Péter (1975-) (agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:
Rekordok letöltése1