CCL

Összesen 34 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM079397
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Examination of the Molybdenum Uptake of the Green Pea at Different Developmental Stages / Éva Bódi, Szilvia Várallyay, Áron Soós, Emőke Papp-Topa, Béla Kovács
Dátum:2017
ISBN:978-80-552-1736-9
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:Scientific researches in food production, FBFS, SUA in Nitra - Proceedings of abstracts / ed. Miroslava Kačániová. - p. 19. -
További szerzők:Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Soós Áron (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Topa Emőke (1986-) (Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Pályázati támogatás:EFOP-3.6.1-16-2016-00022
EFOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM079383
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Growth of Green Pea by Effect of Molybdenum Treatments at Different Developmental Stages / Éva Bódi, Andrea Balláné Kovács, Szilvia Várallyay, Áron Soós, Béla Kovács
Dátum:2018
ISBN:978-963-490-041-2
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts / ed. Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa. - p. 17. -
További szerzők:Balláné Kovács Andrea (1967-) (vegyész) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Soós Áron (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM079378
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Changes of Microelement Content Of Green Pea and Maize by Molybdenum Enrichment / Bódi Éva, Várallyay Szilvia, Soós Áron, Kovács Béla
Dátum:2018
ISBN:978-963-490-0245
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book / ed. Zoltán Győri. - p. 46-47. -
További szerzők:Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Soós Áron (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM069969
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Molibdén kezelés hatása a zöldborsó makroelem felvételére / Bódi Éva, Várallyay Szilvia, Soós Áron, Kovács Béla
Dátum:2017
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok előadáskivonat
Megjelenés:Magyar Spektrokémia vándorgyűlés és XIII. Környezetvédelmi Analitikai és Technológiai Konferencia. Debrecen, 2017. 08. 23-25 : Program és előadás összefoglalók. - p. 147-149.
További szerzők:Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Soós Áron (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM068867
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Effect of molybdenum tratments on growth and molybdenum uptake of green pea / Eva Bódi, Szilvia Várallyay, Áron Soós, Béla Kovács
Dátum:2017
ISSN:2069-1149 2344-2085
Tárgyszavak:Agrártudományok Növénytermesztési és kertészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Annals of Academy of Romanian Scientists Series on Agriculture, Silviculture and Veterinary Medicine Sciences. - 6 : 1 (2017), p. 130-135. -
További szerzők:Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Soós Áron (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM066351
Első szerző:Bódi Éva (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Effect of molybdenum treatment on the element content of maize and green pea in a long-term field experiment / Bódi Éva, Várallyay Szilvia, Soós Áron, Kovács Béla
Dátum:2016
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
molybdenum
maize
green pea
Megjelenés:1st Meeting of Young Researchers from V4 Countries : Book of Abstract / Ed. Monika Wesołowska. - p. 17
További szerzők:Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Soós Áron (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM079380
Első szerző:Kovács Béla (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Cím:The Effect of Selenium Treatment on Maize and Sunflower Plants in Nutrient Solution and Soil-Plant System / Kovács Béla, Nagy Kinga, Lévai László, Várallyay Szilvia, Soós Áron, Papp-Topa Emőke, Bódi Éva
Dátum:2018
ISBN:978-963-490-0245
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:FSD 2018 3rd Food Structure & Design Conference : Abstract Book / ed. Zoltán Győri. - p. 38-39. -
További szerzők:Nagy Kinga (1989-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Lévai László (1951-) (agrármérnök, mérnöktanár) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Soós Áron (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Topa Emőke (1986-) (Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök) Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM066396
Első szerző:Kovács Béla (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Cím:Problems and solutions in the application of ICP-MS for analysis of trace elements in various samples / B. Kovács, É. Bódi, F. Garousi, Sz. Várallyay, Á. Soós, X. Vágó, D. Andrási
Dátum:2015
ISSN:2010-376X 2010-3778
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idézhető absztrakt
ICP-MS
trace elements
Megjelenés:World Academy of Science, Engineering and Technology. International Journal of Nutrition and Food Engineering 2 : 6 (2015), p. 1. -
További szerzők:Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Garousi Farzaneh (1981-) (PhD hallgató) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Soós Áron (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Vágó Xénia (1983-) (agrár) Andrási Dávid (1984-) (vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

9.

001-es BibID:BIBFORM115089
035-os BibID:(Scopus)85118481114 (WoS)000718949200002 (cikkazonosító)112762
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Element composition of propolis tinctures prepared from Hungarian raw propolis / Áron Soós, Éva Bódi, Szilvia Várallyay, Szabolcs Molnár, Béla Kovács
Dátum:2022
ISSN:0023-6438
Megjegyzések:Although the element composition of raw propolis gets more and more attention, their products, like tincture are barely analyzed. In this study the element content of tinctures prepared by 80% (v/v) ethanol is measured parallel to the initial raw propolis. Most of the essential elements had relatively high transfer coefficients to the tincture in the range of 14.2?67.3% by median. In contrast, most of the potentially toxic elements (Al, Ba, Cd, Cs, Sr, V) had transferred at a rate usually below 10%. Transfer coefficients of Ni and Cr were the highest: 7.02?62.6% and 1.20?30.4%, respectively. When considering the consumption of tinctures, potentially toxic elements are taken into the body in just a nanogram per day magnitude or less. The quantity of bioactive compounds in tincture are higher in several orders of magnitude, than potentially toxic elements. Nevertheless, raw propolis containing a high concentration of potentially toxic elements, especially Ni and Cr, is to be avoided. The transfer coefficient was applied for the prediction of the mineral composition in raw propolis due to the mineral content of tincture. Generally, even an overestimation by two or an equal level of underestimation should be expected, even if the same extraction process was used.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Element analysis
Propolis
Tincture
Extraction
Transfer coefficient
Megjelenés:Lwt-Food Science And Technology. - 154 (2022), p.1-8.-
További szerzők:Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

10.

001-es BibID:BIBFORM096584
035-os BibID:(cikkazonosító)122613
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Microwave-assisted sample preparation of Hungarian raw propolis in quartz vessels and element analysis by ICP-OES and ICP-MS for geographical identification / Soós Áron, Bódi Éva, Várallyay Szilvia, Molnár Szabolcs, Kovács Béla
Dátum:2021
ISSN:0039-9140 1873-3573
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
propolis
Megjelenés:Talanta. - 233 (2021), p. 1-13. -
További szerzők:Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

11.

001-es BibID:BIBFORM078914
035-os BibID:(WoS)000474325500092 (Scopus)85066067786
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Mineral content of propolis tinctures in relation to the extraction time and the ethanol content of the extraction solvent / Áron Soós, Éva Bódi, Szilvia Várallyay, Szabolcs Molnár, Béla Kovács
Dátum:2019
ISSN:0023-6438
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Lwt-Food Science And Technology. - 111 (2019), p. 719-726. -
További szerzők:Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

12.

001-es BibID:BIBFORM079382
Első szerző:Soós Áron (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Transfer Coefficient of Minerals from Raw Propolis to Their Tinctures / Áron Soós, Éva Bódi, Szilvia Várallyay, Réka Szegő, Szabolcs Molnár, Béla Kovács
Dátum:2018
ISBN:978-963-490-041-2
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
Megjelenés:Scientific researches in food production, University of Debrecen - Proceedings of abstracts / ed. Béla Kovács, Nikolett Czipa, Ferenc Peles, Éva Bacskainé Bódi, Andrea Kántor, Flóra Mária Szabóné Petróczki, Loránd Alexa. - p. 27. -
További szerzők:Bódi Éva (1987-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Várallyay Szilvia (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Szegő Réka Molnár Szabolcs (1978-) (élelmiszermérnök) Kovács Béla (1963-) (okleveles vegyész, angol szakfordító)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1 2 3