CCL

Összesen 15 találat.
#/oldal:
Részletezés:
Rendezés:

1.

001-es BibID:BIBFORM091703
Első szerző:Biró Attila (okleveles biomérnök)
Cím:Effect of allithiamine in neuropathic pain sensation / Biró A., Hegedűs Cs., Gyémánt Gy., Stündl L., Paholcsek M., Remenyik J.
Dátum:2018
ISBN:9786061215461
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:9th Central European Congress on Food, Food Science for Well-being : Abstract book / ed. L. Gaceu, M. Mironescu, G. Mohan. - p. 145. -
További szerzők:Hegedűs Csaba (1983-) (Molekuláris biológus, Cera-Med Kft. Debrecen) Gyémánt Gyöngyi (1960-) (vegyész) Stündl László (1970-) (agrármérnök) Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

2.

001-es BibID:BIBFORM086508
035-os BibID:(cikkazonosító)1690 (WoS)000549351000001 (Scopus)85086153360
Első szerző:Biró Attila (okleveles biomérnök)
Cím:Allithiamine Alleviates Hyperglycaemia-Induced Endothelial Dysfunction / Biró Attila, Markovics Arnold, Fazekas Mónika Éva, Fidler Gábor, Szalóki Gábor, Paholcsek Melinda, Lukács János, Stündl László, Remenyik Judit
Dátum:2020
ISSN:2072-6643
Megjegyzések:Diabetes mellitus-related morbidity and mortality is a rapidly growing healthcare problem, globally. Several nutraceuticals exhibit potency to target the pathogenesis of diabetes mellitus. The antidiabetic effects of compounds of garlic have been extensively studied, however, limited data are available on the biological effects of a certain garlic component, allithiamine. In this study, allithiamine was tested using human umbilical cord vein endothelial cells (HUVECs) as a hyperglycaemic model. HUVECs were isolated by enzymatic digestion and characterized by flow cytometric analysis using antibodies against specific marker proteins including CD31, CD45, CD54, and CD106. The non-cytotoxic concentration of allithiamine was determined based on MTT, apoptosis, and necrosis assays. Subsequently, cells were divided into three groups: incubating with M199 medium as the control; or with 30 mMol/L glucose; or with 30 mMol/L glucose plus allithiamine. The effect of allithiamine on the levels of advanced glycation end-products (AGEs), activation of NF-?B, release of pro-inflammatory cytokines including IL-6, IL-8, and TNF-?, and H2O2-induced oxidative stress was investigated. We found that in the hyperglycaemia-induced increase in the level of AGEs, pro-inflammatory changes were significantly suppressed by allithiamine. However, allithiamine could not enhance the activity of transketolase, but it exerts a potent antioxidant effect. Collectively, our data suggest that allithiamine could alleviate the hyperglycaemia-induced endothelial dysfunction due to its potent antioxidant and anti-inflammatory effect by a mechanism unrelated to the transketolase activity.
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Nutrients. - 12 : 6 (2020), p. 1-13. -
További szerzők:Markovics Arnold (1988-) (molekuláris biológus) Fazekas Mónika (1985-) (biotechnológus) Fidler Gábor (1987-) (molekuláris biológus, genetikus) Szalóki Gábor (1986-) (molekuláris biológus) Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus) Lukács János (1975-) (szülész-nőgyógyász, genetikus) Stündl László (1970-) (agrármérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Pályázati támogatás:GINOP-2.3.2-15-2016-00042
GINOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

3.

001-es BibID:BIBFORM093746
035-os BibID:(cikkazonosító)e0248537 (WOS)000644138300041 (Scopus)85104636408
Első szerző:Fehér Milán (agrármérnök)
Cím:Effects of phytonutrient-supplemented diets on the intestinal microbiota of Cyprinus carpio / Milan Feher, Peter Fauszt, Emese Tolnai, Gabor Fidler, Georgina Pesti-Asboth, Aniko Stagel, Istvan Szucs, Sandor Biro, Judit Remenyik, Melinda Paholcsek, Laszlo Stundl
Dátum:2021
ISSN:1932-6203
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Plos One. - 16 : 4 (2021), p. 1-24. -
További szerzők:Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom) Szilágyi-Tolnai Emese (1988-) (Molekuláris biológus) Fidler Gábor (1987-) (molekuláris biológus, genetikus) Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Stágel Anikó (agrár) Szűcs István (1968-) (agrárközgazdász) Biró Sándor (1949-) (molekuláris genetikus) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus) Stündl László (1970-) (agrármérnök)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

4.

001-es BibID:BIBFORM086507
035-os BibID:(cikkazonosító)3419 (WOS)000563230200016 (Scopus)85094851273
Első szerző:Fidler Gábor (molekuláris biológus, genetikus)
Cím:Tendentious effects of automated and manual metagenomic DNA purification protocols on broiler gut microbiome taxonomic profiling / Fidler Gabor, Tolnai Emese, Stagel Aniko, Remenyik Judit, Stundl Laszlo, Gal, Ferenc Biro Sandor, Paholcsek Melinda
Dátum:2020
ISSN:2045-2322
Megjegyzések:Here, we developed protocols to improve sensitivity, rigor and comparability of 16S rRNA gene amplification-based next-generation sequencing (NGS) results. A thorough study was performed by evaluating extraction efficiency with respect to the yield, purity, fragmentation of the purified DNA, and sequencing metrics considering the number of quality reads, amplicon sequence variants (ASVs), community structure and biodiversity. We identified batch-effects that significantly bias broiler gastrointestinal tract (GIT) community compositions and made recommendations to improve sensitivity, consistency, and cross-study comparability. We found that the purity of the extracted nucleic acid had a strong effect on the success rate of downstream library preparations. The preparation of stool bacterial suspensions from feces showed a significant positive influence on community biodiversity by enriching Gram-negative bacteria and cataloguing low abundant taxa with greater success than direct processing of fecal material. Applications relying on the automated Roche MagNa Pure 24 magnetic-bead based method provided results with high consistency therefore it seems to be the optimal choice in large-scale studies for investigating broiler GIT microbiota.
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Scientific Reports. - 10 : 1 (2020), p. 1-16. -
További szerzők:Szilágyi-Tolnai Emese (1988-) (Molekuláris biológus) Stágel Anikó (agrár) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Stündl László (1970-) (agrármérnök) Gál Ferenc (1964-) (élelmiszertechnológia) Biró Sándor (1949-) (molekuláris genetikus) Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Pályázati támogatás:GINOP-2.3.2-15-2016-00042
GINOP
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

5.

001-es BibID:BIBFORM105074
035-os BibID:(cikkazonosító)147916412211317
Első szerző:Gál Kristóf (orvos)
Cím:Monitoring and recovery of hyperglycaemia-induced endothelial dysfunction with rheopheresis in diabetic lower extremity ulceration with hyperviscosity / Gál Kristóf, Asbóth Georgina, Vass Melinda, Bíró Attila, Markovich Arnold, Homoki Judit, Fidler Gábor, Paholcsek Melinda, Cziáky Zoltán, Németh Norbert, Remenyik Judit, Soltész Pál
Dátum:2022
ISSN:1479-1641 1752-8984
Tárgyszavak:Orvostudományok Klinikai orvostudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
diabéteszes láb
Megjelenés:Diabetes and Vascular Disease Research. - 19 : 6 (2022), p. 1-14. -
További szerzők:Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Vass Melinda (1986-) (általános orvos) Biró Attila (1988-) (okleveles biomérnök) Markovics Arnold (1988-) (molekuláris biológus) Homoki Judit (1978-) (biológus) Fidler Gábor (1987-) (molekuláris biológus, genetikus) Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus) Cziáky Zoltán Németh Norbert (1975-) (kutatóorvos) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Soltész Pál (1961-) (belgyógyász, kardiológus)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

6.

001-es BibID:BIBFORM075561
Első szerző:Homoki Judit (biológus)
Cím:Sour cherry extract inhibits human salivary α-amylase and growth of Streptococcus mutans : (a pilot clinical study) / Judit Homoki, Gyöngyi Gyémánt, Péter Balogh, László Stündl, Piroska Bíró-Molnár, Melinda Paholcsek, Judit Váradi, Fenyvesi Ferenc, Barna Kelentey, Judit Nemes, Judit Remenyik
Dátum:2018
ISSN:2042-6496 2042-650X
Megjegyzések:The purpose of this study was to determine whether cherry extract has any effect on salivary α-amylase activity (sAA) or on the level of Streptococcus mutans in human saliva. 70 patients (45 females and 25 males) in three age groups (22 children, 25 young adults, and 23 adults) were examined. All participants completed a questionnaire to obtain information on their oral health behaviour and life style. Clinical examination was performed to record the number of decayed, missing and filled teeth (DMF-T). Saliva samples were collected for the measurement of sAA and the salivary S. mutans level before and after chewing a gum with or without cherry extract. Statistical evaluation of data was performed. S. mutans and the sAA level of unstimulated saliva samples did not depend on either age or gender. The basal sAA value of adult patients was in linear correlation with the dental caries status. Habitual chewing-gum use decreased the resting sAA and the mean of DMF-T. The number of S. mutans cells was significantly lower in the resting saliva of allergic patients. The applied mechanical and gustatory stimuli by chewing gum resulted in higher sAA and S. mutans levels and a slow decrease of values was observed in the control group for the next 30 min. Thereafter, sAA and S. mutans levels decreased earlier in the presence of sour cherry extract than those of control cases. Chewing gum with sour cherry extract may be useful for the prevention of dental caries.
Tárgyszavak:Orvostudományok Gyógyszerészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
Megjelenés:Food & Function. - 9 : 7 (2018), p. 4008-4016. -
További szerzők:Gyémánt Gyöngyi (1960-) (vegyész) Balogh Péter (1970-) (agrármérnök) Stündl László (1970-) (agrármérnök) Bíróné Molnár Piroska (1970-) (biokémia) Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus) Váradi Judit (1973-) (gyógyszerész, gyógyszertechnológus) Fenyvesi Ferenc (1977-) (gyógyszerész, gyógyszertechnológus) Kelentey Barna (1959-) (fogszakorvos) Nemes Judit (1968-) (fogszakorvos) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

7.

001-es BibID:BIBFORM091688
035-os BibID:(cikkazonosító)3373 (WoS)000593898200001 (Scopus)85095129071
Első szerző:Markovics Arnold (molekuláris biológus)
Cím:Effect of Anthocyanin-Rich Extract of Sour Cherry for Hyperglycemia-Induced Inflammatory Response and Impaired Endothelium-Dependent Vasodilation / Markovics Arnold, Biró Attila, Kun-Nemes Andrea, Fazekas Mónika Éva, Rácz Anna Anita, Paholcsek Melinda, Lukács János, Stündl László, Remenyik Judit
Dátum:2020
ISSN:2072-6643
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Nutrients. - 12 : 11 (2020), p. 1-13. -
További szerzők:Biró Attila (1988-) (okleveles biomérnök) Kun-Nemes Andrea (1983-) (okleveles élelmiszermérnök) Fazekas Mónika (1985-) (biotechnológus) Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus) Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus) Lukács János (1975-) (szülész-nőgyógyász, genetikus) Stündl László (1970-) (agrármérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

8.

001-es BibID:BIBFORM116373
035-os BibID:(cikkazonosító)e0290310 (WoS)001051745900088 (Scopus)85168299624
Első szerző:Pesti-Asbóth Georgina (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök)
Cím:Monitoring physiological processes of fast-growing broilers during the whole life cycle : Changes of redox-homeostasis effected to trassulfuration pathway predicting the development of non-alcoholic fatty liver disease / Georgina Pesti-Asbóth, Endre Szilágyi, Piroska Bíróné Molnár, János Oláh, László Babinszky, Levente Czeglédi, Zoltán Cziáky, Melinda Paholcsek, László Stündl, Judit Remenyik
Dátum:2023
ISSN:1932-6203
Megjegyzések:In the broiler industry, the average daily gain and feed conversion ratio are extremely favorable, but the birds are beginning to approach the maximum of their genetic capacity. However, as a consequence of strong genetic selection, the occurrence of certain metabolic diseases, such as myopathies, ascites, sudden cardiac death and tibial dyschondroplasia, is increasing. These metabolic diseases can greatly affect the health status and welfare of birds, as well as the quality of meat. The main goal of this study was to investigate the changes in the main parameters of redox homeostasis during the rearing (1-42 days of age) of broilers with high genetic capacity, such as the concentrations of malondialdehyde, vitamin C, vitamin E, and reduced glutathione, the activities of glutathione peroxidase and glutathione reductase, and the inhibition rate of superoxide dismutase. Damage to the transsulfuration pathway during growth and the reason for changes in the level of homocysteine were investigated. Further, the parameters that can characterize the biochemical changes occurring in the birds were examined. Our study is the first characterize plasma albumin saturation. A method was developed to measure the levels of other small molecule thiol components of plasma. Changes in redox homeostasis induce increases in the concentrations of tumor necrosis factor alpha and inflammatory interleukins interleukin 2, interleukin 6 and interleukin 8 in broilers reared according to current large-scale husbandry technology and feeding protocols. A significant difference in all parameters tested was observed on the 21st day. The concentrations of cytokines and homocysteine increased, while the concentrations of glutathione and cysteine in the plasma decreased. Our findings suggest that observed changes in the abovementioned biochemical indices have a negative effect on poultry health.
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Animals
Chickens
Glutathione
Homeostasis
Non-alcoholic Fatty Liver Disease
Oxidation-Reduction
Physiological Phenomena
Megjelenés:Plos One. - 18 : 8 (2023), p. 1-28. -
További szerzők:Szilágyi Endre (1986-) Bíróné Molnár Piroska (1970-) (biokémia) Oláh János (1976-) (állattenyésztés) Babinszky László (1950-) (agrár) Czeglédi Levente (1977-) (agrármérnök) Cziáky Zoltán Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus) Stündl László (1970-) (agrármérnök) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

9.

001-es BibID:BIBFORM118452
035-os BibID:(cikkazonosító)251 (WoS)001161181000001 (Scopus)85184692675
Első szerző:Skopkó Boglárka Emese (fogszakorvos)
Cím:Changes in the Composition of Unstimulated and Stimulated Saliva Due to Chewing Sour Cherry Gum and a Toothbrush Change / Boglárka Emese Skopkó, Judit Rita Homoki, Mónika Éva Fazekas, Melinda Paholcsek, Péter Fauszt, Péter Dávid, László Stündl, Piroska Bíróné Molnár, Ildikó Noémi Forgács, Judit Váradi, Kinga Ágnes Bágyi, Judit Remenyik
Dátum:2024
ISSN:2073-4409
Megjegyzések:Background: Our previous studies demonstrated that sour cherry anthocyanins (AC) reduce the salivary count of Streptococcus mutans and inhibit salivary amylase activity within 30 minutes after chewing AC gum. AC gum and changing toothbrushes after scaling reduced the Gram-negative species in the unstimulated salivary microbiota. The present study examined the effect of AC gums on salivary factors, including changes in microbiome. Methods: The study was conducted over three weeks with two groups; young adults (18-30) and adults (30-45). Ten participants changed their toothbrushes, while the other 10 participants did not change after the control period. After scaling, all participants received three doses of AC gum daily. The salivary mRNA and protein levels of cytokines, mucins, melatonin, and the microbiota of unstimulated and stimulated saliva were determined by polymerase chain reaction, enzyme-linked immunosorbent assay, and 16S rRNA gene sequencing. Results: Significantly higher levels of tumor necrosis factor alpha (TNF alpha), interleukin-1 beta (IL-1 beta), mucin5B (MUC5B), mucin7 (MUC7), and melatonin were detected in stimulated saliva. Correlation analysis of these factors with the microbiota showed positive correlations with the genera Lachnospiraceae, Eikenella, Saccharibacteria_(TM7), Streptococcus, Prevotella, and Haemophilus. Conclusions: AC chewing gum has a beneficial effect on the composition of the oral microbiome, and toothbrush replacement leads to changes in the levels of salivary pro-inflammatory cytokines.
Tárgyszavak:Orvostudományok Gyógyszerészeti tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
Megjelenés:Cells. - 13 : 3 (2024), p. 1-29. -
További szerzők:Homoki Judit (1978-) (biológus) Fazekas Mónika (1985-) (biotechnológus) Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus) Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom) Dávid Péter (1984-) (biológia tanár) Stündl László (1970-) (agrármérnök) Bíróné Molnár Piroska (1970-) (biokémia) Forgács Ildikó Noémi (1992-) (biológus) Váradi Judit (1973-) (gyógyszerész, gyógyszertechnológus) Bágyi Kinga (1971-) (fogszakorvos) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

10.

001-es BibID:BIBFORM108820
035-os BibID:(cikkazonosító)44 (Scopus)85148729067 (WoS)000938385000001
Első szerző:Skopkó Boglárka Emese (fogszakorvos)
Cím:High-Throughput Sequencing Analysis of the Changes in the Salivary Microbiota of Hungarian Young and Adult Subpopulation by an Anthocyanin Chewing Gum and Toothbrush Change / Boglárka Skopkó, Melinda Paholcsek, Anna Szilágyi-Rácz, Péter Fauszt, Péter Dávid, László Stündl, Judit Váradi, Renátó Kovács, Kinga Bágyi, Judit Remenyik
Dátum:2023
ISSN:2304-6767
Megjegyzések:The sour cherry contains anthocyanins, which have bactericide action against some oral bacteria (Klebsiella pneumoniae, Pseudomonas aeruginosa). Sour cherry also has antibiofilm action against Streptococcus mutans, Candida albicans, and Fusobacterium nucleatum. Our earlier research proved that chewing sour cherry anthocyanin gum significantly reduces the amount of human salivary alpha-amylase and Streptococcus mutans levels. The microbiota of a toothbrush affects oral health and regular toothbrush change is recommended. A total of 20 healthy participants were selected for the study. We analysed saliva samples with 16S rRNA sequencing to investigate the effect of 2 weeks (daily three times, after main meals) of chewing sour cherry anthocyanin gum-supplemented by toothbrush change in half of our case-control study cohort-after scaling on human oral microbiota. A more stable and diverse microbiome could be observed after scaling by the anthocyanin gum. Significant differences between groups (NBR: not toothbrush changing; BR: toothbrush changing) were evaluated by log2 proportion analysis of the most abundant family and genera. The analysis showed that lower level of some Gram-negative anaerobic (Prevotella melaninogenica, Porphyromonas pasteri, Fusobacterium nucleatum subsp. vincentii) and Gram-positive (Rothia mucilaginosa) bacteria could be observed in the case group (BR), accompanied by build-up of health-associated Streptococcal network connections.
Tárgyszavak:Orvostudományok Elméleti orvostudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
sour cherry
gum chewing
toothbrush change
saliva
oral microbiota
recolonization
Megjelenés:Dentistry Journal. - 11 : 2 (2023), p. 1-16. -
További szerzők:Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus) Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus) Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom) Dávid Péter (1984-) (biológia tanár) Stündl László (1970-) (agrármérnök) Váradi Judit (1973-) (gyógyszerész, gyógyszertechnológus) Kovács Renátó László (1987-) (molekuláris biológus) Bágyi Kinga (1971-) (fogszakorvos) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész)
Internet cím:Szerző által megadott URL
DOI
Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:

11.

001-es BibID:BIBFORM093708
035-os BibID:(cikkazonosító)e1124-20 (WoS)000632673500004 (Scopus)85103616214
Első szerző:Szilágyi-Tolnai Emese (Molekuláris biológus)
Cím:Nutraceuticals Induced Changes in the Broiler Gastrointestinal Tract Microbiota / Emese Tolnai, Peter Fauszt, Gabor Fidler, Georgina Pesti-Asboth, Endre Szilagyi, Aniko Stagel, Jozsef Konya, Judit Szabo, Laszlo Stundl, Laszlo Babinszky, Judit Remenyik, Sandor Biro, Melinda Paholcsek
Dátum:2021
ISSN:2379-5077
Tárgyszavak:Természettudományok Biológiai tudományok idegen nyelvű folyóiratközlemény külföldi lapban
folyóiratcikk
antibiotic-free meat production system
symbiotic-dysbiotic microbiota
bacterial 16S rRNA gene sequencing
carotenoids
anthocyanins
fermentableoligosaccharides
robiotics
Megjelenés:mSystems. - 6 : 2 (2021), p. 1-25. -
További szerzők:Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom) Fidler Gábor (1987-) (molekuláris biológus, genetikus) Pesti-Asbóth Georgina (1990-) (élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) Szilágyi Endre (1986-) Stágel Anikó (agrár) Kónya József (1964-) (szakorvos, klinikai mikrobiológus) Szabó Judit (1963-) (szakorvos, klinikai mikrobiológus) Stündl László (1970-) (agrármérnök) Babinszky László (1950-) (agrár) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Biró Sándor (1949-) (molekuláris genetikus) Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Pályázati támogatás:GINOP-2.3.2-15-2016-00042
GINOP
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
DOI
Szerző által megadott URL
Borító:

12.

001-es BibID:BIBFORM118186
Első szerző:Szőke Zsombor (Agrármérnök)
Cím:The effect of phytonutrient-enriched diet on microbial communities of the gastrointestinal tract of poultry / Zsombor Szőke, Péter Dávid, Péter Fauszt, Anna Szilágyi-Rácz, László Stündl, Ferenc Gál, Judit Remenyik, Melinda Paholcsek
Dátum:2022
Tárgyszavak:Agrártudományok Élelmiszertudományok előadáskivonat
könyvrészlet
Megjelenés:A Magyar Mikrobiológiai Társaság 2022. évi Nagygyűlése és XV. Fermentációs Kollokvium : Absztraktfüzet. - p. 49.
További szerzők:Dávid Péter (1984-) (biológia tanár) Fauszt Péter (1992-) (mikrobiom) Szilágyi-Rácz Anna Anita (1995-) (molekuláris biológus) Stündl László (1970-) (agrármérnök) Gál Ferenc (1964-) (élelmiszertechnológia) Gálné Remenyik Judit (1965-) (kémia tanár, okleveles vegyész) Paholcsek Melinda (1984-) (molekuláris biológus, genetikus)
Internet cím:Intézményi repozitóriumban (DEA) tárolt változat
Borító:
Rekordok letöltése1 2