CCL

Összesen 3 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM066984
Első szerző:Fári Miklós (kertészmérnök)
Cím:Biotechnológia, anno 1920-1938 és ma : Ereky Károly programja a fehérjeprobléma megoldásáról és napjaink feladatai / szerzők Fári Miklós Gábor, Molnár Miklós, Antal Gabriella, Domokos-Szabolcsy Éva, Harangi-Rákos Mónika, Kurucz Erika, Kralovánszky U. Pál, Lisztes-Szabó Zsuzsa, Pető Károly, Szakály Zoltán, Veres Szilvia, Popp József
Dátum:2016
Megjelenés:Budapest : Szaktudás Kiadó Ház ; Debrecen : Ereky K. Biotechnológiai Alapítvány, 2016
Terjedelem:436 p.
ISBN:978 615 5224 67 6
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok szakkönyv
További szerzők:Molnár Miklós Antal Gabriella (1987-) (kertészmérnök) Domokos-Szabolcsy Éva (1978-) (molekuláris biológus) Harangi-Rákos Mónika (1985-) (gazdasági agrármérnök) Kurucz Erika (1983-) (agrármérnök-kutató) Kralovánszky Ubul Pál Lisztes-Szabó Zsuzsa (1976-) (biológus) Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Szakály Zoltán (1965-) (agrár-közgazdász) Veres Szilvia (1972-) (biológus, biológia középiskolai tanár, angol-magyar szakfordító) Popp József (1955-) (közgazdász)
Pályázati támogatás:Földművelésügyi Minisztérium (Szerződés száma: PTKF/1894-3/2015)
Egyéb
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM066983
Első szerző:Fári Miklós (kertészmérnök)
Cím:Biotechnológia, anno 1917-1919 : Ereky Károly víziója az élettudomány alkalmazásáról / szerzők Fári Miklós Gábor, Kralovánszky U. Pál, Harangi-Rákos Mónika, Pető Károly, Szakály Zoltán, Csíder Ibolya, Antal Gabriella, Kurucz Erika, Bradács Zsuzsanna, Domokos-Szabolcsy Éva, Popp József
Dátum:2015
Megjelenés:Budapest : Szaktudás Kiadó Ház ; Debrecen : Ereky K. Biotechnológiai Alapítvány, 2015
Terjedelem:261 p.
ISBN:978 615 5224 65 2
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok szakkönyv
További szerzők:Kralovánszky Ubul Pál Harangi-Rákos Mónika (1985-) (gazdasági agrármérnök) Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Szakály Zoltán (1965-) (agrár-közgazdász) Csíder Ibolya (1986-) (biodiverzitás, természetvédelem, agrár-közgazdaságtan) Antal Gabriella (1987-) (kertészmérnök) Kurucz Erika (1983-) (agrármérnök-kutató) Bradács Zsuzsa (1983-) (kertészmérnök) Domokos-Szabolcsy Éva (1978-) (molekuláris biológus) Popp József (1955-) (közgazdász)
Pályázati támogatás:Nemzeti Kultúrális Alap (Szerződés száma: 3437/1804)
Egyéb
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM074524
Első szerző:Popp József (közgazdász)
Cím:A sertéstenyésztés helyzete a globális kihívások tükrében / Popp József, Szakály Zoltán, Pető Károly, Harangi-Rákos Mónika
Dátum:2015
Megjegyzések:A sertéságazat és a húsipar jelenleg nehéz helyzetben van Magyarországon. A magyar sertéshizlalás átlagos önköltsége az elmúlt években a tartósan magas takarmányárak mellett gyakran meghaladta a felvásárlási árat, ezért a sertésállomány tartós növekedéséről még nem beszélhetünk. A sertéspiacra a ciklikusság jellemző, ráadásul a felvásárlási ár ciklusának leszálló ága a magas takarmányárakkal esett egybe. A termékpályán belüli jövedelemelosztás egyenlőtlensége - a jövedelem alapvetően nem a termelői szférában keletkezik - is komoly gondokat okoz. A hazai sertéstartás jövője az előállított termékek piaci versenyképességétől függ. Az előállított termékek választékát, árát és minőségét alapvetően az dönti el, hogy mire van kereslet és milyen áron. A magyar sertéságazatban a technológia is kardinális kérdés, mert nagy a takarmányozási- és tartástechnológiai lemaradás a fejlett európai versenytársakhoz képest. A korszerű technológiák (tartás, klíma, takarmányozás) jelentősen csökkentik a fajlagos takarmány-felhasználást, az elhullási veszteséget, növelik viszont a súlygyarapodást, javítják a takarmányértékesítést, összességében pedig a jövedelmezőséget. A sertéságazatban olyan termelési eljárások kifejlesztésére van igény, melyek alkalmazásával a naturális hatékonysági mutatók, így a fajlagos hozamok számottevően növelhetők a környezet károsodása nélkül. Összességében elmondható, hogy a sertéstartás legfontosabb kritikus tényezői körébe tartozik a szervezetlen termékpálya, az integráció hiánya, a feketegazdaság erőteljes jelenléte, az alacsony hatékonyság és technológiai színvonal, valamint a nem versenyképes biológiai alapok, a kapcsolat hiánya az élelmiszer-kiskereskedelemmel, a szakképzettség és a K+F alacsony szintje az ágazatban, a takarmányár volatilitása, az eladósodott, hitelképtelen vállalkozások, a földpiac bizonytalansága és a fogyasztói tudatosság hiánya.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Állattenyésztés és takarmányozás. - 64 : 3 (2015), p. 207-225. -
További szerzők:Szakály Zoltán (1965-) (agrár-közgazdász) Pető Károly (1958-) (agrármérnök) Harangi-Rákos Mónika (1985-) (gazdasági agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1