CCL

Összesen 6 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM091870
Első szerző:Szűcs István (agrárközgazdász)
Cím:Füstölt barramundi filé termékek hazai fogyasztói megítélésének vizsgálata / Szűcs István, Tikász Ildikó Edit, Karnai Laura, Stündl László
Dátum:2016
ISSN:2064-8839
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Táplálkozásmarketing. - 3 : 1 (2016), p. 21-36. -
További szerzők:Tikász Ildikó Edit (1980-) (gazdasági agrármérnök) Karnai Laura (1991-) (közgazdász) Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM072375
Első szerző:Szűcs István (agrárközgazdász)
Cím:Testing for Consumer Preferences of Smoked Asian Sea Bass (Barramundi) Filet Products in Hungary / Szűcs István, Tikász Ildikó Edit, Fehér Milán, Stündl László
Dátum:2018
ISSN:2331-1975
Megjegyzések:The present paper discusses the findings of primary research related to the development of smoked fish filet made of the barramundi into a functional food, including product tasting. The study sought to provide information for the target audience, in our case, for consumers in hypermarkets on (1) about their certain fish consumption habits, (2) their attitudes towards conscious fish consumption, (3) the reputation of the barramundi brought to the domestic market recently and the related considerations of consumers, and (4) consumers' perceptions of the latest product development, smoked barramundi enriched with substances of positive nutritional benefits (e.g. vitamin complex, pumpkin-seed oil, Gingko Biloba extract, Sylibum marianum oil, etc.). On the basis of the research, it can be concluded that product development is on the right track, it fulfills all the habits, expectations and demands of the target audience for fish consumption.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
functional food
Barramundi filet
consumer preferences
Megjelenés:Cogent Business & Management. - 5 : 1 (2018), p. 1-19. -
További szerzők:Tikász Ildikó Edit (1980-) (gazdasági agrármérnök) Fehér Milán (1985-) (agrármérnök) Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM046069
Első szerző:Szűcs István (agrárközgazdász)
Cím:Fogyasztói attitűdök vizsgálata a haltermékek piacán / Szűcs István, Tikász Ildikó Edit
Dátum:2008
Megjegyzések:The primary objective of the national survey, based on self-made questionnaires (1053 pieces), has been the overall measuring and analyzing of the national fish-consumption as well as the exploration of the possible breakout points. This article, which has been part of a summing up study not published yet, as from its complex feature, provided information on the internal structure of the Hungarian fish-consumption, the potential consumer groups and their demands, gave information in connection with the consumer's knowledge of fish-species, furthermore it determined certain components of the consumer's value judgment. All these serve as a good basis of the program realized on harmonized sector level which establishes the increase of national fish-consumption.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Élelmiszer, táplálkozás és marketing. - 5 : 2-3 (2008), p. 51-57. -
További szerzők:Tikász Ildikó Edit (1980-) (gazdasági agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM005768
Első szerző:Szűcs István (agrárközgazdász)
Cím:A hazai halhús-fogyasztási szokások főbb jellemzői / Szűcs István, Tikász Ildikó Edit, Kovács Krisztián
Dátum:2008
ISSN:1786-3422
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
halfogyasztás
Megjelenés:Élelmiszer, táplálkozás és marketing. - 5 : 1 (2008), p. 53-62. -
További szerzők:Kovács Krisztián (1981-) (okleveles gazdasági agrármérnök) Tikász Ildikó Edit (1980-) (gazdasági agrármérnök)
Internet cím:elektronikus változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM005766
Első szerző:Tikász Ildikó Edit (gazdasági agrármérnök)
Cím:Szabadtartásos baromfitermékek fogyasztói értékítélete / Tikász Ildikó Edit, ifj. Bárány László, Szűcs István, Balogh Viktória
Dátum:2008
Megjegyzések:A világ baromfihús fogyasztása az utóbbi két évtized során valamennyi húsféleséget meghaladó ütemben fejlődik, a növekedés éves üteme 3-6% között alakul. E tendencia hazánkban is érvényesül, húsfogyasztásunkon belül a baromfihús 2000 óta a legnagyobb részesedésű, az összes húsfogyasztásunknak 47%-át teszi ki (29,8 kg/fő/év), mellyel az EU-ban is az elsők között foglalunk helyet. Az elmúlt évek állategészségügyi és takarmányozási botrányai, az Európai Unió állatjóléttel és minőséggel kapcsolatos követelményei, valamint az egészségtudatos táplálkozás hatásaként néhány éve hazánkban a Master Good cégcsoport megkezdte a szabadtartású baromfifélék termelését, feldolgozását és értékesítését. Az új termék fogyasztói fogadtatása kedvezőnek mondható, hiszen jelenleg Magyarországon a vágott csirke mintegy 1,5%-a szabadtartásos. Ez a nevelési technológia különleges minőségű csirkehúst eredményez, amely hasonlít a háztáji ?kapirgálós" csirkéhez, azaz zamatosabb, rostosabb húsú, mint a brojler. A szabadtartásban nevelt csirkét gyógyszermentes takarmányon tartják, életkörülményei állatjóléti szempontból is megfelelőek. Ezen szigorú előírások és feltételek betartását minőségbiztosítási rendszerrel és az ún. Red Master védjeggyel támasztják alá. A Master Good cégcsoport támogatásával és együttműködésével végeztünk primer piackutatást a csirkehús és azon belül a szabadtartású csirke fogyasztói megítélésének vizsgálatára. A kérdőíves megkérdezésen (1011 db kérdőív) alapuló felmérést 2008. májusában bonyolítottuk le kérdezőbiztosok segítségével bevásárlóközpontok (hiper- és szupermarketek) húspultjai mellett, a szabadtartású baromfihús ? azaz a ?tanyasi" márkanévvel ellátott termékek ? értékesítése szempontjából meghatározó szerepet betöltő városokban (Budapest, Debrecen, Győr, Székesfehérvár, Szeged, Nyíregyháza). A kérdőívek kiértékelése során leíró és nem parametrikus statisztikai számításokat végeztünk, az SPSS 13.0 statisztikai programcsomag segítségével. A kérdőíves felmérés célja volt, hogy egyrészt felmérjük a csirkehús fogyasztás gyakoriságát, megismerjük, hogy a fogyasztók mely beszerzési helyeket tartják a friss csirkehús, valamint a feldolgozott termékek szempontjából a legbiztonságosabbnak, értékeljük csirkehús vásárlási és fogyasztási attitűdjeiket, valamint ártudatosságukat. A szabadtartású csirkehús és azon belül a ?tanyasi csirke" márkanévvel ellátott termékek tekintetében célunk volt, hogy vizsgáljuk a fogyasztók termékismeretét, árelfogadását, vásárlási és fogyasztási attitűdjeiket, a termék-promócióval kapcsolatos véleményüket, továbbá a jelenlegi és a bevezetésre kerülő termékek iránti igényeiket. Az elvégzett kutatás alapvető információkat szolgáltatott a fogyasztás belső struktúrájáról, feltárta a fogyasztói értékítélet egyes összetevőit, valamint rámutatott a szabadtartásos csirkehús fogyasztás növelésének lehetséges kitörési pontjaira.
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok magyar nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
baromfi
szabadtartás
fogyasztó
Megjelenés:Élelmiszer, táplálkozás és marketing. - 5 : 2-3 (2008), p. 81-87. -
További szerzők:Bárány László (ifj.) Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Vida Viktória (1983-) (közgazdász, gazdasági agrármérnök)
Internet cím:elektronikus változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM021033
035-os BibID:(dekdb)MOKKAN0004468156
Cím:Hajdú-Bihar megye mezőgazdasága : gazdálkodás az egyes tájegységekben : Bihar-Hajdúság-Hortobágy/Tiszamente-Erdőspuszta/Érmellék-Sárrét / szerk. Szűcs István ; [szerzők] Apáti Ferenc, Felföldi János, Gyarmati Á., Kovács K., Kiss Z., Lukácsné Berke Z., Szőllősi László, Széll S., Szűcs István, Tikász Ildikó Edit
Dátum:2006
Megjelenés:Debrecen: Debreceni Egyetem, 2006
Terjedelem:133 p.
Megjegyzések:(Szaktanácsadási füzetek, 1588-8665; 6.)
Tárgyszavak:Társadalomtudományok Gazdálkodás- és szervezéstudományok monográfia
További szerzők:Apáti Ferenc (1979-) (gazdasági agrármérnök) Felföldi János (1968-) (mérnök-közgazdász) Gyarmati Á. (agrár) Kovács K. (agrár) Kiss Z. (agrár) Lukácsné Berke Z. (agrár) Szőllősi László (1979-) (gazdasági agrármérnök) Széll S. (agrár) Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Tikász Ildikó Edit (1980-) (gazdasági agrármérnök) Szaktanácsadási füzetek
Borító:
Rekordok letöltése1