CCL

Összesen 6 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM097697
Első szerző:Bakos Róbertné (közgazdász)
Cím:Élményígéret megjelenése a vidéki éttermek online kommunikációjában / Bakos Róbertné, Kalmárné Rimóczi Csilla, Kóródi Márta, Szabó Attila
Dátum:2017
ISSN:2064-8014
Megjegyzések:Az internet elterjedésével lépést kell tartani a vendéglátó egységeknek is. A honlapok szerkesztése során az alap tartalmi elemek megszerkesztésén túl tanulmányunkban az élményszerűség megjelenésének hangsúlyosságát kívántuk bemutatni és elemezni. Véletlenszerűen kiválasztott melegkonyhás egységek honlapjainak elemzésével vizsgáltuk az élményhatásokat. Az online lekérdezésbe bevont 343 fő megadott élmény-szempontok alapján értékelte négyfokozatú skálán az élményígéret megjelenését az online kommunikációban. A lekérdezés eredményeit tartalmazza jelen tanulmány.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
élmény
online kommunikáció
vendéglátás
Megjelenés:Gradus. - 4 : 2 (2017), p. 508-513. -
További szerzők:Kalmárné Rimóczi Csilla (1978-) (közgazdász) Kóródi Márta (1961-) (közgazdász, közgazdász-tanár) Szabó Attila
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM097209
Első szerző:Dumele Diána
Cím:A szállodai üzemeltetés minőségalapú menedzsment eszközeinek vizsgálata / Dumele Diána, Mondok Anita, Kóródi Márta
Dátum:2018
ISSN:2064-8014
Megjegyzések:A szálláshelyek gazdasági fenntarthatósága függvénye a szolgáltatások minőségének, ami a versenyképesség és az elégedettség tényezője is, így a minőségstratégia az üzemeltetés és gazdálkodás teljes körét átfogja. A négy tényező (minőség- elégedettség-versenyelőny- gazdálkodás) összefüggéseit vizsgálja a tanulmány a szálláshelyszolgáltatás elméleti (menedzsment filozófiák) és gyakorlati (housekeeping) szempontjait figyelembe véve. A primer kutatás során kapott eredmények kapcsán a Lean-menedzsment eszközeinek operatív alkalmazására ad javaslatot egy vizsgált szállodai részlegben.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
szállásadás
minőségmenedzsment
Lean menedzsment
Housekeeping
Megjelenés:Gradus. - 5 : 2 (2018), p. 123-131. -
További szerzők:Mondok Anita (1979-) (közgazdász) Kóródi Márta (1961-) (közgazdász, közgazdász-tanár)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM099477
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:A szállodai csomagajánlatok, mint turisztikai termékek jellemzőinek alakulása a magyarországi négycsillagos szállodákban / Kóródi Márta
Dátum:2021
ISSN:2064-8014
Megjegyzések:A szállodai szolgáltatások piacra vitelének egyik módszere az elemek kombinációjaként kínált package-ek ajánlata. A specifikus szolgáltatáskombináción alapuló termékfejlesztés a szállodamenedzsment önálló, több funkcionális területhez kapcsolódó része. A kutatás hatvan, megyénként szisztematikus kiválasztás során kapott magyarországi négycsillagos szálloda termékspecifikus ajánlatainak elemzésére, tartalmi és időbeni összehasonlítására irányul. Célja a specifikációs jelenség (életkor/életstílus szerinti, érdeklődés/tematikus tartalom szerinti, szezonális jellemzők szerinti) vizsgálata, jellemzőik feltárása. A differenciált és aggregált specifikációs indexek alapján kialakított rangsorok első elemei a termékfejlesztési eljárásaikkal jó gyakorlatként szolgálhatnak.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
szállodai termékmenedzsment
differenciált termékfejlesztés
szolgáltatás specifikáció
Megjelenés:Gradus. - 8 : 3 (2021), p. 97-103. -
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM098535
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:Miértek és hogyanok a helyi termékek forgalmazásról - különös tekintettel a turisztikai hasznosításra : három ország öt településének példája alapján / Kóródi Márta
Dátum:2016
ISSN:2064-8014
Megjegyzések:A tanulmány a helyi termékek turisztikai hasznosíthatóságának problémáját vizsgálja szekunder és primer kutatási módszerekkel arra keresve a választ, hogy megvalósul-e a helyi termék piacoknak tulajdonított turisztikai funkció. A szekunder kutatási egység összefoglalást és összehasonlítási lehetőséget nyújt a helyi termékek nemzeti szabályozására vonatkozóan az érintett desztinációkban: Franciaország (Bordeaux), Egyesült Királyság- Anglia (Durham), Magyarország (Budapest, Pécs, Szeged). A primer felmérések egyrészt a helyi termékek vásárlása iránti motivációra irányultak, valamint az interpretációs preferenciákra. A kutatás eredményeként a helyi termék forgalmazás megegyező és eltérő sajátosságainak beazonosítására volt alkalom, a kínálat szélességének és mélységének elemzésére. Az első két vizsgálat pozitív kapcsolatot tárt fel, míg a harmadik vizsgálati egység tekintetében ellentmondás tapasztalható, ezért a javaslatok az utóbbi témára vonatkoznak.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
helyi termék
közvetlen értékesítés
turisztikai kereslet
élménymenedzsment
Megjelenés:Gradus. - 3 : 2 (2016), p. 196-207. -
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM097696
Első szerző:Kóródi Márta (közgazdász, közgazdász-tanár)
Cím:A gasztrofesztiválok, mint élménygazdasági termékek változatossága és választékossága / Kóródi Márta, Bakos Róbertné
Dátum:2017
ISSN:2064-8014
Megjegyzések:Az élménygazdaság sajátos területeinek, a turizmusnak és a lakossági rekreációnak metszéspontjában határozhatók meg a gasztrofesztiválok, mint a település rendszeresen visszatérő rendezvényei. Forgatókönyvük évente adaptíven alkalmazkodik az aktuális környezeti feltételekhez, figyelembe veszi egyes elemek hangsúlyosabb voltát a fogyasztói szokások változásának megfelelően. A több szakaszból álló, megfigyelésen és megkérdezéseken alapuló kutatás a minősítés és a tartalmi elemek statikus és dinamikus elemzésén keresztül tárja fel az élménytartalom alapján a változatosság és választékosság sajátosságait. A vizsgálat feltételezi, hogy a vidéki jellegű térségekben a legalább regionális vonzerővel rendelkező rendezvények választékosabbak, de kevésbé változatosak, mint a lokális rendezvények. Mindemellett az élménytartalom értékelésével a változatosság és a választékosság módosulásának okaira is keresi a választ.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
élménygazdaság
fesztiválturizmus
gasztronómia
Megjelenés:Gradus. - 4 : 2 (2017), p. 479-486. -
További szerzők:Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM105534
Első szerző:Savella Orsolya (testnevelő tanár)
Cím:Az utazási döntést befolyásoló egyes tényezők szegmentációs szerepe / Savella Orsolya, Kóródi Márta, Bakos Róbertné
Dátum:2022
ISSN:2064-8014
Megjegyzések:A turisztikai élménymenedzsment sikerességét befolyásolja a megfelelő szegmentálás, a kialakított homogén keresleti csoportok számára specifikus kínálat összeállítása. A termékelemek termékké történő rendezése során az utazási döntést meghatározó motiváción kívül az élményképzetet is figyelembe kell venni, azonban célszerű már a szegmentációnál figyelembe venni a vendégek élményelvárásait, vagy a még ezt megelőzően kialakuló élmény attitűdöt. Az élménymenedzsment módszereit elemző tanulmány az élmény attitűd felmérésére tesz egy kísérletet az utazási döntést befolyásoló főbb tényezőkkel párhuzamosan a szegmentálásba való alkalmazásának feltárása céljából. Összefüggéseket határoz meg az utazási tapasztalatok és az élménymagatartás között egy primer kutatás közepes nagyságrendű mintája alapján.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
szegmentálás,
utazási döntés,
élményelvárások
Megjelenés:Gradus. - 9 : 2 (2022), p. 1-11. -
További szerzők:Kóródi Márta (1961-) (közgazdász, közgazdász-tanár) Bakos Róbertné (1962-) (közgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1