Magyar
Toggle navigation
Tudóstér
Magyar
Tudóstér
Keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Egyszerű keresés
Összetett keresés
CCL keresés
Böngészés
Saját polc tartalma
(
0
)
Korábbi keresések
CCL parancs
CCL
Összesen 1 találat.
#/oldal:
12
36
60
120
Rövid
Hosszú
MARC
Részletezés:
Rendezés:
Szerző növekvő
Szerző csökkenő
Cím növekvő
Cím csökkenő
Dátum növekvő
Dátum csökkenő
1.
001-es BibID:
BIBFORM094803
Első szerző:
Nagy Vivien (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök; élelmiszermérnök)
Cím:
Comparison of chemical parameters of enzyme active and inactive malt types / Vivien Nagy, Endre Máthé, Szintia Jevcsák, Zsolt Fülep, Ádám Fülep, Gerda Diósi
Dátum:
2021
ISSN:
1587-1282
Megjegyzések:
Nowadays there is an increasing emphasis on the use of raw materials. Typically, raw materials - in this study malt - are used in animal feeds and used in the brewing industry. However, in terms of quality (eg. high fibre content), these can be included in human nutrition, we have limited information on this possibility. The aim of our work was to compare different malt flours and examine the possib ility of using malt in the baking industry. We were to investigate some of the most relevant parameters, such as dietary fibre content, crude protein content, fat content, carbohydrate content, dry matter content, moisture content, salt and energy content. In the future, we aim to conduct a research on some of these parameters with different malt types as the brewing industry uses novel ingredients different cereals, pseudocereals such as amaranth (Amaranthus spp.), oat (Avena sativa L.), quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) in addition to the spring barley (Hordeum vulgare L.) or wheat (Triticum aestivum L.). Based on brewing studies, malt has a high fibre and protein content. Having these advantageous qualities, malt should be part of humans' healthy diet. Using malt flour in the baking industry can be a n ew direction which can lead to creating a healthier lifestyle and healthier eat ing habits than suggested by the WHO (World Health Organization).
Tárgyszavak:
Agrártudományok
Élelmiszertudományok
idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
malt
enzyme inactive malt
fibre
beer
baking industry
Megjelenés:
Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 2021/1 : 1 (2021), p. 161-166. -
További szerzők:
Máthé Endre (1964-) (genetikus, molekuláris sejtbiológus)
Jevcsák Szintia (1989-) (táplálkozástudományi szakember)
Fülep Zsolt
Fülep Ádám
Diósi Gerda (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Internet cím:
Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Saját polcon:
Rekordok letöltése
1
Corvina könyvtári katalógus v8.2.27
© 2023
Monguz kft.
Minden jog fenntartva.