CCL

Összesen 15 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM066127
Első szerző:Bujáki Boglárka (biomérnök hallgató)
Cím:Preharvest treatments of sour cherries to extend self-life / Bujáki Boglárka, Mihály Kata, Szojka Anikó, Kovács Csilla, Takács Ferenc, Sándor Erzsébet
Dátum:2016
ISSN:2068-7648
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
meggy
preharveszt kezelés
polcállóság
Megjelenés:The International Conference for Students - Student in Bucovina Abstract book. - p. 31. -
További szerzők:Mihály Kata (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Bérczesné Szojka Anikó (1987-) (biomérnök) Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök) Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM089502
Első szerző:Karaffa Erzsébet Mónika (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Cím:Developing pre- and postharvest technology for the fresh fruit storage of tart cherry (Prunus cerasus l.) / Sándor E., Mihály K., Kovács Cs., Takács F.
Dátum:2018
ISBN:978-963-490-0245
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
Megjelenés:FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book / ed. Zoltán Győri. - p. 11. -
További szerzők:Mihály Kata (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM104400
035-os BibID:(WoS)000447952800039
Első szerző:Mihály Kata (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Preharvest treatments modified surface molds population and the shelf life of tart cherry (Prunus cerasus L.) / K. Mihály, Cs. Kovács, F. Takács, E. Sándor
Dátum:2018
ISSN:1125-4653
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idézhető absztrakt
folyóiratcikk
Megjelenés:Journal Of Plant Pathology. - 100 : 3 (2018), p. 637. -
További szerzők:Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök) Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM090577
035-os BibID:(Scopus)85118368158
Első szerző:Mihály Kata (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Comparison of the shelf life and surface mold population of Hungarian Prunus cerasus cultivars following different pre- and posthavest treatments / K. Mihály, Cs. Kovács, A. Nagy, F. Takács, E. Sándor
Dátum:2021
ISSN:0567-7572
Megjegyzések:Hungary is among the three largest tart cherry (Prunus cerasus) producers in the European Union, and also the world's largest fresh tart cherry exporter. There is restricted information about the efficacy of options to decrease postharvest losses, primarily caused by postharvest diseases. The optimization of the pre- and postharvest treatments would extend the availability of the fruit period. The aim of our research was to compare the efficacy of different pre- and postharvest treatments to extend the shelf life of three Hungarian tart cherry cultivars (♭Érdi bőtermő', ♭Újfehértói fürtös' and ♭Petri') obtained from the same orchard. Fungicide (Luna Privilege) and biofungicide (Serenade ASO) were applied two weeks before harvest. Harvested fruits were stored for 6 weeks at 0?C either in normal or in modified atmosphere packaging (MAP), using StePac Xtend (cherry). Surface mold population on fruit were studied by determining colony forming unit (CFU) and the colony morphology. Shelf-life was monitored, and disease incidence was calculated during one week before and following storage. Molds were isolated from rotten fruits during shelf-life studies and identified based on morphological and molecular characters. Differences in shelf life and the surface mold CFUs were observed between the different cultivars. The efficacy of the preharvest treatments was also influenced by the cultivars. Both preharvest treatments have successfully increased the proportion of healthy fruits with almost 10% after harvest. The biocontrol agent treatment was able to strengthen the epidermis of the fruits. Weight loss and the percentage of decay were significantly reduced by MAP combined with cold storage. Penicillium sp. Alternaria sp., Fusarium sp. and Rhizopus sp. were the most frequent fungi isolated from the surface of the fruits.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Acta Horticulturae. - 1325 (2021), p. 347-356. -
További szerzők:Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Nagy Antal (1976-) (biológus) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök) Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM089510
Első szerző:Mihály Kata (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Combined effect of MAP and gamma radiation for shelf life of tart cherry (Prunus Cerasus L.) / K. Mihály , Cs. Kovács, F. Takács, E. Sándor
Dátum:2017
ISBN:978-80-552-1736-9
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts / ed. Miroslava Kačániová. - p. 10-11. -
További szerzők:Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök) Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM089506
Első szerző:Mihály Kata (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Preharveszt kezelések és módosított légterű tárolás hatása a meggy romlását okozó gombapopuláció összetételére / Mihály Kata, Kovács Csilla, Bujáki Boglárka, Takács Ferenc, Sándor Erzsébet
Dátum:2017
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:63. Növényvédelmi Tudományos Napok: Absztrakt és poszter kötet / szerk. Horváth József, Haltrich Attila, Molnár János. - p. 53. -
További szerzők:Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Bujáki Boglárka (1992-) (biomérnök hallgató) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök) Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM089505
Első szerző:Mihály Kata (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:A sugárkezelés és a módosított légterű tárolás hatása a frissfogyasztású meggy polcállóságára / Mihály Kata, Kovács Csilla, Bujáki Boglárka, Takács Ferenc, Sándor Erzsébet
Dátum:2017
ISBN:978-963-9639-88-1
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
Megjelenés:LIX. Georgikon Napok: Kivonatkötet: A múlt mérföldkövei és a jövő kihívásai: 220 éves a Georgikon / szerk. Nagy Zita Barbara. - p. 125. -
További szerzők:Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Bujáki Boglárka (1992-) (biomérnök hallgató) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök) Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM089504
Első szerző:Mihály Kata (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:A sugárkezelés és a módosított légterű tárolás hatása a frissfogyasztású meggy polcállóságára / Mihály Kata, Kovács Csilla, Bujáki Boglárka, Takács Ferenc, Sándor Erzsébet
Dátum:2017
ISBN:978-963-9639-89-8
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
Megjelenés:LIX. Georgikon Napok : Kivonat-kötet : A múltmér földkövei és a jövő kihívásai: 220 éves a Georgikon / szerk. Nagy Zita Barbara. - p. 357-368. -
További szerzők:Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Bujáki Boglárka (1992-) (biomérnök hallgató) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök) Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Szerző által megadott URL
Borító:

9.

001-es BibID:BIBFORM089503
Első szerző:Mihály Kata (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:The gamma radiation modified rottening fungal poulation and shelf-life of the tart cherry (Prunus cerasus) / Mihály K., Kovács Cs., Takács F., Sándor E.
Dátum:2018
ISBN:978-963-490-0245
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
Megjelenés:FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book / ed. Zoltán Győri. - p. 40-41. -
További szerzők:Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök) Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00008
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

10.

001-es BibID:BIBFORM089500
Első szerző:Mihály Kata (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Preharvest treatments modified surface molds population and the shelf life of tart cherry (Prunus cerasus L.) / Mihály K., Kovács Cs., Takács F., Sándor E.
Dátum:2018
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:XXIV. National Congress Italian Phytopathological Society (SIPaV): Book of abstracts / ed. by Gianfranco Romanazzi, Lucia Landi, Sergio Murolo, Erica Feliziani, Valeria Mancini, Luisa Rubino. - p. 134.
További szerzők:Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök) Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

11.

001-es BibID:BIBFORM089492
Első szerző:Mihály Kata (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Pre- and postharvest technologies to extend the shelf life of Prunus cerasus / Kata Mihály, Csilla Kovács, Ferenc Takács, Erzsébet Sándor
Dátum:2019
ISSN:1587-1282
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 1 (2019), p. 85-89. -
További szerzők:Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök) Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

12.

001-es BibID:BIBFORM089489
035-os BibID:(cikkazonosító)1275
Első szerző:Mihály Kata (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Effect of different storage methods for the self-life and the fungal populations of the Hungarian sour cherry cultivars / K. Mihály, E. Sándor, C. Kovács, F. Takács
Dátum:2020
ISSN:0567-7572
Megjegyzések:The modified atmosphere has been widely used for long-time storage of different fruits. The aim of our research was the investigation of the pre- and postharvest techniques in case of the different (Normal, MAP) storages for the control and the treatment of sour cherry. Different sour cherry cultivars were examined during the study: 'Érdi bőtermő', 'Petri', and 'Újfehértói fürtös'. Shelf-life was monitored using disease severity index (DI%) for detecting the activity of fruit decaying fungi. The incidence of the different fungi were also comparing at the end of the shelf-life tests. We concluded that the MAP storage has decreased the decay percentage. Different decay incidence and severity was detected for the different cultivars during shelf-life studies at room temperature. The storage also has decreased shelf-life of the fruits of the 'Érdi bőtermő' cultivar, following 6 weeks of 0-2?C cold storage. The rate of the detected fungal genera reduced following cold storage. The optimization of the storage and the shelf-life of the Prunus cerasus fruits providing longer time for availability of fresh fruit with high nutritional value with the help of cold MAP storage. The postharvest techniques of the sour cherry can be developed with the adaptation of the methods used for other stone fruits in Hungary.
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Acta Horticulturae. - 59 (2020), p. 427-432. -
További szerzők:Karaffa Erzsébet Mónika (1972-) (mikrobiológus, egyetemi tanár) Kovács Csilla (1990-) (élelmiszerbiztonsági és minőségi mérnök) Takács Ferenc (1972-)(növényvédelmi szakmérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1 2