CCL

Összesen 24 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM066384
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:The role of selenium-enriched food sprouts with respect to our daily selenium needs / Éva Bódi, István Fekete, Dávid Andrási, Béla Kovács
Dátum:2012
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
selenium
Megjelenés:4th International Symposium on Trace Elements in the Food Chain. Friends or Foes? TEFC 2012 15-17 November 2012 Hotel Visegrád, Visegrád, Hungary : Program : Abstracts. - p. 58
További szerzők:Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Andrási Dávid (1984-) (vegyész) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
TÁMOP-4.2.1./B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM066383
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Szelénnel dúsított étkezési csírák antioxidáns aktivitásának meghatározása, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk / Bódi Éva, Remenyik Judit, Nemes Andrea, Homoki Judit, Peles Ferenc, Fekete István, Kovács Béla
Dátum:2013
ISSN:1587-1282
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
szelén
antioxidáns aktivitás
mikrobiológia
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 52 (2013), p. 25-30. -
További szerzők:Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Kun-Nemes Andrea (1983-) (okleveles élelmiszermérnök) Homoki Judit (1978-) (biológus) Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy) Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.1./B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM066309
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Különböző extrakciós módszerek összehasonlítása szelénnel dúsított étkezési csírák esetén / Bódi Éva, Andrási Dávid, Fekete István, Kovács Béla
Dátum:2013
Megjegyzések:Az elmúlt évtizedben a szelén módosulatainak analitikai vizsgálata egyre inkább az élelmiszer- és táplálkozástudományi kutatások középpontjába került. Az élelmiszerek különböző szelén specieszeinek analitikai vizsgálata elsősorban azért indokolt, mert tudományos kutatások szerint, szelénhiányos táplálkozás esetén a szelén valamennyi módosulata hasznos, az éppen kielégítő szintet elérő szelénellátottságtól kezdve azonban jelentős eltérések figyelhetők meg egyes módosulatok szervezetre gyakorolt kedvező hatásai között. Különbség van a módosulatok biológiai hozzáférhetőségében, hasznosulásában, felhalmozódásában, a kutatások azonban a legfőbb eltérést a szelén rákellenes hatásával kapcsolatban mutatták ki [1].Jelen kísérletünkben szelénnel dúsított búza- és borsócsírákat állítottunk elő. Kutatómunkánk során a csírák összes szeléntartalmának meghatározásán kívül célkitűzésünk volt a csírákban jelenlévő szelénmódosulatok elválasztása is. A szelént nátrium-szelenit, illetve nátrium-szelenát formájában alkalmaztuk és a csíráztatáshoz felhasznált oldatok koncentrációja 10 mg dm-3 volt. A kontroll kezelés desztillált vizen való csíráztatást foglalt magában. A csíraminták összes szeléntartalmát azok mikrohullámú roncsolását követően induktív csatolású plazma tömegspektrométerrel (ICP-MS) határoztuk meg. A szelénmódosulatok elválasztásához szükséges mintaelőkészítés során különböző extrakciós oldószereket (0,1 M és 0,2 M HCl; illetve 10 mM ecetsav puffer (pH 5,0)) alkalmaztunk, és arra a kérdésre kerestük a választ, hogy a felhasznált extrakciós oldószerek közül melyik eredményez legnagyobb szelén kinyerési hatásfokot. A csíraminták extraktumainak szelénspeciációs vizsgálatát nagyhatékonyságú folyadékkromatográfiával (HPLC) anioncserélő oszlopon történő elválasztással végeztük el, a szelénmódosulatok detektálását pedig ICP-MS készülék segítségével oldottuk meg. Kísérleti eredményeinket kiértékelve megállapítottuk, hogy a csíráztatásnál alkalmazott szervetlen szelénformák jelentős része átalakult szerves szelénvegyületekké. A búza- és borsócsírák egyes szelén módosulatainak mennyiségében eltéréseket figyeltünk meg és a mérési eredményeink arra is rámutatnak, hogy a csírák szelén felvétele, és szelén módosulatainak a megoszlása a csíráztatásnál alkalmazott szelén formától is függ.Ezenkívül a mérésnél kapott kromatogramokból az is nyilvánvalóvá vált, hogy mintaelőkészítésnél alkalmazott extrakciós eljárások közül az ecetsav oldószerrel végzett extrakció a leghatásosabb.
ISBN:978 963 315 145 7
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
szelén
étkezési csírák
Megjelenés:XXXVI. Kémiai Előadói Napok : Program és előadás-összefoglalók / szerk. Endrődi Balázs, Laufer Noémi. - p. 249. -
További szerzők:Andrási Dávid (1984-) (vegyész) Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM043668
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Étkezési csírák beltartalmi értéknek növelése molibdén, illetve szelén dúsítással, valamint mikrobiológiai vizsgálatuk / Bódi Éva, Peles Ferenc, Andrási Dávid, Fekete István, Kovács Béla
Dátum:2012
Megjegyzések:Különböző kórtani kutatások arra mutatnak rá, hogy az étkezési csírák fogyasztásának kiemelt szerepük lehet az egészségünk fenntartásában, mivel a kicsírázott mag rendkívül tápláló élelem. A magvak csírázásakor a bennük található enzimek aktiválódnak, aminek következtében a nagy molekulájú összetett anyagok építőelemeikre bomolva könnyen, jól emészthető formává alakulnak. Ezenkívül a csírák gazdagon tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, esszenciális aminosavakat és zsírsavakat, egészségvédő hatással és fitokémiai tulajdonságokkal rendelkező vegyületeket (glükozinolátok, természetes antioxidánsok). Bár a szakirodalmakban meglehetősen kevés adat található az étkezési csíranövények elemekkel történő kezeléséről, de a rendelkezésre álló kutatási eredmények azt igazolják, hogy a különböző elemekkel kezelt csírák fogyasztása kiváló lehetőséget nyújthat szervezetünk mikroelem szükségletének fedezéséhez, mivel a létfenntartásunkhoz szükséges nyomelemeket szerves kötésben tartalmazzák.
ISBN:978-615-5183-17-1
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok tanulmány, értekezés
búzacsíra
borsócsíra
molibdén
szelén
ICP-MS
ICP-OES
egészség- és környezettudomány
Megjelenés:Alap és alkalmazott kutatások eredményei a növénytudományokban / szerk. Szabó A. - p. 142-148. -
További szerzők:Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy) Andrási Dávid (1984-) (vegyész) Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
A növényi termékek minőségét meghatározó tényezők interaktív vizsgálata
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM047228
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:The determination of antioxidant activity of selenium-enriched wheat and pea sprouts, as well as their microbiological analysis / Éva Bódi, Judit Remenyik, Andrea Nemes, Judit Homoki, Ferenc Peles, István Fekete, Béla Kovács
Dátum:2013
ISSN:2285-5785 1222-5339 (előző) 2285-5807
Megjegyzések:In this present study, we prepared selenium-enriched food sprouts, where the antioxidant capacity was analyzed, and we also determined their microbiological status. When we were about to decide which micronutrients to use during treatments, we took into account the fact that we can take in only a small amount of selenium by consuming food. During our research we wanted the following question to be answered: If sprouts are treated with increasing concentration of selenium, does it have any effect on the original antioxidant capacity of the sprouts, which is mainly due to high vitamin content of sprouts.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
food sprouts
antioxidant capacity
selenium
microbiology
Doktori iskola
Megjelenés:Scientific papers. Series A., Agronomy = Lucrări științifice. Seria A, Agronomie. - 56. (2013), p. 196-201. -
További szerzők:Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Kun-Nemes Andrea (1983-) (okleveles élelmiszermérnök) Homoki Judit (1978-) (biológus) Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy) Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM043664
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Funkcionális élelmiszerek előállítása étkezési csírákból molibdénnel, illetve szelén kezeléssel / Bódi Éva, Peles Ferenc, Andrási Dávid, Fekete István, Kovács Béla
Dátum:2012
ISSN:0546-8191
Megjegyzések:Az elmúlt évtizedekben számos tanulmány számolt be arról, hogy a csírák eleget tesznek a moderntáplálkozástudomány teljes értékő élelmiszer előírásának, így az étkezési csírák fogyasztásának kiemeltszerepük lehet az egészségünk fenntartásában, és bizonyos betegségek megelőzésében is. Kísérleteinkben a csíráztatáshoz bio búzát (Triticum aestivum) és zöldborsót (Pisum sativum)használtunk fel.Kutatásunk céljaként a következő kérdésekre kerestük a választ: Milyen koncentrációban képesek a csírák felvenni a vizsgált elemeket (Se és Mo), hogyha növekvőkoncentrációjú Mo (molibdenát), valamint Se (szelenit, szelenát) oldatokkal kezeljük? Jelentkezik-e eltérés a búzacsíra (egyszikő) és a zöldborsó csíra (kétszikő) molibdén és szelénkoncentrációjában, hiszen a két növénytípus tápanyagfelvételében jelentős különbségek vannak? A csírákból a napi ajánlott mennyiséget (15 g) elfogyasztva, hány százalékban tudjuk fedeznimolibdén vagy szelén szükségletünket, ha a csírákat e két mikroelemmel külön-külön kezeljük? Hogyan változik az összcsíraszám, a coliformszám, valamint az élesztő- és penészgombaszám amagvak áztatása előtt, a 12 órás áztatást követően, valamint a csíráztatás egyes napjain? Kísérleteink eredményeként megállapítottuk, hogy a molibdén illetve a szelén kezelések hatásosnakbizonyultak a búza- és borsócsírák esetében. Molibdén kezelésnél a borsócsíránál tapasztaltunk intenzívebbnövekedést. Szelenit, illetve szelenát kezelés esetében pedig arra a következtetésre jutottunk, az egyszikő(búza) növények számára a szelenit, a kétszikő (borsó) növények számára a szelenát a jobban hasznosulószelénforma.Mikrobiológiai vizsgálataink arra hívták fel a figyelmünket, hogy a magvak áztatásának éscsíráztatásának körülményei (hőmérséklet, vízaktivitás, pH), valamint a csírák magas tápanyagtartalmaideális körülményeket teremtenek a mikroorganizmusok felszaporodásához. A csírák magas mikrobaszámaélelmiszerromlást és ezzel összefüggő ételmérgezést okozhat, így a szakirodalmakban szereplő javaslatokkalösszhangban arra a megállapításra jutottunk, hogy a csíráztatás előtt a magvakat mindenképpen fontos olyankezeléseknek alávetni, melyek segítségével a kórokozók eliminálhatók.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
molibdén
szelenit
szelenát
mikrobiológia
búza- és borsócsíra
Egészség- és Környezettudomány
Megjelenés:Növénytermelés 61 : 4 (2012), p. 5-34. -
További szerzők:Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy) Andrási Dávid (1984-) (vegyész) Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
A növényi termékek minőségét meghatározó tényezők interaktív vizsgálata
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM044922
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:A szelénkezelés és az antioxidáns aktivitás közötti kapcsolat vizsgálata étkezési csírák esetén / Bódi Éva, Remenyik Judit, Nemes Andrea, Homoki Judit, Fekete István, Kovács Béla
Dátum:2013
Megjegyzések:Számos irodalmi adat igazolja, hogy a szelén antioxidáns tulajdonsággal rendelkező enzimek alkotójaként hatékonyan részt vesz a szabad gyökök semlegesítésében, így jelentős mértékben csökkenheti a rák kialakulásának kockázatát. Kutatómunkánk során e fenti tény kapcsán arra kerestük a választ, hogy lehetséges-e az étkezési csírák eredeti antioxidáns kapacitását még tovább fokozni, ha a csírákat növekvő koncentrációjú szelén oldatokon neveljük.A csírák vízoldható és zsíroldható antioxidáns kapacitását PHOTOCHEM kemiluminométer segítségével határoztuk meg, amely módszer a fotokemilumineszcencián alapszik. Kísérleti eredményeinket kiértékelve megállapítottuk, hogy növekvő koncentrációjú szelenit, illetve szelenát kezelés elsősorban a csírák vízoldható antioxidáns kapacitására volt hatással. A búzacsírák vízoldható antioxidáns kapacitása jóval meghaladta a borsócsírában mért értékeket, ami összefüggésben lehet azzal, hogy a búzacsírák esetében jóval magasabb C-vitamintartalmat mértünk, amely köztudattan a búzacsírák egyik legfontosabb antioxidáns tulajdonsággal rendelkező vegyülete.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
szelénkezelés
antioxidáns aktivitás
étkezési csírák
Megjelenés:XIX. Ifjúsági Tudományos Fórum. - p. 1-6.
További szerzők:Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Kun-Nemes Andrea (1983-) (okleveles élelmiszermérnök) Homoki Judit (1978-) (biológus) Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM043667
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:The role of selenium-enriched food sprouts with respect to our daily selenium needs / Éva Bódi, István Fekete, Dávid Andrási, Béla Kovács
Dátum:2013
ISSN:2063-5346
Megjegyzések:Trace mineral selenium is an essential nutrient of fundamental importance to human biology, therefore it is very important to be in our daily diet. Although it is known that selenium content of foods show big variety, the most widely consumed food have low selenium content. The goal of our work is to study the enrichment of selenium during germination of wheat and pea (Triticum aestivum and Pisum sativum) because we percieve based on previous studies that this sprouts are able to take element high in concentration. Sprouting was chosen because it additionally enhances the nutritional value of seeds, for example, by a higher vitamin content, a better quality of protein, and some other parameters. We dicided to combine this with higher selenium content. Inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) was used to determine the total element concentration. After determining this, we calculated how many percent of selenium are found in sprouts treated with Se covers our daily need. With regards to our experiments, we concluded that, selenium are good for the treatment of sprout because the 0.1 mg dm-3 selenium treatment contribute to cover our daily need of selenium needs
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
selenate
wheat sprout
pea sprout
ICP-MS
Egészség- és Környezettudomány
Doktori iskola
Megjelenés:European Chemical Bulletin 2 : 1 (2013), p. 46-48. -
További szerzők:Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Andrási Dávid (1984-) (vegyész) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
A növényi termékek minőségét meghatározó tényezők interaktív vizsgálata
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:

9.

001-es BibID:BIBFORM037248
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Improvement of nutritional value of food sprouts with enrichment of molybdenum and selenium, as well as their microbiological analysis / Éva Bódi, Ferenc Peles, István Fekete, Dávid Andrási, Béla Kovács
Dátum:2012
Megjegyzések:Based on the data of the literature it can be stated that the sprouts fulfill the requirements of the modern nutritional sciencefor whole-food. Since the biological function of trace elements is outstanding, the objective of this work was to study theenrichment of molybdenum and selenium during germination of wheat- and pea sprouts (Triticum aestivum and Pisumsativum).
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
selenium
molybdenum
food sprouts
Megjelenés:SESEH 2012 : 2012 Sino-European Symposium on Environment and Health : Book of Abstracts, Conference Programme / [ed. by National University of Ireland - p. 83.
További szerzők:Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy) Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Andrási Dávid (1984-) (vegyész) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
A növényi termékek minőségét meghatározó tényezők interaktív vizsgálata
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Hankóczy Jenő Növénytermesztési, Kertészeti és Élelmiszertudományok Doktori Iskola
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

10.

001-es BibID:BIBFORM038702
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Uptake of selenite and selenate during germination of wheat and pea as well as the effect of treatments in their microbiological state / Éva Bódi, Ferenc Peles, István Fekete, Dávid Andrási, Béla Kovács
Dátum:2012
Megjegyzések:Sprouting is commonly practiced to add nutritional value to different seed types. When germination takes place, different types of nutritive factors, for example bioavailability of trace elements and vitamin concentration are noticed. To illustrate, it was investigated that the enrichment of selenium during wheat germination and also that of pea sprout known as Triticum aestivum and Pisum sativum respectively so as to add the maximum nutritive value of sprouts with bioavailable source of this element because Se is a necessary nutrient for humans, likewise forms the active centre of Se-containing enzymes, such as glutathione-peroxidase, thioredoxin-reductas.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
microbiological state
wheat sprout
pea sprout
Egészség- és Környezettudomány
Megjelenés:EMESCO Abstract Book / publisher University of Debrecen. - p. 78
További szerzők:Peles Ferenc (1979-) (mikrobiológia, élelmiszer-mikrobiológia, minőségügy) Fekete István (1986-) (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök) Andrási Dávid (1984-) (vegyész) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
A növényi termékek minőségét meghatározó tényezők interaktív vizsgálata
TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

11.

001-es BibID:BIBFORM087124
Első szerző:Fekete István (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök)
Cím:A különböző alanyfajták hatása a 'Cserszegi fűszeres' ásványi anyag felvételére / Fekete István, Rakonczás Nándor, Andrási Dávid, Bódi Éva, Kovács Béla
Dátum:2012
ISBN:978-963-9639-45-4
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
Megjelenés:XVIII. Ifjúsági Tudományos Fórum / Pannon Egyetem Georgikon Kar. - 1-6 p. -
További szerzők:Rakonczás Nándor (1978-) (agrármérnök, szőlész borász szakmérnök) Andrási Dávid (1984-) (vegyész) Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP 4.2.1./B-09/1/KONV-2010-0007
TÁMOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

12.

001-es BibID:BIBFORM087122
Első szerző:Fekete István (élelmiszerminőség-biztosító agrármérnök)
Cím:A különböző szőlőalanyfajták hatása a 'Cserszegi fűszeres' héjának mikroelem tartalmára / Fekete István, Rakonczás Nándor, Andrási Dávid, Bódi Éva, Kovács Béla
Dátum:2013
ISBN:978-615-5183-40-9
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok tanulmány, értekezés
könyvrészlet
Megjelenés:Újabb kutatási eredmények a növénytudományokban / szerk. Sándor Zsolt, Szabó András. - p. 9-16. -
További szerzők:Rakonczás Nándor (1978-) (agrármérnök, szőlész borász szakmérnök) Andrási Dávid (1984-) (vegyész) Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:TÁMOP-4.2.2/B-10/1-2010-0024
TÁMOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1 2