Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM093224
035-os BibID:
(cikkazonosító)720 (WoS)000633932000001 (Scopus)85101190492
Első szerző:
Giménez-Legarre, Natalia
Cím:
Cross-Sectional Associations Between Mothers and Children's Breakfast Routine-The Feel4Diabetes-Study / Natalia Giménez-Legarre, Alba M. Santaliestra-Pasías, Greet Cardon, Rurik Imre, Violeta Iotova, Jemina Kivelä, Stavros Liatis, Konstantinos Makrilakis, Christina Mavrogianni, Tatjana Milenkovic, Anna Nánási, Tsvetalina Tankova, Patrick Timpel, Ruben Willems, Yannis Manios, Luis A. Moreno, Feel4Diabetes-Study Group
Dátum:
2021
ISSN:
2072-6643
Megjegyzések:
Abstract: Positive influences of family members have been associated with a high probability of children's daily breakfast consumption. Therefore, the aim of this study was to scrutinize the association of breakfast routines between mothers and their children. The baseline data of the Feel4Diabetes-study was obtained in 9760 children (49.05% boys)?mother pairs in six European countries. A parental selfreported questionnaire gauging the frequency of breakfast consumption and of breakfast' foods and beverages consumption was used. Agreement in routines of mothers and their children's breakfast consumption was analyzed in sex-specific crosstabs. The relationship of breakfast routine and food groups' consumption between mothers and their children was assessed with analysis of covariance. The highest proportion of children who always consumed breakfast were those whose mothers always consumed it. Children consuming breakfast regularly had a higher intake of milk or unsweetened dairy products and all kind of cereal products (low fiber and whole-grain) than occasional breakfast consumers (p < 0.05). The strong similarity between mothers and children suggests a transfer of breakfast routine from mothers to their children, as a high proportion of children who usually consume breakfast were from mothers also consuming breakfast. All breakfast foods and beverages consumption frequencies were similar between children and their mothers
Tárgyszavak:
Orvostudományok
Egészségtudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:
Nutrients. - 13 : 3 (2021), p. 1-16. -
További szerzők:
Santaliestra-Pasías, Alba M.
Cardon, Greet
Rurik Imre (1953-) (háziorvos, foglalkozás-egészségügyi szakorvos, urológus)
Iotova, Violeta
Kivelä, Jemina
Liatis, Stavros
Makrilakis, Konstantinos
Mavrogianni, Christina
Milenkovic, Tatjana
Nánási Anna (1995-) (háziorvos)
Tankova, Tsvetalina
Timpel, Patrick
Willems, Ruben
Manios, Yannis
Moreno, Luis A.
Kolozsvári László Róbert (1977-) (háziorvos)
Feel4Diabetes-Study Group
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.