CCL

Összesen 1 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM078064
035-os BibID:(cikkazonosító)e12480
Első szerző:Illés Bálint Csaba
Cím:Evaluation of food safety knowledge and microbial status of food contact surfaces in schools / Csaba Bálint Illés, András J. Tóth, Anna Dunay, József Lehota, András Bittsánszky
Dátum:2018
ISSN:0149-6085
Megjegyzések:The purpose of this study was to evaluate the hygiene of food contact surfaces in 37 high school kitchens in order to identify the factors involved in the deficiencies found. The microbial status of kitchen surfaces (mesophilic aerobic bacterial count) and the hygienic sanitary knowledge (assessed by a questionnaire) of 158 food handlers were evaluated. The microbial count was determined by conventional plating methods and by a redox potential-based testing method. Large differences regarding microbial count on food contact surfaces were found among the kitchens. In connection with the unfavorable results, the food hygiene knowledge level of kitchen workers was unsatisfactory. The microbial profile assessment of a catering unit largely depends on the efficiency of the food safety management system used, therefore the level of microbial contamination can be used as an indicator. The results showed that the hygienic-sanitary knowledge of food handlers highly affects food safety standards in public kitchens.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Journal of Food Safety. - 38 : 4 (2018), p. 1-7. -
További szerzők:Tóth András József Törőné Dunay Anna Lehota József (1949-) (közgazdász) Bittsánszky András (agrármérnök)
Pályázati támogatás:ÚNKP-17-3
egyéb
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1