CCL

Összesen 7 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM115089
035-os BibID:(Scopus)85118481114 (WoS)000718949200002 (cikkazonosító)112762
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Element composition of propolis tinctures prepared from Hungarian raw propolis / Áron Soós, Éva Bódi, Szilvia Várallyay, Szabolcs Molnár, Béla Kovács
Dátum:2022
ISSN:0023-6438
Megjegyzések:Although the element composition of raw propolis gets more and more attention, their products, like tincture are barely analyzed. In this study the element content of tinctures prepared by 80% (v/v) ethanol is measured parallel to the initial raw propolis. Most of the essential elements had relatively high transfer coefficients to the tincture in the range of 14.2?67.3% by median. In contrast, most of the potentially toxic elements (Al, Ba, Cd, Cs, Sr, V) had transferred at a rate usually below 10%. Transfer coefficients of Ni and Cr were the highest: 7.02?62.6% and 1.20?30.4%, respectively. When considering the consumption of tinctures, potentially toxic elements are taken into the body in just a nanogram per day magnitude or less. The quantity of bioactive compounds in tincture are higher in several orders of magnitude, than potentially toxic elements. Nevertheless, raw propolis containing a high concentration of potentially toxic elements, especially Ni and Cr, is to be avoided. The transfer coefficient was applied for the prediction of the mineral composition in raw propolis due to the mineral content of tincture. Generally, even an overestimation by two or an equal level of underestimation should be expected, even if the same extraction process was used.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Element analysis
Propolis
Tincture
Extraction
Transfer coefficient
Megjelenés:Lwt-Food Science And Technology. - 154 (2022), p.1-8.-
További szerzők:Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM096584
035-os BibID:(cikkazonosító)122613
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Microwave-assisted sample preparation of Hungarian raw propolis in quartz vessels and element analysis by ICP-OES and ICP-MS for geographical identification / Soós Áron, Bódi Éva, Várallyay Szilvia, Molnár Szabolcs, Kovács Béla
Dátum:2021
ISSN:0039-9140 1873-3573
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
propolis
Megjelenés:Talanta. - 233 (2021), p. 1-13. -
További szerzők:Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM078914
035-os BibID:(WoS)000474325500092 (Scopus)85066067786
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Mineral content of propolis tinctures in relation to the extraction time and the ethanol content of the extraction solvent / Áron Soós, Éva Bódi, Szilvia Várallyay, Szabolcs Molnár, Béla Kovács
Dátum:2019
ISSN:0023-6438
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Lwt-Food Science And Technology. - 111 (2019), p. 719-726. -
További szerzők:Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM079382
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Transfer Coefficient of Minerals from Raw Propolis to Their Tinctures / Áron Soós, Éva Bódi, Szilvia Várallyay, Réka Szegő, Szabolcs Molnár, Béla Kovács
Dátum:2018
ISBN:978-963-490-041-2
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts / ed. Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa. - p. 27. -
További szerzők:Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Szegő Réka Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM079377
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:The Element Content of Propolis Tinctures by the Volume of the Extraction Solvent / Soós Áron, Bódi Éva, Várallyay Szilvia, Molnár Szabolcs, Kovács Béla
Dátum:2018
ISBN:978-963-490-0245
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book / ed. Zoltán Győri. - p. 41. -
További szerzők:Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM078911
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:The effect of the preparation method on the physical and chemical characteristics of propolis tinctures / Áron Soós, Nikoletta Tóth, Éva Bódi, Szilvia Várallyay, Szabolcs Molnár, Béla Kovács
Dátum:2018
ISSN:1587-1282
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény hazai lapban
Megjelenés:Agrártudományi közlemények = Acta agraria Debreceniensis. - 74 (2018), p. 163-168. -
További szerzők:Tóth Nikoletta (1993-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM069970
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Kis mennyiségű propolisz minták előkészítése és mérése ICP-OES és ICP-MS technikákkal / Soós Áron, Reichenbach Réka, Várallyay Szilvia, Bódi Éva, Molnár Szabolcs, Kovács Béla
Dátum:2017
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
Megjelenés:Magyar Spektrokémia vándorgyűlés és XIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia. Debrecen, 2017. 08. 23-25 : Program és előadás összefoglalók. - p. 113-116.
További szerzők:Reichenbach Réka (1992-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1