CCL

Összesen 2 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM078027
Első szerző:Csipkés Margit (gazdasági agrármérnök)
Cím:Magyarország sertéságazatának helyzete az elmúlt 5 év tükrében / Csipkés Margit, Gáncsos Péter
Dátum:2018
ISSN:2063-644X
Megjegyzések:Magyarország földrajzi adottságainak köszönhetően a mezőgazdaság igen erős ágazatnak számít. A 2004-es Európai Unióhoz való csatlakozást követően azonban a magyar mezőgazdaságot tudatos leépítés jellemzi. A számtalan EU-s irányelv és szabályozás következtében a magyar mezőgazdaság már valóban korántsem annyira erős ágazat, mint évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt volt. Tanulmányunk célja, hogy megvizsgáljuk hogyan alakult a sertéságazat helyzete a 2011-től 2015-ig terjedő időszakban, annak figyelembe vételével, hogy az EU-csatlakozás óta évről évre dinamikusan csökkent a tenyésztett sertés száma. Emellett kutatásunk célja az volt, hogy megvizsgáljuk az elmúlt évek vonatkozásában milyen árakkal lehetett találkozni a sertéspiacon, illetve ezeket az árakat milyen mértékben jellemezte növekedés.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
sertéságazat
sertés ár
sertés állomány
vágósertés
Megjelenés:E-conom. - 7 : 1 (2018), p. 3-23. -
További szerzők:Gáncsos Péter (gazdasági agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM097222
Első szerző:Gáncsos Péter (gazdasági agrármérnök)
Cím:Fejlesztési lehetőségek áttekintése a sertés ágazatban ma Magyarországon / Csipkés Margit, Gáncsos Péter
Dátum:2017
ISSN:1418-088X
Megjegyzések:Célunk a cikk elkészítésével az volt, hogy bemutassuk, hogy a Magyar Állam jelenleg milyen formában igyekszik ösztönözni, serkenteni a sertéstenyésztést annak érdekében, hogy az ágazatban már középtávon nagyobb fellendülést lehessen elérni. Ezen fellendülésre azért is szükség van, mivel a sertéshús ágazat Magyarország egyik erős exportáru cikke, és a belföldi piacoknak is közkedvelt terméke a sertéshús.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Őstermelő. - 2017/21 : 1 (2017), p. 86-87. -
További szerzők:Csipkés Margit (1983-) (gazdasági agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1