CCL

Összesen 2 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM066983
Első szerző:Fári Miklós (kertészmérnök)
Cím:Biotechnológia, anno 1917-1919 : Ereky Károly víziója az élettudomány alkalmazásáról / szerzők Fári Miklós Gábor, Kralovánszky U. Pál, Harangi-Rákos Mónika, Pető Károly, Szakály Zoltán, Csíder Ibolya, Antal Gabriella, Kurucz Erika, Bradács Zsuzsanna, Domokos-Szabolcsy Éva, Popp József
Dátum:2015
Megjelenés:Budapest : Szaktudás Kiadó Ház ; Debrecen : Ereky K. Biotechnológiai Alapítvány, 2015
Terjedelem:261 p.
ISBN:978 615 5224 65 2
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok szakkönyv
További szerzők:Kralovánszky Ubul Pál Harangi-Rákos Mónika (1985-) (gazdasági agrármérnök) Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Szakály Zoltán (1965-) (agrár-közgazdász) Csíder Ibolya (1986-) (biodiverzitás, természetvédelem, agrár-közgazdaságtan) Antal Gabriella (1987-) (kertészmérnök) Kurucz Erika (1983-) (agrármérnök-kutató) Bradács Zsuzsa (1983-) (kertészmérnök) Domokos-Szabolcsy Éva (1978-) (molekuláris biológus) Popp József (1955-) (közgazdász)
Pályázati támogatás:Nemzeti Kultúrális Alap (Szerződés száma: 3437/1804)
Egyéb
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM057191
Első szerző:Popp József (közgazdász)
Cím:Competitive crop production : food-, energy- and environmental security / Popp József, Csíder Ibolya
Dátum:2014
Megjegyzések:This paper provides a comprehensive review on global agricultural challenges related to food and bioenergy production and potentials. The impacts on environment and land requirements are also discussed. With world population expected to reach 9 billion people before 2050, higher food, feed and fibre demand will place an increasing pressure on land and water resources, whose availability and productivity in agriculture may themselves be under threat from climate change. In addition, the use of biomass as an industrial feedstock (e.g. plastics) will become increasingly important (Popp et al., 2014). World food security can be attained, but asks for major investment in technology and innovations. The goal in agriculture should be the production of high-quality food and fibre at low cost and with minimal deleterious effects on humans or the environment. The effort to reach the goal must be based on sound fundamental and applied research, and decisions must be based on science. (Popp et al., 2013). Agronomic research has not yet discussed in detail the adaptations of agricultural techniques to global issues and the research challenges for agronomy (Makowski et al., 2014).
ISBN:978 963 473 723 0
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok előadáskivonat
food production
bioenergy
agricultural challenges
environmental security
Megjelenés:XIIIth Congress of the European Society for Agronomy : book of abstracts / ed. Pepó Péter, Csajbók József. - p. 11-16. -
További szerzők:Csíder Ibolya (1986-) (biodiverzitás, természetvédelem, agrár-közgazdaságtan)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1