CCL

Összesen 5 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM061290
Első szerző:Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:Influence of nitrogen fertilizer treatments on winter wheat (Triticum aestivum L.) flour characteristics and their effect on dough quality / N. Boros, M. Borbély, Z. Győri
Dátum:2009
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
Megjelenés:Book of Abstracts of the 8th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop. Konferencia helye, ideje: Viterbo, Olaszország, 2009.08.03-2009.08.05. / ed. D. Lafiandra, P. Weegels. - p. 25
További szerzők:Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM060993
Első szerző:Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:Comparison of alveograph and extensigraph properties of winter wheat samples / Norbert Boros, Zsuzsanna Tarján, Éva Mars, Mária Borbély, Zoltán Győri
Dátum:2009
ISSN:1587-1282
Megjegyzések:The rheological properties of dough are determined by theamount and proportion of gliadin and glutenin proteins.Extensibility and resistance to the extension of doughs which canbe measured using the extensigraph or alveograph allow goodassesment of the baking behavior under realistic conditions. In ourstudy, we compared the extensigraph and alveograph parametersof 87 flour samples. The results showed that the alveographparameters were different from the extensigraph parameters. Theclassification of wheat varieties was different, and the order ofvarieties, as well. The alveograph properties were affected byother factors than the extensigraph properties, except the W value.The two rheological tests did not give similar results, thereforneither test are replaceable.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
rheological property
alveograph
extensigraph
winter wheat
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 36 (2009), p. 27-30. -
További szerzők:Tarján Zsuzsanna (1984-) (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök) Mars Éva Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész) Győri Zoltán
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM060861
Első szerző:Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:Extenzográf alkalmazása a lisztvizsgálatokban / Boros Norbert, Borbélyné Varga Mária, Győri Zoltán
Dátum:2008
ISSN:1587-1282
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 32 (2008), p. 17-23. -
További szerzők:Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész) Győri Zoltán
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM016155
Első szerző:Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:A fajta és a műtrágyázás hatása a búzalisztek extenzográfos paramétereire / Boros Norbert, Borbélyné Varga Mária, Győri Zoltán
Dátum:2010
Megjegyzések:Jelen tanulmányunkban a műtrágyázás hatását vizsgáltuk a búzalisztből készült tészták extenzográfos jellemzőire. Az őszi búza sütőipari minősége elsősorban a fajta, tehát a genotípus által meghatározott, azonban a műtrágyázás jelentős mértékben képes befolyásolni azt. Négy őszi búza fajta esetében vizsgáltuk a műtrágyázás extenzográfos mutatókra gyakorolt hatását. A fajták lisztjének fehérjetartalma eltérő volt (11,8, 13,0, 14,3 és 13,07%). Vizsgálatunk során megállapítottuk, hogy a tészták reológiai tulajdonságait az alkalmazott műtrágyaadag jelentős mértékben befolyásolja, azonban a különböző fajták eltérő módon reagálnak a műtrágyaadagok növelésére. Pearson korrelációval vizsgáltuk a liszt fehérjetartalma és az extenzográfos jellemzők közötti kapcsolat szorosságát, mely eredményeként megállapítottuk, hogya liszt fehérjetartalma és az extenzográfos paraméterek között szoros kapcsolat található.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
extenzográf
reológiai tulajdonságok
fehérjetartalom
műtrágyázás
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 41 (2010), p. 19-24. -
További szerzők:Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM010163
Első szerző:Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:Effects of protein content and gluten properties of wheat flour on extersograph characteristics of dough / Norbert Boros, Péter Sipos, Zsuzsanna Tarján, Éva Kónya, Mária Borbély, Zoltán Győri
Dátum:2009
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
extensograph
Megjelenés:5th International Congress FLOUR - BREAD '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / ed. Ugarcic-Hardi, Zaneta. - p. 54. -
További szerzők:Tarján Zsuzsanna (1984-) (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök) Sipos Péter (1975-) (agrármérnök) Kónya Éva (1985-) (biomérnök) Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1