CCL

Összesen 3 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM113452
Első szerző:Feketéné Ferenczi Aliz
Cím:Egy hazai méhészet gazdasági és ökológiai fenntarthatóságának vizsgálata / Feketéné Ferenczi Aliz, Szűcs István, Bauerné Gáthy Andrea
Dátum:2023
ISSN:0230-1814
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok beszámoló
folyóiratcikk
Megjelenés:Állattenyésztés és takarmányozás. - 72 : 2 (2023), p. 138-162. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Bauerné Gáthy Andrea (1980-) (gazdálkodás- és szervezéstudományi PhD)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM099016
Első szerző:Hubert Klára (közgazdász)
Cím:A sertéshús eredetű élelmiszerpazarlás gazdasági elemzése Magyarországon / Hubert Klára, Szűcs István
Dátum:2017
ISSN:0230-1814
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Állattenyésztés és takarmányozás. - 66 : 2 (2017), p. 141-161. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM058954
Első szerző:Szőllősi László (gazdasági agrármérnök)
Cím:A vágócsirke hizlalás jövedelmezőségét meghatározó tényezők ökonómiai értéke / Szőllősi László, Szűcs István
Dátum:2015
ISSN:0230-1814
Megjegyzések:A tanulmány célja a magyarországi brojlerhizlalás jövedelmezőségét befolyásoló legfontosabbtényezők ökonómiai értékeinek meghatározása. A tevékenység naturális adatokon alapuló ökonómiaiteljesítményének vizsgálatára determinisztikus modellt alkalmaztunk. A modell input paramétereikét csoportra oszthatók: technológiai és gazdasági. A technológiai paraméterek magukba foglaljáka termelés naturális hatékonysági mutatóit, míg a gazdasági paraméterek közé a termelés input ésoutput árai, valamint fajlagos költségtételei tartoznak, jelen esetben a 2012. évi átlagárakat, értékeketjelentik. Az eredmények alapján a vágócsirke értékesítési árának 1,00; a takarmány beszerzési árának-1,88; a naposcsibe árának -0,42; az átlagos napi súlygyarapodásnak 4,13; a fajlagostakarmányfelhasználásnak -9,41; illetve az elhullás mértékének -1,73 Ft/kg ökonómiai értéke van.Ezek az értékek megmutatják, hogy az adott tényező peremfeltételektől számított egy egységgeltörténő emelkedése (ceteris paribus) milyen irányban és mértékben változtatja a jövedelmet. Vizsgáltuktovábbá hogy, miként befolyásolják a különböző termelési szintek és input-output árak azegyes tényezők ökonómiai értékeit.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
vágócsirke
ökonómiai érték
Megjelenés:Állattenyésztés és takarmányozás. - 64 : 1 (2015), p. 32-45. -
További szerzők:Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1