CCL

Összesen 12 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM098376
Első szerző:Feketéné Ferenczi Aliz
Cím:A hazai méhészeti ágazat helyzetének elemzése (termelés, kereskedelem) / Feketéné Ferenczi Aliz, Szűcs István, Vida Viktória
Dátum:2021
ISSN:2064-8839
Megjegyzések:From year to year, the global production of honey is continuously growing, but the honey producers and other stakeholders around the world and in Europe face similar processes and difficulties that are destroying the honey market. It would be necessary to reduce counterfeiting, improve the bee health situation, operate a comprehensive database and monitoring system, and provide extensive support to beekeepers. In order to ensure the sustainability of the beekeeping sector, it is necessary to develop and apply good agricultural practices, and in order to preserve biodiversity, related rural development programs and measures are needed. If the sector stabilized (In Hungary, in EU-28 and worldwide), the long-term sustainability of beekeeping can be achieved; its ecological significance can be protected, and the rural retention role of the countryside may be strengthened in honey-producing countries. The aim of the study is to map the EU and Hungary honey production and trade with the help of relevant literature and statistics, and to present the current situation, difficulties and challenges of the honey market.After analyzing the market situation and sectoral processes, we created a SWOT matrix that includes the strengths, weaknesses, opportunities and threats of the beekeeping sector. Then we made recommendations to improve the current situation in the beekeeping sector.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Táplálkozásmarketing. - 8 : 2 (2021), p. 21-34. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Vida Viktória (1983-) (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM096928
Első szerző:Feketéné Ferenczi Aliz
Cím:Családi gazdasági keretek között működő méhészeti vállalkozás üzemtani vizsgálata / Feketéné Ferenczi Aliz, Szűcs István, Vida Viktória
Dátum:2021
ISSN:0046-5518
Megjegyzések:Napjainkban az egészséges életmódra való törekvés kiemelt szerepet játszik a háztartások mindennapjaiban, mely elviekben a mézfogyasztással is szoros kapcsolatban van, de ennek ellenére a hazai fogyasztás még mindig alacsonynak mondható. Fontos megemlíteni, hogy habár a hazai állattenyésztésen belül a méhészet relatíve kisméretű ágazatnak tekinthető, a biodiverzitás fenntartásában és a vidéki foglalkoztatásban kiemelkedő jelentőséggel bír. Éppen ezért stratégiai kérdés, hogy a méhészeti tevékenységet folytatók továbbra is gyarapítsák állományukat. A tanulmány elsődleges célja annak megállapítása, hogy hazai vidéki körülmények között, családi gazdálkodás formájában végzett méhészeti tevékenység esetén minimálisan mekkora az az üzemméret, amely stabilan biztosítja egy vidéken élő átlagos középosztálybeli család megélhetését. Az elemzés során azt vizsgáltuk, hogy egy kistermelői formában, jelenleg 150 méhcsaládot meg nem haladó méretben működő méhészeti tevékenység képezheti-e egy kétgyermekes vidéki család megélhetésének alapját egy átlagos háztartás kiadásainak figyelembevételével, valamint mennyiben tud a méztermelés mint megélhetési forma hozzájárulni a vidék népességmegtartó képességéhez. Az elemzés alapját primer adatgyűjtés képezte, melynek tárgya egy hazai vidéki családi méhészet 2015 és 2020 közötti adatai. Ez az időszak a méztermelés hozamának és bevételének tekintetében egyaránt magában foglal kiemelkedő, átlagos és kevésbé jó éveket. Az elvégzett számítások alapján megállapítást nyert, hogy a leírt méhészet adottságait tekintve, a 2015 és 2020 közötti időszakot alapul véve ahhoz, hogy a családi kiadásokat fedezhesse a tevékenységből származó jövedelem, mintegy 181 méhcsaláddal való gazdálkodás (családi bevétel = 8335 ezer Ft/év) szükséges, elfogadható mértékű megtakarítás (fejlesztési alap) realizálása mellett támogatások felhasználása nélkül. Ekkora állomány esetében a családi gazdálkodásban komolyan mérlegelendő szempont a lehető legnagyobb fokú technológiai fejlesztés megvalósítása, a gépesítettség fokozása. Az elemzés rávilágított arra, hogy ilyen üzemméret mellett, kellő szaktudással reális perspektíva lehet a méhészkedés mint családi megélhetési forma. Alapvető fontosságú a gazdálkodás során ún. fejlesztési alap képzésére is törekedni, a méhészek számára elérhető támogatásokat igényelni és a pályázati lehetőségeket folyamatosan kihasználni.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Gazdálkodás. - 65 : 3 (2021), p. 237-255. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Vida Viktória (1983-) (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM096931
Első szerző:Kovács Krisztián (okleveles gazdasági agrármérnök)
Cím:Jó színvonalú hazai tejtermelő üzem gazdasági elemzése / Kovács Krisztián, Vida Viktória, Madai Hajnalka, Szűcs István
Dátum:2021
ISSN:1219-3224
Megjegyzések:A kutatás magában foglalja a tejtermelő üzemi adatokon alapuló ? üzemgazdasági elemzését, mely által értékelhetővé válik az ágazat ? jó színvonalon való működését feltételezve ? a költség-jövedelem viszonyok, illetve a működési hatékonysága, valamint a feltételezett zöldmezős beruházások esetében a beruházás 10 éves időszakon értelemzett dinamikus mutatókon (NPV, IRR, PI, DPP) alapuló gazdaságossága. Mivel számos hazai tejtermelő üzem az elérhető legfejlettebb technológiával termel, így a mutatói érdemben nem maradnak el a legjobb nyugat-európai üzemekétől, ezért a vizsgált ágazat esetében ún. ?jó termelési színvonalra, illetve gyakorlatra" vonatkozik az elemzés. Az elvégzett elemzés egy termelő üzemi primer adatokból létrehozott determinisztikus szimulációs modellezésen alapul mely saját adatbázist használ. A kutatás megállapításainak egy része adatokkal és kalkulációkkal alátámasztottak, míg más részük szakértői becsléseken és szakértői véleményeken alapulnak. Vizsgálataink alapján megállapítható, hogy az ún. jó termelési gyakorlatot követő modellüzem legfontosabb fajlagos naturális, ökonómiai és beruházáselemzési mutatói a tejtermelés esetén: Fajlagos éves tejhozam 11 000 kg/év; Termelési érték: 1 548,5 ezer Ft/tehén; Termelési költség: 1 312 ezer Ft/tehén; Nettó jövedelem: 236,5 ezer Ft/tehén; EBITDA: 404,6 ezer Ft/tehén; Diszkontált megtérülési idő beruházási támogatás nélkül: 11. év; Diszkontált megtérülési idő 50%-os támogatási intenzitás esetén: 6. év.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
tejtermelés
Magyarország
jó színvonalú üzem
gazdasági elemzés
Megjelenés:Tejgazdaság. - 78 : 1-2 (2021), p. 43-64. -
További szerzők:Vida Viktória (1983-) (közgazdász, gazdasági agrármérnök) Madai Hajnalka (1971-) (agrármérnök, közgazdász) Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM098382
Első szerző:Szűcs István (agrárközgazdász)
Cím:A projektmenedzsment gyakorlata : munkafüzet / Szűcs István, Nagy Adrián, Vida Viktória
Dátum:2020
Megjelenés:Debrecen : Debreceni Egyetem, 2020
Terjedelem:52 p.
ISBN:978-963-490-243-0
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok tankönyv
könyv
További szerzők:Nagy Adrián Szilárd (1975-) (gazdasági agrármérnök) Vida Viktória (1983-) (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Pályázati támogatás:EFOP-3.4.3-16-2016-00021
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM098379
Első szerző:Szűcs István (agrárközgazdász)
Cím:The Practice of Project Management : workbook / Szűcs István, Nagy Adrián, Vida Viktória
Dátum:2021
Megjelenés:Debrecen : Debreceni Egyetem, 2020
Terjedelem:52 p.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok tankönyv
könyv
További szerzők:Nagy Adrián Szilárd (1975-) (gazdasági agrármérnök) Vida Viktória (1983-) (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Pályázati támogatás:EFOP-3.4.3-16-2016-00021
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM055184
Első szerző:Szűcs István (agrárközgazdász)
Cím:Sertéságazat a számok tükrében / Szűcs István, Vida Viktória
Dátum:2012
ISSN:1215-8380
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Agrárium. - 22 : 9 (2012), p. 42-43. -
További szerzők:Vida Viktória (1983-) (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM005766
Első szerző:Tikász Ildikó Edit (gazdasági agrármérnök)
Cím:Szabadtartásos baromfitermékek fogyasztói értékítélete / Tikász Ildikó Edit, ifj. Bárány László, Szűcs István, Balogh Viktória
Dátum:2008
Megjegyzések:A világ baromfihús fogyasztása az utóbbi két évtized során valamennyi húsféleséget meghaladó ütemben fejlődik, a növekedés éves üteme 3-6% között alakul. E tendencia hazánkban is érvényesül, húsfogyasztásunkon belül a baromfihús 2000 óta a legnagyobb részesedésű, az összes húsfogyasztásunknak 47%-át teszi ki (29,8 kg/fő/év), mellyel az EU-ban is az elsők között foglalunk helyet. Az elmúlt évek állategészségügyi és takarmányozási botrányai, az Európai Unió állatjóléttel és minőséggel kapcsolatos követelményei, valamint az egészségtudatos táplálkozás hatásaként néhány éve hazánkban a Master Good cégcsoport megkezdte a szabadtartású baromfifélék termelését, feldolgozását és értékesítését. Az új termék fogyasztói fogadtatása kedvezőnek mondható, hiszen jelenleg Magyarországon a vágott csirke mintegy 1,5%-a szabadtartásos. Ez a nevelési technológia különleges minőségű csirkehúst eredményez, amely hasonlít a háztáji ?kapirgálós" csirkéhez, azaz zamatosabb, rostosabb húsú, mint a brojler. A szabadtartásban nevelt csirkét gyógyszermentes takarmányon tartják, életkörülményei állatjóléti szempontból is megfelelőek. Ezen szigorú előírások és feltételek betartását minőségbiztosítási rendszerrel és az ún. Red Master védjeggyel támasztják alá. A Master Good cégcsoport támogatásával és együttműködésével végeztünk primer piackutatást a csirkehús és azon belül a szabadtartású csirke fogyasztói megítélésének vizsgálatára. A kérdőíves megkérdezésen (1011 db kérdőív) alapuló felmérést 2008. májusában bonyolítottuk le kérdezőbiztosok segítségével bevásárlóközpontok (hiper- és szupermarketek) húspultjai mellett, a szabadtartású baromfihús ? azaz a ?tanyasi" márkanévvel ellátott termékek ? értékesítése szempontjából meghatározó szerepet betöltő városokban (Budapest, Debrecen, Győr, Székesfehérvár, Szeged, Nyíregyháza). A kérdőívek kiértékelése során leíró és nem parametrikus statisztikai számításokat végeztünk, az SPSS 13.0 statisztikai programcsomag segítségével. A kérdőíves felmérés célja volt, hogy egyrészt felmérjük a csirkehús fogyasztás gyakoriságát, megismerjük, hogy a fogyasztók mely beszerzési helyeket tartják a friss csirkehús, valamint a feldolgozott termékek szempontjából a legbiztonságosabbnak, értékeljük csirkehús vásárlási és fogyasztási attitűdjeiket, valamint ártudatosságukat. A szabadtartású csirkehús és azon belül a ?tanyasi csirke" márkanévvel ellátott termékek tekintetében célunk volt, hogy vizsgáljuk a fogyasztók termékismeretét, árelfogadását, vásárlási és fogyasztási attitűdjeiket, a termék-promócióval kapcsolatos véleményüket, továbbá a jelenlegi és a bevezetésre kerülő termékek iránti igényeiket. Az elvégzett kutatás alapvető információkat szolgáltatott a fogyasztás belső struktúrájáról, feltárta a fogyasztói értékítélet egyes összetevőit, valamint rámutatott a szabadtartásos csirkehús fogyasztás növelésének lehetséges kitörési pontjaira.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
baromfi
szabadtartás
fogyasztó
Megjelenés:Élelmiszer, táplálkozás és marketing. - 5 : 2-3 (2008), p. 81-87. -
További szerzők:Bárány László (ifj.) Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Vida Viktória (1983-) (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Internet cím:elektronikus változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM098389
Első szerző:Vida Viktória (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Cím:Pork production and consumption issues from the perspective of the religion and the World's growing population / Vida Viktória, Szűcs István
Dátum:2020
ISSN:1789-221X
Megjegyzések:In this article we would like to present the production and consumption issues of pork meat in the world. We intend to examine the production and consumption of pork meat from the point of view of the population. The growing population of the world requires an increasing amount of food, especially animal source of protein, ie meat. We want to examine how the world can supply the growing population with food, including (pork) meat. The growing population generates ever-increasing consumption from year to year, and may not be able to satisfy it, adequately supplying the population with food, especially (pork) meat. Livestock farming, especially extensive animal husbandry, will be less able to produce sufficient quantities of meat for the growing needs. During the analysis of food (meat) data we would like to present the difference between each continent on both the production and the consumption side. Examining the pork consumption, it should be mentioned the differences in the cultural habits, because the pork meat is the most affected in religious restrictions, regulations. The religious affiliation/identity is basically determined by the food and consumer habits, too. Due to the differences in dietary habits and religious culture, we think that the consumption of pork can be highly variable in the world and from country to country as well. In general, we would like to answer questions about how the world (pork) meat production is going, is the meat consumed in the countries where it is produced (export ? import issues), what are the factors that influence (pork) meat consumption (culture and religion impact on pork consumption, animal health issues), and is there enough (pork) meat for the world's growing population.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Apstract. - 14 : 1-2 (2020), p. 121-128. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
DOI
Borító:

9.

001-es BibID:BIBFORM096946
Első szerző:Vida Viktória (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Cím:Társadalmi-kulturális kérdések és a tradíciók szerepe a sertéshúsfogyasztásban / Vida Viktória, Szűcs István
Dátum:2016
ISSN:2064-8839
Megjegyzések:A fentebb leírtak alapján zárásként megállapíthatjuk, hogy ? a jelenlegi legnagyobb sertéshúsfogyasztó Kínában ? a globalizációs és urbanizációs folyamatok hatására a sertéshúsfogyasztás további növekedésére számíthatunk, hiszen a falvakból városokba áramló népesség fogyasztói szokásai a városi fogyasztás irányába változnak. Kínában a sertéshúsfogyasztás igen magas, a lakosság legkedveltebb és legtöbbet fogyasztott húsfélesége, a fogyasztás értéke a FAOSTAT adatbázisa alapján 2013-ra elérte a 38,5 kg/fő/év értéket, és a Kínához tartozó Hong Kongban az egy főre jutó sertéshúsfogyasztás a 65,7 kg-ot éri el (USDA, 2011). Ez jól reprezentálja azt, hogy az urbanizálódott, városiasodott lakosság fogyasztása a mennyiségi fogyasztás felé tolódik, ami a fő húsféleség, a sertéshús növekvő fogyasztását vetíti előre, igaz a kormányzati intézkedések lassíthatják a növekedés dinamikáját. A jövőre nézve ez azt jelenti, hogy a növekvő népesség egy részének, a kínai lakosság oldaláról számíthatunk a sertéshús világpiaci fogyasztásának növekedésére, amely egyre nagyobb nyomást gyakorol a klímaváltozáson, a zsugorodó termőterületeken, és a trágyakezelésen keresztül a környezetre is. Végezetül elmondható, hogy a sertéshús és húsfogyasztás vizsgálata során egyre inkább figyelembe kell venni a kulturális és vallási kérdéseket, amelyek nagymértékben meghatározzák a népesség fogyasztói mutatóit, és az elfogyasztható élelmiszerek körét.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Táplálkozásmarketing. - 3 : 2 (2016), p. 79-89. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

10.

001-es BibID:BIBFORM096945
Első szerző:Vida Viktória (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Cím:A sertéshúsfogyasztási szokások vizsgálata a 4P alapján - A termékkel kapcsolatos kérdések bemutatása / Vida Viktória, Szűcs István
Dátum:2016
ISSN:1786-3422 2560-2551
Megjegyzések:The topicality and importance of the chosen subject is justified by the trends observed in recent years, showing that questions con-cerning nutrition, food and food safety are gaining more and more significance. One of the biggest challenges of the 21st century isto ensure stable, sustainable and safe food production for the continuously growing population of the world. We have chosen thissubject for the research work, as we wanted to deal with an issue that influences our everyday life, our lifestyle and welfare and ourhealth. For this reason, this article focuses on the analysis of consumer habits, preferences and attitudes related to pork consumption,namely in the area of nutrition marketing. Hungary's population traditionally consumes pork meat and it is the second mostpopular meat, so we have chosen pork meat to be the focal point of the article. A consumer research consisting of 1201 questionnairesserved as a basis of the primary research, which can be treated as the sample population. ?e most important aim of the primaryresearch was to examine how the consumption of pork products is altering in Hungary, how often they are consumed, how healthythey are judged by the consumers, where these products are purchased, what price is evaluated to be realistic, which products areconsumed less and more, what the preference list of consumers related to pork products looks like and where the significantdifferences between pork consumption and gender, age, family status, educational attainment, settlement size etc. can be found.
Tárgyszavak:Agrártudományok Állattenyésztési tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Élelmiszer, Táplálkozás és Marketing. - 12 : 2 (2016), p. 47-54. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

11.

001-es BibID:BIBFORM096943
Első szerző:Vida Viktória (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Cím:Hajdú-Bihar megye társadalmi helyzetének bemutatása a számok tükrében / Vida Viktória, Szűcs István
Dátum:2020
ISSN:2559-9941
Megjegyzések:Az általunk készített tanulmány célja, hogy áttekintést nyújtson Hajdú-Bihar megye társadalmi helyzetének alakulásáról. Hajdú-Bihar megye, az Észak-alföldi régió gazdasági, oktatási, tudományos és kulturális szerepkörrel bíró központja. Adottságai kedvezőek a szerepkör betöltéséhez, gazdasági, oktatási, kereskedelmi, kulturális, egészségügyi kapcsolatai az országhatáron túl is jelentősek. Hajdú-Bihar megyével kapcsolatban fontosnak tartjuk még megemlíteni a logisztikai szerepének kiaknázását, valamint regionális tudásbázis szerepkörét bemutatni. Hajdú-Bihar megye központja Debrecen város, a népességszámát tekintve Magyarország második, az Alföld legnagyobb városa. Debrecen már évtizedek óta Hajdú-Bihar megye kiemelkedő települése, a város társadalmi-gazdasági hatása az egész régióra kiterjed, hiszen a város regionális központként is funkcionál. A fentebb említett hatások közül jelen tanulmányban Hajdú-Bihar megye társadalmi hatásaira fókuszálunk, és ennek elemzéséhez, alátámasztásához a helyi és az országos statisztikai adatokat alapul véve készítettünk számításokat. A társadalmi hatásokat elsősorban demográfiai szempontból vizsgáltuk meg (népesség száma, nem, kor és iskolai végzettség szerinti összetétele, képzettsége, foglalkoztatottsága, jövedelmi viszonyok) a korábbi évekkel és országos adatokkal összehasonlítva.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Regionális tudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Régiókutatás szemle. - 5 : 1 (2020), p. 27-40. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

12.

001-es BibID:BIBFORM074386
Első szerző:Vida Viktória (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Cím:Global tendencies in pork meat - production, trade and consumption / Szűcs István, Vida Viktória
Dátum:2017
ISSN:1789-221X 1789-7874
Megjegyzések:World meat production is anticipated to stagnate in 2016, rising by a mere 0.3% to 320.7 million tonnes. Increases in output are expected in the United States, Brazil, the EU, India and the Russian Federation, while reduced production is foreseen for China, Australia and South Africa. Global meat trade is forecast to recover in 2016, growing by 2.8% to 30.6 million tonnes, which would represent a return to trend, after a fall in 2015.World production of pig meat in 2016 is forecast to decrease marginally, by 0.7% to 116.4 million tonnes, thus registering a second year of virtual stagnation. As in 2015, lower output in China, which accounts for almost half the world total, is the main reason for the slowdown. An unfavourable feed-pork price ratio in the country and new environmental regulations have caused farmers to reduce breeding sows, stalling growth. China's production is projected to be 54 million tonnes, down 2.5% from the previous year. Elsewhere in Asia, the Philippines and Vietnam could boost output. Also, production in Japan and the Republic of Korea may expand, as the industry recovers from outbreaks of PED, which reduced piglet numbers in the previous two years. Recovery from the effects of PED has been faster in the United States, where a second year of growth is anticipated, when production could increase by 1.9% to a record 11.3 million tonnes. Output in Mexico also continues to recover, following a PED outbreak in 2014, and may rise in 2016 by 2.0% to 1.3 million tonnes. Pork meat trade could experience a second year of growth, increasing by 4.4% to 7.5 million tonnes ? a record level. Lower international prices have stimulated trade. Most of the principal importing countries are anticipated to increase their purchases, including Mexico, China, the Russian Federation, the United States, Japan, the Republic of Korea and Australia. In response to rising demand, exports are projected to grow, in particular those of the United States, Canada, the EU and Brazil (FAO, 2016).Summarizing, in this study we wish to examine how evolve the world pork meat production, trade and consumption, and to demonstrate the main consuming countries, highlighting the role of China, as it is the most populated country in the world with its 1.4 billion inhabitants.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
meat production
trade pig sector
pork meat
Megjelenés:Apstract. - 11 : 3-4 (2017), p. 105-112. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1