CCL

Összesen 3 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM074435
035-os BibID:(WOS)000430095200009 (Scopus)85032825846
Első szerző:Oláh Judit (agrárközgazdász, logisztika)
Cím:Information technology developments of logistics service providers in Hungary / Oláh Judit, Karmazin György, Pető Károly, Popp József
Dátum:2018
ISSN:1367-5567 1469-848X
Megjegyzések:The objective of this research is to examine the role of sector-specific information technology (IT) developments and their significance in terms of the revenue and earnings before tax of Logistics ServiceProviders (LSPs), as well as the impact of these developments on the flexibility and integration of LSPs. A survey questionnaire was conducted with 284 LSPs participants. The data provided by the 51 respondingenterprises provided a representative sample for the analysis of the sample population and the drawing of general and relevant conclusions related to basic population. It can be concluded that their revenue,earnings before tax and degree of integration into the supply chain depend on the sector-specific IT developments carried out by the given enterprise. IT investments will remain important in the future and the introduction and leveraging the best technologies may yield competitiveadvantages and higher financial rewards for LSPs.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Logistics service providers
competitiveness
case study
distribution management
information technology
Megjelenés:International Journal of Logistics Research and Applications. - 21 : 3 (2018), p. 332-344. -
További szerzők:Karmazin György (1966-2017) (agrárménök, mérnök-tanár) Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Popp József (1955-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM078004
Első szerző:Popp József (közgazdász)
Cím:Élelmezés- és táplálkozásbiztonság : lehetőségek és kihívások / Popp József, Lakner Zoltán, Pető Károly, Oláh Judit
Dátum:2018
ISSN:0237-4323
Megjegyzések:Az EU élelmiszeripari politikája a nem fogékony a tudományos innovációk gyakorlati alkalmazására. A klímaváltozás, illetve a szélsőséges időjárás negatív hatásainak erősödése rákényszerítheti az európai lakosság fogyasztói szokásainak megváltoztatására. Amíg az európai lakosság nagyon sokféle táplálék közül választhat és meg tudja fizetni azt, addig nem várható az alternatív élelmiszerek elterjedése. A klímaváltozás felgyorsulásával az élelmiszerárak gyors mértékben emelkedhetnek. Ebben a helyzetben a politika is kénytelen lesz felkarolni azokat a tudományos kutatásokat és eredményeket, amelyek például a környezetszennyező módon előállított "hagyományos" állati eredetű fehérjék helyett az alternatív élelmiszerfehérjét próbálják elérhetővé tenni a széles tömegek számára. Az EU-nak nincs is élelmiszerpolitikája, az élelmiszersegély programjai pedig csak szegény harmadik országokba irányulnak, holott az Unión belül is van éhezés és "rejtett éhezés" is.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:A Falu. - 33 : 1 (2018), p. 55-67. -
További szerzők:Lakner Zoltán (agrárökonómia) Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Oláh Judit (1973-) (agrárközgazdász, logisztika)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM078000
Első szerző:Popp József (közgazdász)
Cím:Alternatív fehérjeforrás : a rovarfogyasztás kilátásai Magyarországon / Popp József, Pető Károly, Oláh Judit
Dátum:2018
ISSN:0237-4323
Megjegyzések:Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar és a Deák Tibor Szakkollégium 2018. február 23.-án rendezte meg az I. Magyar Rovaripari Konferenciát Budai Campus 'K' épület dísztermében. A rovarok tenyésztését, takarmányozási és élelmiszeripari felhasználását kutató tanácskozáson kifejezetten népszerű volt a kóstoltatás is. A több száz résztvevő körében különlegesen népszerűnek bizonyult az egyszerű pirított rovarok fogyasztása, de rovarból készült fasírt és tücsöklisztből készült keksz is szerepelt a menüben. Az egynapos rendezvényen közel 500 résztvevő fordult meg előadóként, kiállítóként vagy résztvevőként. A rovaripari kérdéskörrel összefüggésben 11 előadás hangzott el, ezen felül az rovaripar résztvevői kerekasztal beszélgetés során vitatták meg álláspontjukat a témában. Az előadásokat facebook élőközvetítés segítségével is követhették az érdeklődők. A rovaripari konferencia lehetőséget nyújtott a résztvevők számára a nemzetközi kutatási trendek és jó gyakorlatok felmérésére, kutatási témák, ötletek összegyűjtésére és a nemzetközi szakmai párbeszéd megkezdésére kutatói együttműködések kialakítása érdekében.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:A Falu. - 32 : 2 (2018), p. 37-46. -
További szerzők:Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Oláh Judit (1973-) (agrárközgazdász, logisztika)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1