CCL

Összesen 10 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM058971
Első szerző:Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:Comparison of rheological characteristics of winter wheat cultivars determined by extensograph and alveograph / N. Boros, É. Kónya, Z. Győri
Dátum:2013
ISSN:0139-3006 1588-2535
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
extensograph
alveograph
dough rheology
Megjelenés:Acta Alimentaria. - 42 : 3 (2013), p. 338-348. -
További szerzők:Kónya Éva (1985-) (biomérnök) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM016156
Első szerző:Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:The effect of climatic change on the rheological properties of winter wheat doughs / Norbert Boros, Éva Kónya, Sándor Fórián, Zoltán Győri
Dátum:2010
ISSN:1587-1282
Megjegyzések:Acta Agraria Debreceniensis 10 (Supplement): 8th International Scietific Symposium on "Natural Resources and Sustainable Development" : Adaptation to climate change / szerk. Tamás J., Cornel D., Jávor A., Kovács E.
In present paper we have examined the effect of climatic change on the extensigraph characteristics of wheat-flours. The baking quality of winter wheat is largely determined by cultivar, but it can be influenced by weather conditions during growing period. Flours were from 5 cultivars grown at one location in three cropping years. We have found that the extensigraph properties of dough are affected by the weather conditions, nevertheless, different cultivars distinctly react to the increase of temperature and decrease of precipitation. In generally, the higher average day temperature and lower precipitation level is favourable to produce winter wheat flour with better quality.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok konferenciacikk
rheological properties
winter wheat
weather conditions
climatic change
Megjelenés:Agrártudományi Közlemények = Acta Agraria Debreceniensis. - 10 (Supplement) (2010), p. 96-100. -
További szerzők:Kónya Éva (1985-) (biomérnök) Fórián Sándor (1962-2023) (gépészmérnök) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM010163
Első szerző:Boros Norbert (agrármérnök)
Cím:Effects of protein content and gluten properties of wheat flour on extersograph characteristics of dough / Norbert Boros, Péter Sipos, Zsuzsanna Tarján, Éva Kónya, Mária Borbély, Zoltán Győri
Dátum:2009
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
extensograph
Megjelenés:5th International Congress FLOUR - BREAD '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / ed. Ugarcic-Hardi, Zaneta. - p. 54. -
További szerzők:Tarján Zsuzsanna (1984-) (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök) Sipos Péter (1975-) (agrármérnök) Kónya Éva (1985-) (biomérnök) Borbélyné Varga Mária (1952-) (vegyész) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM059050
Első szerző:Kónya Éva (biomérnök)
Cím:Near-infrared spectroscopy for prediction of wheat rheological properties / Éva Kónya, Zsuzsanna Tarján, Norbert Boros, Zoltán Győri
Dátum:2011
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:10th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop : Book of abstracts [elektronikus dokumentum]. - p. [1]
További szerzők:Tarján Zsuzsanna (1984-) (élelmiszerminőségbiztosító agrármérnök) Boros Norbert (1977-) (agrármérnök) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM059047
Első szerző:Kónya Éva (biomérnök)
Cím:Prediction of rheological properties of wheat samples by near-infrared spectroscopy / Éva Kónya, Zoltán Győri
Dátum:2010
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:9th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop : Book of abstracts. - p. 39
További szerzők:Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM059043
Első szerző:Kónya Éva (biomérnök)
Cím:Közeli infravörös spektroszkópia alkalmazása búza minták reológiai tulajdonságainak vizsgálatára / Kónya Éva, Boros Norbert, Győri Zoltán
Dátum:2015
ISBN:978-963-88108-8-5
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:Aktualitások a táplálkozástudományi kutatásokban című V. PhD konferencia Összefoglalói. - p. 22. -
További szerzők:Boros Norbert (1977-) (agrármérnök) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM059042
Első szerző:Kónya Éva (biomérnök)
Cím:Examination of rheological properties of wheat samples by near infrared spectroscopy / Éva Kónya, Géza Kovács, Zoltán Győri
Dátum:2012
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:Proceedings of 6th Central European Congress on Food. - p. 582-586
További szerzők:Kovács Géza (1985-) (élelmiszermérnök) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM059041
Első szerző:Kónya Éva (biomérnök)
Cím:Búza reológiai tulajdonságok vizsgálata közeli infravörös spektroszkópiával / Kónya Éva, Győri Zoltán
Dátum:2012
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
búza reológia
alveográf
közeli infravörös spektroszkópia (NIR/NIT)
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 50 (2012), p. 99-104. -
További szerzők:Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

9.

001-es BibID:BIBFORM059040
Első szerző:Kónya Éva (biomérnök)
Cím:Búza minták közeli infravörös spektrumainak minőségi vizsgálata / Kónya Éva, Kovács Géza, Győri Zoltán
Dátum:2012
ISSN:1587-1282
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
NIR
főkomponens analízis
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 48 (2012), p. 97-100. -
További szerzők:Kovács Géza (1985-) (élelmiszermérnök) Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

10.

001-es BibID:BIBFORM059039
Első szerző:Kónya Éva (biomérnök)
Cím:Új lehetőség a búza minőségi paramétereinek meghatározásához közeli infravörös spektroszkópiával / Kónya Éva, Győri Zoltán
Dátum:2010
ISSN:1587-1282
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
búza
minőségi jellemzők
közeli infravörös spektroszkópia
Kalibráció
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 41 (2010), p. 65-69. -
További szerzők:Győri Zoltán (1948-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1