Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 3 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM026405
Első szerző:
Dinnyés János
Cím:
A Szent István Egyetem Közgazdász - Gazdálkodási szakán folyó képzés / Dinnyés János, Illés B. Csaba, Lehota József, Molnár József, Szabó Lajos, Villányi László, Zsarnóczai J. Sándor
Dátum:
2006
ISSN:
0046-5518
Tárgyszavak:
Társadalomtudományok
Gazdálkodás- és szervezéstudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:
Gazdálkodás : mezőgazdasági üzemszervezési és agrárközgazdasági folyóirat. - 50 : 3 (2006), p. 67-76. -
További szerzők:
Illés Bálint Csaba (1961-)
Lehota József (1949-) (közgazdász)
Molnár József
Szabó Lajos
Villányi László
Zsarnóczai Sándor (1956-)
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM078064
035-os BibID:
(cikkazonosító)e12480
Első szerző:
Illés Bálint Csaba
Cím:
Evaluation of food safety knowledge and microbial status of food contact surfaces in schools / Csaba Bálint Illés, András J. Tóth, Anna Dunay, József Lehota, András Bittsánszky
Dátum:
2018
ISSN:
0149-6085
Megjegyzések:
The purpose of this study was to evaluate the hygiene of food contact surfaces in 37 high school kitchens in order to identify the factors involved in the deficiencies found. The microbial status of kitchen surfaces (mesophilic aerobic bacterial count) and the hygienic sanitary knowledge (assessed by a questionnaire) of 158 food handlers were evaluated. The microbial count was determined by conventional plating methods and by a redox potential-based testing method. Large differences regarding microbial count on food contact surfaces were found among the kitchens. In connection with the unfavorable results, the food hygiene knowledge level of kitchen workers was unsatisfactory. The microbial profile assessment of a catering unit largely depends on the efficiency of the food safety management system used, therefore the level of microbial contamination can be used as an indicator. The results showed that the hygienic-sanitary knowledge of food handlers highly affects food safety standards in public kitchens.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:
Journal of Food Safety. - 38 : 4 (2018), p. 1-7. -
További szerzők:
Tóth András József
Törőné Dunay Anna
Lehota József (1949-) (közgazdász)
Bittsánszky András (agrármérnök)
Pályázati támogatás:
ÚNKP-17-3
egyéb
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM077955
035-os BibID:
(WOS)000455102100011 (Scopus)85064610449
Első szerző:
Törőné Dunay Anna
Cím:
Short supply chain : goals, objectives and attitudes of producers / Anna Dunay, József Lehota, Éva Mácsai, Csaba Bálint Illés
Dátum:
2018
ISSN:
1785-8860
Megjegyzések:
The research discusses the objectives, goals and attitudes of Hungarian fruit and vegetable producers using the method of Theory of Planned Behaviour. The objective of the paper is to explore the factors which may influence the decision-making process of agricultural producers in choosing the appropriate marketing channel. Research results showed that main goals of producers using direct sales are focused on economic issues, but non-economic goals (tradition, consumer relations, local values, environmental aspects) were highly preferred in their business processes. Producers, who prefer direct sales activities, generally have a wider product supply and undertake to build closer relations with their consumers. They consider stability and traditional products produced by conventional technologies as the key business success factor.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Növénytermesztési és kertészeti tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
short food supply chain
Theory of Planned Behaviour
marketing channel
fruit and vegetable producer
agricultural enterprises
Megjelenés:
Acta Polytechnica Hungarica. - 15 : 6 (2018), p. 199-217. -
További szerzők:
Lehota József (1949-) (közgazdász)
Mácsai Éva
Illés Bálint Csaba (1961-)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.