Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 9 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM093421
Első szerző:
Babinszky László (agrár)
Cím:
The adverse effects of heat stress on the antioxidant status and performance of pigs and poultry and reducing these effects with nutritional tools / László Babinszky, Márta Horváth, Judit Remenyik, M. W. A Verstegen
Dátum:
2019
ISBN:
978-90-8686-333-4
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
könyvfejezet
könyvrészlet
Megjelenés:
Poultry and pig nutrition / eds. Wouter H. Hendriks, Martin W. A. Verstegen, László Babinszky. - p. 187-208. -
További szerzők:
Horváth Márta (1987-) (állattenyésztő mérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Verstegen, M. W. A
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:
Saját polcon:
2.
001-es BibID:
BIBFORM093500
Első szerző:
Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Egy új mikrobiális fermentációs eljárással előállított probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:
2018
ISBN:
978-615-5586-26-2
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
brojler
probiotikum
termelési paraméterek
Megjelenés:
Tavaszi szél konferencia 2018 Nemzetközi multidiszciplináris konferencia : Abszrtraktkötet / szerk. Keresztes Gábor. - p. 53-54. -
További szerzők:
Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
3.
001-es BibID:
BIBFORM093320
Első szerző:
Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Mikrobiális fermentációs eljárással előállított új probiotikum felhasználásának lehetősége a brojler takarmányozásban / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:
2018
ISBN:
978-615-5586-31-6
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
Tavaszi szél 2018 : Tanulmánykötet / szerk. Szabó Csaba. - 1. köt., p. 44-53. -
További szerzők:
Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
4.
001-es BibID:
BIBFORM093314
Első szerző:
Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Impact of chronic heat stress on digestibility of nutrients, performance, and antioxidant capacity of meat type ducks / Márta Horváth, Georgina Asbóth, Judit Gálné Remenyik, László Babinszky
Dátum:
2017
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
2nd World Conference on Innovative Animal Nutrition and Feeding Abstact Book. - p. 61-62. -
További szerzők:
Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
5.
001-es BibID:
BIBFORM093311
Első szerző:
Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Effects of chronic heat stress on performance of meat type ducks / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:
2018
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:
Krmiva 2018 : Book of abstracts of the 25th International Conference / ed. Mario Modric. - p. 39
További szerzők:
Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
6.
001-es BibID:
BIBFORM093302
Első szerző:
Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:
Effect of dietary antioxidant supplementations on antioxidant parameters, rectal temperature, digestibility of nutrients, performance and chemical composition of meat in Cherry Valley type ducks under chronic heat stress / Horváth Márta, Pesti-Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:
2020
ISSN:
1612-9199
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
European Poultry Science. - 84 (2020), p. 1-15. -
További szerzők:
Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Babinszky László (1950-) (agrár)
Pályázati támogatás:
EFOP-3.6.2-16-2017-00001
EFOP
TÁMOP-4.2.2D-15/1
TÁMOP
Internet cím:
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
7.
001-es BibID:
BIBFORM093316
Első szerző:
Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:
A tartós hő-stressz káros hatásának csökkentése takarmányozási módszerekkel a pecsenyekacsa tartásban / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:
2016
ISBN:
978-615-5391-79-8
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
előadáskivonat
Megjelenés:
XXXVI. Óvári Tudományos Nap - Hagyomány és innováció az agrár- és élelmiszergazdaságban: Tudományos Nap Összefoglalók / szerk. Bali Papp Ágnes, Szalka Éva. - p. 264. -
További szerzők:
Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
8.
001-es BibID:
BIBFORM068524
Első szerző:
Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:
A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: I. rész A hőstressz és az antioxidáns védelmi rendszer / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:
2016
ISSN:
0025-004X
Megjegyzések:
A közlemény első részének célja, hogy bemutassa az állatok hőtermelése és a környezeti hőmérséklet közötti kapcsolatot, továbbá a hőstressz biokémiai, élettani háttérét és káros hatásait a brojlerek viselkedésére, fiziológiás állapotára, antioxidáns státuszára. A szerzők a következő fontosabb megállapításokat tették: az antioxidáns védelmi rendszernek nagyon fontos szerepe van a hősokk okozta lipidperoxidációs folyamatok csökkentésében. A hőstressz következtében jelentős mennyiségű oxigénközpontú szabadgyökök képződnek, amelyek egy része az ún. enzimatikus útvonalon keresztül eliminálódnak. A hőstressz kivédésében fontos szerepet játszanak a C- és E- vitaminok, mint kis molekulájú, nagy antioxidáns-kapacitású vegyületek. A hőstressz hatására sérült fehérjéket a HSP70 hősokkproteinek javítják, ill. távolítják el a sejtekből.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
hőstressz
antioxidáns rendszer
broiler
Megjelenés:
Magyar Állatorvosok Lapja. - 138 (2016), p. 471-481. -
További szerzők:
Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
9.
001-es BibID:
BIBFORM068525
Első szerző:
Horváth Márta (állattenyésztő mérnök)
Cím:
A hőstressz káros hatása a brojler antioxidáns státuszára és ezen hatás csökkentése takarmányozással: II. rész A hőstressz csökkentése takarmányozási módszerekkel / Horváth Márta, Asbóth Georgina, Gálné Remenyik Judit, Babinszky László
Dátum:
2016
ISSN:
0025-004X
Megjegyzések:
A tanulmány második részének célja, hogy a szakirodalmi adatok alapján áttekintést adjanak azokról a takarmányozási módszerekről, melyekkel csökkenteni lehet a hőstressz káros hatásait. A szerzők az alábbi fontosabb megállapításokat tették: a hőstressz esetén a brojlerek takarmányába kevert állati eredetű zsír (baromfizsír) szignifikánsan csökkentette a madarak hőtermelését. Alkalmazhatók direkt vagy indirekt antioxidáns tulajdonságú takarmányadalékok: a C-, A-, E-vitamin önmagában vagy más elemekkel pl. krómmal, cinkkel együtt. Az elektrolitok ivóvízbe való keverése ugyancsak javítja a brojlerek hőstresszel szembeni ellenálló képességét. A betain takarmányba való keverése csökkenti a madarak hőtermelését és javítja a termelési paramétereket.
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Állattenyésztési tudományok
magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
hőstressz
broiler
takarmányozás
Megjelenés:
Magyar Állatorvosok Lapja. - 138 (2016), p. 559-564. -
További szerzők:
Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Babinszky László (1950-) (agrár)
Internet cím:
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.